Skocz do zawartości
IGNORED

Uwagi do projektu: Visaton + Morel

adse

Rekomendowane odpowiedzi

Po dłuższej przerwie kolejny etap, ścianki górna, dolna, i boczne są już sklejone, i wyklejone matami bitumicznymi. Jedna warstwa zwykłej maty jak na fotce, a na niej warstwa maty z filcem.

Na razie cyfrówki nie mam więc fotek nie ma.

Martwi mnie objętość skrzynek :( Z planowanych wstępnie około 18-19 litrów (bo zmniejszyć/wypełnić zawsze łatwiej), po wyklejeniu matami zrobiło się zaledwie 15 litrów:( Nie spodziewałem się, że maty aż tyle z objętości zeżrą...

Hmmm.... wydaje mi się, że będzie za mało:(

Ktoś mnie pocieszy?

... bo jeszcze mógłbym przednią ściankę wyciąć, i na przód wkleić jeszcze jedną przednią ściankę... zyskałbym w ten sposób niecały litr objętości... warto tak zrobić czy nie?

Albo już zaczynam kombinować, żeby na górze wyciąć otwór i dokleić jakąś kombinowaną kopułę...

• 3 miesiące później...

Korzystając z pożyczonej cyfrówki przedstawiam kolejny etap działań. Popróbowałem fornirowania ;) Na razie tylne ścianki, dla nabrania wprawy.

Malowanie lakierobejcą Dulux, pędzlem, na razie nie daje zadowalających efektów. Na zdjęciu jeszcze wygląda w miarę, ale na żywo jak na razie jest nie do przyjęcia. Pocieszam się, że to dopiero po pierwszym malowaniu. Przeszlifuję dokładnie i może będzie lepiej...

Tak powoli mi idzie robotka przy skrzynkach, że zdażyłem już zamówić Vify M18WH. A więc najpierw będzie Vifa + Morel, a Visatony jeszcze poczekają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5735-100003394 1170274606_thumb.jpg

post-5735-100003395 1170274604_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze wgląd do środka na maty z filcem. Tylną ściankę wykleję filcem dopiero jak już będą otwory na BR i zaciski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

>misiomor, 15 Kwi 2005, 13:34

>Innemi słowy ten Visaton będzie po prostu charczał przy średnio głośnym słuchaniu.

A napiszę, co mi tam, co myślę o takich fachowych wypowiedziach jak powyższa...

Ten Visaton, co jakoby zdaniem Misiomora będzie charczał przy średnio głosnym słuchaniu, grał u mnie i nijak nie chciał zacharczeć nawet przy chwilowym odkręceniu gałki wzmacniacza na max. Było oczywiście już tak głośno, że nie dałoby się tak słuchać muzyki. Przynajmniej nie w moich 18 metrach kwadratowych.

A co do brzmienia kolumn z tym Visatonem, to nie tylko moim zdaniem nie miały konkurencji w swojej cenie. Ale oczywiście tu wchodzi w grę kwestia gustu o którym nie ma co dyskutowac.

Witam

adse, patrzac na daty wpisow oznacza ze kolumny sa juz gotowe, i na Visatonach? czy na Vifach? podziel sie fotkami i szczegolami jak graja :-) tez niedlugo przymiezam sie do zrobienia swoich pierwszych kolumn, ale bedzie to duzo prostrza konstrukcja bazujaca na Radmorach LS-10 czyli Tesla i Peerles - wybor podobnie jak u ciebie, po prostu Peerlesy juz mam a Tesle mozna dosyc tanio kupic, wiec jak na pierwszy raz mysle ze to dobry wybor :-)

No wlasnie nie sa jeszcze gotowe, bo nijak nie moge sie zdecydowac czy wycinac otwor pod Visatona czy pod Vife ;)

Visaton wiem jak może zabrzmieć, i mnie ciagnie do niego, ale Vife tez bym chetnie wyprobowal, bo powinna byc jeszcze wyraznie lepsza.

ADSE ->w praktyce na pewnych nagraniach wyjdą minusy małego wychylenia tego visatona. Ciekawe czy znajdą się jeszcze ludzie którzy uważają że wraz z maleniem Xmax polepsza się średnica ... ktoś kiedyś i gdzieś o tym dyskutował (napewno nie nia lukarze,bo wtedy to DIY tu raczkowało)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.