Skocz do zawartości
IGNORED

Proporcje cen w Waszych systemach

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie choc trudno wycenic wlasne diy wyszlo

po cenach zakupu 33/29/33/4

a po wartosci rynkowej za sprzet nie nowy dzis to mniej-wiecej 30/38/28/4

> MariuszJ - fajna zabawa tylko zdradz prosze po co ? :)

Od razu widac że Jozwa jest kablosceptykiem :))) A w dodatku wyznawcą tezy o zasadniczym znaczeniu żródła dźwięku.

Panowie, to jest podstęp Marjusza! On zbiera informacje żeby zaszufladkować wszystkich uczestników forum! To musi mu do czegoś niecnego posłuzyć ;)

O dpoprzedniego mojego wpisu proporcje uległy zmianie. Zmieniłem źródło z plastikowego CEC'a 540 CD na pancernego Grundiga CD 7500 (8,5 kg). Proporcje przy okazji nieco znormalniały:

22:44:30:3

Po cenach zapłaconych:

19 / 42 / 35 / 4

Po katalogowych:

15 / 51 / 31 / 3

U mnie też na pierwszy ogień w tej chwili ulepszenie pozycji numer 1, potem ewentualnie 4, chociaż po eksperymentach z IC na kablach mikrofonowych inwestycja w 4 może nie być zbyt wielka...

1., szybkie liczenie: 21/40/27/12.

2.: Po zastanowieniu się, bliższe prawdy to na dziś dzień (system jaki jest): 20/42/28/10.

Uwzględniłem nawet listwę sieciową ;)

Część DIY (końcówka + pre): przyjąłem jego realną, rynkową wartość (bez zawyżania).

Cedek: uwzględniłem cenę nowego (choć kupiłem używany).

Kolumny: cena nowych w sklepie (niewiele się zmieniła w ciągu kilku lat, uwzględniłem tamtą).

Kable - uczciwa ceny wg realnej ich wartości (podług mojej oceny). Ceny: DIY + sklepowe, tak jak płaciłem.

* * * * * *

Planowane zmiany: IC + k.głośnikowe oraz modyfikacja kolumn (z braku znalezienia godnych jakościowo zastępców na osiągalnym dla mnie pułapie cenowym - szukam i ciułam dalej).

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.