Skocz do zawartości
IGNORED

Problem połączenia tidal z Denon dnp 800ne

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim mam prośbę otóż posiadam streamer Denon Dnp 800ne wykupiłem tidal hi-fi master sciągnąłem aplikację na telefon i na laptop, Streamer jest połączony z siecią domową telefon także na tym samym wi-fi i nie mam pojęcia jak sparować bezprzewodowo aplikację w telefonie czy też w laptopie ze steramerem. w telefonie pokazuje sie tylko ,,to urzadzenie'' i nie pokazuje niczego więcej oczywiście brak przede wszystkim  dnp 800 ne czy ktoś wie co powinienem zrobic ? w streamerze przechodze do music servers i pokazuje sie brak elementów do wyświetlenia. nie mam pojęcia jak odtworzyć muzykę z tidal na streamerze. Dziękuję za ewentualne podpowiedzi. Pozdrawiam Wszystkich

8 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

A nie trzeba zainstalowac apki Denona na telefonie?

Zupełnie nie rozumiem o co tutaj chodzi skoro piszą że to połączenie jest takie proste,wystarczy telefon z app. streamer domowe wifi i z bani . TYle ze mi nigdzie nie pokazuje sie streamer żeby go połączyc z app. telefonu. zainastalowałem Denon hifi remote chyba to to i nic sie nie dzieje.

Łącz przez Chromecast. Jak wejdziesz na Tidal powinno Ci wyświetlić dostępne urządzenie w lewym dolnym rogu. Oczywiście tel jak i denon musi pracować w tej samej sieci WiFi 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Screenshot_20201122_165417_com.aspiro.tidal.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

12 minut temu, rafal735r napisał:

Łącz przez Chromecast. Jak wejdziesz na Tidal powinno Ci wyświetlić dostępne urządzenie w lewym dolnym rogu. Oczywiście tel jak i denon musi pracować w tej samej sieci WiFi 

Ukryta Zawartość

Screenshot_20201122_165417_com.aspiro.tidal.jpg

Witam jestem połączony z wifi i właśnie o to chodzi ze tak jak u Ciebie jest Onkyo to u mnie w ogóle nie wystepuje nic wiecej jak tylko opcja to urzadzenie. to właśnie problem jaki u mnie występuje. Gdyby pokazał mi sie denon to kliknałbym i sparował wtedy app w telefonie robi za pilota a Denon pobiera z serwera Tidal ale u mnie nie pokazuje sie zupełnie nic. Dziękuję 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam jestem połączony z wifi i właśnie o to chodzi ze tak jak u Ciebie jest Onkyo to u mnie w ogóle nie wystepuje nic wiecej jak tylko opcja to urzadzenie. to właśnie problem jaki u mnie występuje. Gdyby pokazał mi sie denon to kliknałbym i sparował wtedy app w telefonie robi za pilota a Denon pobiera z serwera Tidal ale u mnie nie pokazuje sie zupełnie nic. Dziękuję 
A masz zainstalowany na telefonie Google Home?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Ukryta Zawartość

Hej nie nie mam a to konieczne ? 

Ukryta Zawartość

16 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Ukryta Zawartość

Nie trzeba. 

17 minut temu, kaletek1 napisał:

A z Heosa co pokazuje? W sumie przez chromecast powinno iść bez niczego. Na tym to polega. Coś masz z siecią w domu nie tak. 

Ukryta Zawartość

?👈

8 minut temu, kaletek1 napisał:

no dobrze 

próbuje sie łączyć ale tylko poprzez blutooth

Dodam jeszcze że Streamer był już w servisie bo w radio internetowym odtwarza tylko angielskie stacje pozostałe brak elementów do wyświetlenia oni twierdzą że wszystko jest w porządku coś z routerem ? jakaś blokada stacji ? w Europie tylko Wielka Brytania reszta dzwięk mp3 ta stacja nie jest możliwa w twoim kraju.Streamer wrócił wczoraj z servisu i wciąż to samo, myślałem że Tidal będzie hulał....brak mi słów ? 

Dzień dobry

Tak jak już było wspomniane wyżej zainstaluj aplikację Heos. Tam wybierasz Tidal i następnie logujesz się do swojego konta. Master nie odpalisz na tym Denonie, mam na myśli  najwyższą jakość dźwięku MQA. Jakość bezstratna natomiast HiFi bez problemu będzie działać. (chyba że coś się zmieniło w sprawie Mastera bo ja nie posiadam w tej chwili subskrypcji Tidala)

wymień na Yamahę i będzie działać jak powinno. Music Cast jest pod tym względem bardzo dopracowany ?

Tak serio, to pewnie trzeba urządzenie dodać z apki Heos do sieci. Denon jak i Yamaha ze swoich aplikacji Mastersa nie obsługują.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zakładasz konto na heos, wpisujesz konto heos do Denona, ściągasz aplikację heos na telefon/tablet (opcja PC płatna). Parujesz urządzenia. W aplikacji wpisujesz konto Tidala. Brak możliwości sterowania Denonem z poziomy aplikacji Tidala na PC (podobno jak na razie, ale ma być). Wybierasz np płytę z ulubionych na tidalu i gra, nawet jak wyłączysz wifi w telefonie

16 minut temu, rafal735r napisał:

Ale obsługiwanie Tidala z tej drewnianej aplikacji w Denonie to nieporozumienie. 

racja, jednak gość o to najwyraźniej pyta. mconnect załatwi także temat ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dobry wieczór wszystkim. Ściągnąłem heos założyłem konto z pozycji streamera urządzenia są sparowane i działa tak jak kolega wyżej zauważył bez konieczności włączonego wi-fi.co do jakość to 44,1 khz tak wskazuje Denon pma 2500 ne przez toslink do dac we wzmacniaczu, wciąż zastanawia mnie dlaczego aplikacja w telefonie nie widzi Streamera ta w laptopie również nie. zapytam czy jakość muzyki w tej konfiguracji czyli poprzez Heos sparowany przez telefon z streamerem jest gorsza od tej kiedy streamer ciągnie bezpośrednio z serwera Tidal poprzez wifi ? Dziękuję wszystkim za pomoc i chętnie poczytam kolejne. Czy jest możliwość ze coś jest nie tak z siecią,routerem że kompletnie nie widzi we własnej sieci poszczególnych elementów takich jak np Dnp 800ne. dotyczy to również radia internetowego, od kilku tygodni czy też powiedzmy dwóch miesięcy nie mogę odtwarzać w tunelin innych stacji radiowych jak tylko brytyjskie. Może ktoś ma pomysł co to za ustrojstwo,kiedy sprzęt do mnie dotarł wszystko działało tzn stacje radiowe z całrgo Świata teraz już nie tylko angielskie? Pozdrawiam . Ja  

8 godzin temu, fantomsX napisał:

Dzień dobry

Tak jak już było wspomniane wyżej zainstaluj aplikację Heos. Tam wybierasz Tidal i następnie logujesz się do swojego konta. Master nie odpalisz na tym Denonie, mam na myśli  najwyższą jakość dźwięku MQA. Jakość bezstratna natomiast HiFi bez problemu będzie działać. (chyba że coś się zmieniło w sprawie Mastera bo ja nie posiadam w tej chwili subskrypcji Tidala)

Dobry wieczór ,bardzo dziękuję za podpowiedz połączyłem właśnie tak jak zasugerowałeś...założyłem konto w heos swoją drogą ciekawa sprawa jak to gra bez wifi... w moich ulubionych odtwarzam muzykę ale po 1 utworze włącza sie jakieś radio i trzeba wracać do aplikacji i klikać kolejny utwór. w każdym razie jest jakiś progres. streamer jest podłączony przez toslink do wzmacniacza ,może kiedyś będzie aktualizacja oprogramowania w Denon dnp800ne i będzie obsługiwał MQA chyba że 10,000 zł i DNP 2500 ne ale chyba jeszcze nie jest w sprzedaży. Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę udanego wieczoru. Ja:)

6 godzin temu, MarekFox napisał:

Zakładasz konto na heos, wpisujesz konto heos do Denona, ściągasz aplikację heos na telefon/tablet (opcja PC płatna). Parujesz urządzenia. W aplikacji wpisujesz konto Tidala. Brak możliwości sterowania Denonem z poziomy aplikacji Tidala na PC (podobno jak na razie, ale ma być). Wybierasz np płytę z ulubionych na tidalu i gra, nawet jak wyłączysz wifi w telefonie

Dobry wieczór tak właśnie uczyniłem. czy ma to jakiś  wpływ na jakość muzyki w porównaniu do aplikacji tidal w telefonie i strumieniowe przesyłanie poprzez domową sieć wi-fi ? Dziękuję za pomoc.

1 minutę temu, kaletek1 napisał:

Dobry wieczór tak właśnie uczyniłem. czy ma to jakiś  wpływ na jakość muzyki w porównaniu do aplikacji tidal w telefonie i strumieniowe przesyłanie poprzez domową sieć wi-fi ? Dziękuję za pomoc.

To 2 różne rzeczy. Sygnał z Tidala jest obrabiany bezpośrednio w Denonie Heos to tylko sterownik dla denona, taki piot.