Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio Azur 851

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono. Przymierzam się do zakupu nowego zestawu audio. Pierwszym moim wyborem jest seria Azur 851 a konkretnie 851A ,851N  i 851C natomiast druga jako opcja rezerwowa jest seria niższa CX . Na co się zdecyduję to tylko zależy wyłącznie od testów odsłuchowych i jaka będzie różnica w dźwięku obu zestawów. Teraz mam takie pytanko jakie kolumny wziąść pod uwagę na testy odsłuchowe? Mam wybrane swoje to będą Fyne Audio F502 I Monitor Audio Gold 200 i 300.

https://www.audiostereo.pl/topic/152327-cambridge-audio-azur-851/

Jeśli masz swoje to jako pierwsze one powinny być testowane, czemu masz na innych kolumnach testować, zamierzasz zmienić??? Moim zdaniem MA Gold nie jest za dobre, Silver i Platinium. Teraz nowe modele bronze się ukazaly też dość ciekawy produkt. Czemu Cambrige Audio akurat?

Witaj! ? 
Ze wzmacniaczami Cambridge'a świetnie się zgrywają następujące kolumny:

Pylon Audio Diamond 25/28
Fyne Audio F501/F502
Audio Physic Classic 8
System Audio Saxo 60

Warto je wziąć pod uwagę, a które się spodobają najbardziej... To już kwestia gustu i indywidualnych preferencji ? 
Zapraszamy na odsłuchy oraz indywidualne wyceny!

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

13 godzin temu, krisldz napisał:

wziąść żadne, wziąć natomiast np: Pylon Audio Diamond 28. Nie napisałeś nic o pokoju, muzyce i reszcie preferencji

Pokój 15-20 metrów. Muzyka lat 80-tych .Nie jestem w stanie napisać jaki dźwięk chciał bym wydobyć z kolumn ponieważ nigdy nie słyszałem co jak gra i decyzja zapadnie w salonie po odsłuchach. Dotychczas słucham na Altus 300 to myślę że każda kolumna innej firmy mnie zadowoli??

6 minut temu, mirek80 napisał:

Pokój 15-20 metrów. Muzyka lat 80-tych .Nie jestem w stanie napisać jaki dźwięk chciał bym wydobyć z kolumn ponieważ nigdy nie słyszałem co jak gra i decyzja zapadnie w salonie po odsłuchach. Dotychczas słucham na Altus 300 to myślę że każda kolumna innej firmy mnie zadowoli ??

Akurat te bo ludzie polecili bo tak jak napisałem w innej odpowiedzi nie mam bladego pojęcia co jak gra. Wydaje mi się żebym chciał uzyskać bardziej naturalny dźwięk. A co do wyboru CA to nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć ,tak wyszło patrzę też na wygląd i wydaje mi się do takiej muzyki co słucham będzie odpowiednia opcja 

2 godziny temu, Q21 napisał:

Witaj! ? 
Ze wzmacniaczami Cambridge'a świetnie się zgrywają następujące kolumny:

Pylon Audio Diamond 25/28
Fyne Audio F501/F502
Audio Physic Classic 8
System Audio Saxo 60

Warto je wziąć pod uwagę, a które się spodobają najbardziej... To już kwestia gustu i indywidualnych preferencji ? 
Zapraszamy na odsłuchy oraz indywidualne wyceny!

Tak jesteśmy umówieni na wtorek na godz. 10 ?

Edytowane przez mirek80
Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, mirek80 napisał:

Tak jesteśmy umówieni na wtorek na godz. 10

pamiętaj by ubrać OP1 i być grzecznym wobec eskortujących ciebie różnych obywateli o ile w ogóle będziesz mógł wyjść z domu.