Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do marantz melody mcr612

Rekomendowane odpowiedzi

Tonnii99 miales okazje go posluchac? Ma wejscie hdmi arc takze tez fajnie, tylko to takze klasa D i mocowo podobny do marantz'a. Nie wiem czy przy wyzszych poziomach glosnosci nie bd tracil kontroli.

regulowanym naprawdę głębokim loudnessem jest na rynku chyba tylko Yamaha,

ale go jakoś nie używam, bo poziom basu ( monitory od 55 Hz ) jest w moich 15 m2

absolutnie wystarczający. Fakt, że w większej przestrzeni pewnie by się przydał ...

Ale o zakupach decydują inne, często pozazmysłowe kryteria ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Wazna kwestia jest odtwarzanie muzyki z pendrive (zgralem na niego wszystkie moje Cd), aplikacje typu spotify tez sa istotne bo korzystam z nich na codzien, chce po prostu miec wszystko w jednym urzadzeniu. Niby cos jest na rynku  jak np. Naim unity atom ale cena zaporowa...

W gabinecie mam Ceola N9 (praktycznie starsza wersja Melody) i po podłączeniu do dużych kolumn w salonie postanowiłem zamienić 20 letni amplituner Denona na coś  nowszego. Też myślałem o jednym klocku, ale DRA-150H jakoś mi nie pasował. W końcu zdecydowałem się na wzmacniacz - z uwagi na wymiary wybór był pomiędzy używanym PMA-720 a nowym PMA-800. Zdecydowałem się na nowy i jedyny minus to właśnie brak loudness. Ale w porównaniu z Ceolem basów, wysokich tonów i wszystkiego innego jest znacznie więcej. W sumie jestem bardzo zadowolony, ale szybko dokupiłem streamer bo włączanie radia z tableta lub telefonu mnie przerosło. A przy okazji bez problemu mogę korzystać z Qobuza (nawet ja słyszę różnicę ze Spotify).

Jeśli coś mogę poradzić - poszukaj jakiegoś wzmacniacza. U Marantza widzę PM7000N z funkcjami sieciowymi. Jak chcesz taniej to kup sam wzmacniacz i Chromecast Audio - też będzie działać, a ekran tableta i tak będzie lepszy niż ekranik Naim'a...

Klimkr dzieki za podpowiedz, ciagle nad tym marantz'em mysle i ew. Bluesound powernod'em 2i. Przespie sie z tym i zdecyduje bo im wiecej czytam recenzji i opini tym mam wiekszy metlik w glowie.

Filip rozejrzyj jakie ceny tam są za Arcama SA30 to dobry wzmacniacz ,z dobrym dackiem ,bardzo dobrym streamerem i korekcją akustyki Dirac w jednym .Ja kupiłem za 6300zł 3 miesięczny ,ale jak nówka z kartonu .Ceny w Polsce 10790 w salonach ,ale można go wyrwać za 7500zł.Jeśli to drogo to zobacz dzielonkę Emotiva BasX PT-100/BasX A-300.W Polsce to kosztuje 4tys zł a super sprzęcik.Pliki możesz grać na tym z laptopa lub dokupić jakiś niedrogi steamer.Ja swojego mcr612 przeniosłem do sypialni i dokupiłem podstawkowe kolumienki Wilsona EL-4 ,fajnie grają ale muszą stać na komodzie blisko tylnej ściany i bas czasem trochę się wzbudza bo basrefleks jest z tyłu.Gdy kupiłem Arcama to jakiś czas grał z tymi Dali Zensor 5 i one z nim zaczeły grać dużo lepiej we wszystkich aspektach dźwięku .Ale je sprzedałem i kupiłem do niego  używki T+A Cryterion TS350 i jest super ,muszę jeszcze zrobić tylko korekcję akustyki.

Pozdrawiam.

Ale ten Primare I15 Prisma to też fajny sprzęcik ,jeśli mieści się w twoim budżecie to bierz.

Edytowane przez tomaszkluczynski@gmail

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Dzieki za podpowiedz, z racji tego ze chce sprzet nowy to arcam ze wzgledu na cene odpada... tej emotiv'y nie spotkalem na stronach jak przegladalem, poczytam troszke i zobaczymy ? pozdrawiam

Hej, 

Czytam czytam i co raz mniej wiem... wybralem piatke z ktorej mysle ze jeden z nich spelni moje oczekiwania:

Denon pma 150H

Denon pma 1600ne plus streamer

Marantz pm7000n

Yamaha rn803d 

Onkyo a9070 

Jaka jest wasza opinia o tych propozycjach? Nie doradzajcie juz nic innego prosze,  po prostu te wydaja mi sie ok. 

Dzieki i pozdrawiam 

Filip

A to Onkyo to masz wogle dostępne ,nowe w Anglii.

Z tych co wymieniłeś to dzwiękowo brał bym PM7000N ,ale jeśli ważna dla ciebie jest funkcjonalność to bierz Yamahę ,choć ostatnio właściciele narzekają na MusicCasta narzekają na aplikację.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

• Pokaż nowe odpowiedzi