Skocz do zawartości
IGNORED

DIONY pojechały do...

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

...Gdańska (Albatros) i Lublina (Meloman).

W tym wątku będę was informował, gdzie pojechały kolumienki i gdzie ewentualnie planuje coś wysłać.

Chciałbym też abyście zdawali relacje na zywca z odsłuchów i prezentacji przez sprzedawców. Pozwoli mi to na utwierdzenie się w przekonaniu, że wybrałem naprawdę dobre sklepy. Będą to również dobre wskazówki dla potencjalnych klientów, którzy powinni być dobrze obsłużeni.

https://www.audiostereo.pl/topic/15384-diony-pojecha%C5%82y-do/

Super - wybiorę się do Gdańska wkrótce po odzyskaniu samochodu.

Mam kilka pytań dot. DION - czytałem, że mogą być w okleinie, lub fornirowane: czy są różne wersje kolorystyczne oklein/forniru? Jaka jest cena DION zależnie od "wersji wyposażenia"?

I "last, but not least": czy mógłbyś podać jakieś dane techniczne tych monitorów?

Pozdrawiam i gratuluję produktów

--->>Audio Academy

"Chciałbym też abyście zdawali relacje na zywca z odsłuchów i prezentacji przez sprzedawców. Pozwoli mi to na utwierdzenie się w przekonaniu, że wybrałem naprawdę dobre sklepy. Będą to również dobre wskazówki dla potencjalnych klientów, którzy powinni być dobrze obsłużeni."

Wlasnie wychodze na odsluch tych kolumien do Audio Forte. Nie wiem, czy Panowie z tego sklepu czytaja to forum, ale przez telefon (sic!) baaardzo zachwalali Twoje wyroby :) Wniosek taki, ze w moim przekonaniu ten sklep nie powinien budzic watpliwosci.

Zreszta zobaczymy po odsluchu....

Żółty

Odsłuchując kiedyś Phoebe (na prośbę sprzedawcy !!! )w Gdyni usłyszałem,że kiedyś sprowadzili jakieś ultra-drogie JBL'e,dostali z powrotem uszkodzone.....

AA

Kiedy i gdzie te droższe monitory?

>zildjian: Tych szczegółów nie znałem, wiem natomiast że wypożyczą mi kolumienki na weekend - nawet podrzucą z Gdańska do sklepu w Gdyni. Zacna firma - frontem do (potencjalnego) klienta, może dlatego, że kupowałem u nich mój pierwszy zestaw, a i paru klientów im naraiłem.

Nooo, Audioforte to nasz pierwszy sklep, który odwiedziliśmy. Już na wejściu wiedzieliśmy, że będzie dobrze. Nie pomyliliśmy się. Na drugi dzień, zostawione Hyperiony były sprzedane. Do dnia dzisiejszego sprzedali naprawdę dużo kolumn i z roku na rok jest coraz lepiej. Już nie mówie o tym co się działo w grudniu.

Jeżeli chodzi o droższe monitory, to prawdopodobnie coś z tego będzie. Prawdopodobnie, bo cholernie trudno jest teraz zrobić coś lepszego od Dionów. Nie mówie o barwie, bo ta, na lepszych głośnikach będzie lepsza. Ale tak zespolonej góry ze środkiem, to dawno nie słyszałem.

>Auto reklama dźwignią handlu ;)

Dzięki za szybką odpowiedź na mail'a. Nie wiem, czy maczaliście w tym palce, ale Albatros wypożyczy mi Diony na weekend - na wszelki wypadek dzięki.

Czy Diony mają podwójne terminale do bi-wire'ingu?

Audio Academy => a Wrocław? Krystalizują Ci się jakieś plany co do pokazania się w Delta Studio? Ponieważ w czasie ostatniego pokazu Twoje konstrukcje zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, to może udałoby się je upchnąć w jeszcze jednym miejscu we Wrocławiu. Jak będziesz planował się tu pojawić i będziesz miał ochotę pogadamy. Tym czasem powodzenia w znajdywaniu nowych fanów marki AA:)))!!!

No i posluchalem owych DION... I co? I zszedlem....

Sluchalem ich na dwoch zestawach:

1. NAD 352 i NAD 542

2. Atoll IN50 i Atoll CD50

3. Kondycioner Neel-a (ten z wyswietlaczem - nie znam niestety modelu)

4. Kable glosnikowe: Nogami

5. Interkonekt: Cardass Crosslink

6. Kable sieciowe - nie znam:)

7. Podstawki VAP

Muzyka:

1. Jacky Terrason & Cassandra Wilson - "Rendezvous"

2. Leszek Mozdzer - "Piano"

3. Nick Cave & The Bad Seeds - "Abbatoir Blues/The Lyre Of Orpheus"

4. Nine Inch Nails - "The Fragile"

5. Marilyn Manson - "The Golden Age Of Grotesque"

Wrazenia:

Z Atollem Diony zagraly wysmienicie. Na Kazdej plycie zadziwily mnie przestrzenia. Pierwszy raz, przy takiej cenie za kolumny, zdazylo mi sie, ze patrzac na kolumny - nie slyszalem ich. Dzwiek dochodzil zewszad. Bas byl tam, gdzie powinien byc. Byl sprezysty zwarty, gotowy do ataku. Diony maja go naprawde duzo. W przypadku Wilsonowny, mialem wrazenie, ze jest go nawet ciut za duzo. Srednie tony - rownowaga... nic dodac, nic ujac. Odnioslem jednak wrazenie, ze jest ciut za duzo wysokich tonow. Sa, jak na moj gust, ciut za ostre.

Nastepna plyta - to Piano... No i tutaj mam pewien problem. Diony owszem, pokazaly przestrzen, otwartosc - jednak czegos mi brakowalo.... Pazura. W przypadku elektroniki Atolla - to byla zupelna porazka. Odnioslem wrazenie, ze wykonawca i jego instrument siedza jakby za kotara. Dzwiek sie rozmazywal, nie wiem, moze to wina kondycjonera... Z NAD-em bylo zupelnie inaczej. Mgla zniknela, usiadl przed czarnym monstrum Mozdzerowicz i zagral, jakby gral tylko dla mnie. Diony sa wstanie uchwycic mnostwo szczegolow, chocby ruchy ciala muzyka. Tego wczesniej nie slyszalem.

Idac dalej, wlozylem ostrzejsze granie - Cave'a. Plyta kiepsko nagrana. I nie bylo niespodzianki. Chodzi o niskie czestotliwosci. Po prostu ich nie bylo. Ale znam te plyte i wiedzialem, czego po niej oczekiwac. W 1 i 5 uworach na "rozowej" plycie nagrane sa duze, glosne sklady wokalne. Oba zestawy niestety stracily na dynamice. Zmieniajac Diony na Totemy "Mite" nic sie nie zmienilo. Nie ma cudow :)

Idac dalej, wlozylem NIN. WOW!!! To co mi przyszlo pierwsze do glowy. Dynamika? Cudowna!! Szegolowosc - za 1900PLN - wysmienita, i tak dalej i tak dalej. Czytelne oseparowanie instrumentow, Wrecz czulem ruchy palcow uderzajace o gitare. Nic piekniejszego.

Ostatnia plyta MM... No nic, wzialem ja tak od niechcenia, w dodatku jest to CDR.... No i poszla muzyka :) Moze trosze za ostro (wysokie tony), ale czytelnie i znow dynamicznie.

Reasumujac: Diony zagraly cudownie Rock. Do muzyki kameralnej lepiej nadawaly sie Totemy. Jednak cena tez inna.. Zadziwil mnie za to zestaw NAD-a. Gral poprawnie i to wszystko. Zawezil scene i pracowal, jakby placili mu za godziny a nie za wykonana robote. Natomiast Atoll + Diony + Rock&roll - to jest dla mnie idealny trojkat. Diony pokazaly przestrzen i stereofonie jak rasowe podstawkowce za duzoo wiecej niz 2000PLN. Musze to powtorzyc, bo sam nie moglem w to uwierzyc - patrzac na nie, nie slyszalem glosnikow! Tylko zywa muzyke. Bas byl gleboki, zwarty, dla mnie powalajacy przy tych gabarytach kolumn. Bas skradziony z podlogowek. Jedna rzecz, ktora moze przeszkadzac, to ciut za ostre wysokie tony. Ale przy tej cenie...?

Dzieki AudioAcademy za ten produkt. Jest goracy!

Kliknąłem za wcześnie: bardzo fajny opis, może dodaj go do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za odzew. W piątek dostanę w swoje łapy te monitorki - dzięki uprzejmości panów z pewnego gdańsko-gdyńskiego sklepu, będę je miał przez weekend do posłuchania. W ramach programu "ropa za żywność", tzn. odsłuch za wygrzanie. Zobaczymy - pomieszczenie 17-18 m2, ale niskie (2.20m).

No własnie. Teraz chodzi mi po głowie Poznań, Wrocław i Kraków. Już nie bawem w tych miastach może coś się pojawić z moich produktów.

Zegarmistrz - myślę o tym, żeby zrobić na stałe małą wystawkę moich kolumn, moze to zmobilizuje Witka do szerszego działania na polu audio. Mam na myśli, to, ze można by je było sprzedawać w Delta Studio, ale tak żeby naprawde się coś kręciło.

Bartol - dałeś mi wiarę i energie na dalsze działanie, dzięki !

Audio Academy - napisalem, co uslyszalem...

Na dzien dzisiejszy jestem zdecydowany na kupno owym monitorow. Przeslucham jeszcze nieco elektroniki, zabiore zone na odsluch wybranych droga eliminacji komponentow i... pod pache, do domu sluchac, sluchac i jeszcze raz sluchac...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.