Skocz do zawartości
IGNORED

ranking dziennikarzy audio

profundo

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyna rzecz jaka mi się kojarzy z JU, to wymioty....Sorry, ale doprawdy nie rozumiem tych peanów na jego cześć. Chyba, że stałych czytelników NIE i podglądaczy Big Brathera.

Nie rozumiem jak może kogoś porywać czyjeś bycie inteligentnym "inaczej".

Relatywizm ostatnimi czasy panoszy sie okropnie, a dawniej - łza się w oku kręci- nazwanie kogoś inteligentnym jednoznacznie określało zestaw cech osobowych.

Nowy2

bycie inteligentnym "inaczej" ?

Osobiście nie odrzucam wiary w Obcych (inteligentnych) :-)

Inteligencja - nie zna granic, płci, wyznania, nie rożróżnia kto biedny, kto bogaty,...

Nie posiadają jej też wyłącznie ludzie szlachetni.

Także wykonując jakikolwiek zawód, nie otzrymujemy jej po przyjęciu do pracy, jako dodatek do wypłaty :-)

Krokodyl być zły, krokodyl zjeść białego czlowieka :-(

Białego luda jeść nie wolno.

Czarny i niebieski lud, myśleć inaczej.

Krokodyl być mądra.

On myśleć i być cierpliwa, zanim spotkać go nagroda (niam niam).

Krokodyl jadać i białych i niebieskich.j i czarnych w prążki.

Krokodyl być mądra.

Starzy ludzie powiadają, że inteligencja, inteligencją, ale brak "serduszka" to dopiero jest kłopot.

Co mam myśleć o szwagrze.

Niby chemik, a po napoje służące do "celów wyższych" chodzi do sklepu :-)

Ale "serduszko" ma.

Dlatego mam o nim dobre zdanie :-)

O J.U (nie mylić z M.U.) - mam takie zdanie, aTy masz inne.

I tak to już jest :-)

-------------------------

Przypomniał mi się jeszcze Kisiel - Stefan Kisielewski i przedwojenny Boy-Żeleński.

Nie znam tekstów, przedstawicieli młodszych dziennikarzy (w tym także audio).

Przepraszam, że serwuję tylko "zwłoki", nie jest to żadna (ż)aluzja, że:

dobry dziennikarz, to m....... dziennikarz :-)

Nic z tych rzeczy.

Pozdrawiam

>Nie zmuszaj nikogo aby zachwycał się ciałem stałym wyłowionym z płynnej zawartości szamba; wiek

>łowiącego nic tu nie zmieni.

Dla niektórych zapach pieniędzy skutecznie przysłania smród niepranych od roku gaci....;-)

Istnieje całkiem pokaźna grupa "dziennikarzy" - przekazów ustnych, których opowieści nie są wydawane na papierze :-)

Ich opowieści bywają bardzo ciekawe, a podane są w sposób bardzo "plastyczny", zaangażowany i "soczysty", często z użyciem pantomimy, mimiki twarzy, gestykulacji,... :-)

Pozdrawiam

narzekacie na niekompetencje dziennikarzy audio? i slusznie! oto najnowszy numer HFiM. felieton artura ruchlika poswiecony carlosowi kleiberowi. pisze on w pewnym miejscu tak: "mam jednak nadzieje, ze uda mi sie kiedys goscic na prowadzonym przez Mistrza koncercie. Szkoda, ze tak rzadko wychodzi na scene".

Otoz, panie arturze, ze pozwole sobie na taka poufalosc: pana nadzieje sa plonne. Chcialem poinformowac, ze Mistrze nie zyje. Od 13 lipca ub.r. Na dowod - jeden z wielu artykulow na ten temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jar1

Jakiś czas temu, lokalna TV - PTV, pokazała krótki reportaż o pewnym panu.

Emerytowany policjant, zbiera zdjęcia wypadków (różnych - drogowych, lotniczych....także rowerowych).

Zdjęć ma kilkanaście tysiecy, z dokładnym czasem, opisem miejsca,...

Życzę więcej dystansu do "źródeł pozornych" :-)

Pozdrawiam

W rankingu "dziennikarzy ustnych" (tych, których znam), stawiam na:

"Metysa" (ś.p.), Marka S. i Henia P.

A także Krzysztofa G. i Wieśka K. (audiofil extremalny), - którzy "specjalizują się", w opowieściach audiofilskich :-)

Pozdrawiam

Krytyka przez niektórych Pana J.U za jego "kwaśny" i uszczypliwy dowcip oraz porównywanie go z osobami z pism audiofilskich jest nie na miejscu. Nawet w którymś wpisie autor błędnie podawał pseudonim, który brzmiał kibic!!!! Jak więc ktoś taki może wypowiadać się??? ...i porównywać legendę do osób jedynie piszących w gazecie (nie mylić ich z redaktorami). Pozdr. zycząc więcej humoru :):):)

Pewien dziennikarz pewnego polskiego magazynu audio w tescie gramofonu Rega P9 napisal, ze ceramika zastosowana jako material na talerz jest prawie tak twarda jak diament. Byc moze za te jakze cenna uwage

beda wdzieczni wedrowni przedsiebiorcy p.t . "Noooze, nozyczki ostrze !" ale na co mnie to ? Ja chetnie przeczytalbym o zaletach sonicznych tak wyrafinowanego talerza.

• Redaktorzy

Niestety nie ma dosyć humoru, aby objąć nim Jerzego Urbana. W stanie wojennym spędziłem nieco czasu, Urbana oglądałem zarówno w TV, jak i parę razy na żywo. Pamięć mam dobrą. Owszem, uważam go za człowieka inteligentnego, co jednak nie jest niczym szczególnym znam bowiem parę osób równie inteligentnych, które jednak nie żyły z publicznego pucowania gęby niesympatycznemu reżimowi. Dla mnie U. jest człowiekiem całkowicie amoralnym, który jako pierwszy wpadł na pomysł, jak na tym zrobić majątek. Odniósł niewątpliwy sukces osobisty, co jednak nie zmienia podstawowych faktów. Osobiście mam go za szuję, a jego działalność za szkodliwą. Pisma NIE po zapoznaniu się z pierwszymi kilkoma numerami nie czytam. W ubeckiej części mojej rodzinnej warszawskiej dzielnicy - Mokotowa - najlepiej rozchodzi się Trybuna i NIE. Dziękuję, to nie dla mnie. W imię, k**wa, zasad.

jozwa maryn

Myślę, że o "piórze" - Jerzego Urbana, wypowiedziałem się dość zrozumiale i na tyle precyzyjnie, na ilę ile potrafię.

Poza "piórem", J.U. (doskonałe opanowanie warsztatu, ponadprzeciętna inteligencja),

mnie nie interesuje.

"Współpracuje" znim wielu ciekawych ludzi (nie tylko Czeczot).

Brak dostrzegania warsztatu, nawet "u wroga ludu", uważam za............:-)

J.U. - spełnia ponadto, dużo rół społecznych.

Także rolę katalizatora, co można zauważyc po części wpisów w tym wątku :-)

Gdyby zabraknie J,U., kto bedzie następnym "rozdawcą" masowego katarsis? :-)

............

=============================

Również bardzo kontrowersyjną postacią, jest chociażby Leni Riefenstahl, której warzstat, nawet omnibusy zajmujące się jej twórczośćią filmową, doceniają.

Także wielu pisarzy, muzyków,.... - to osoby kontrowersyjne (pomijam "kontrowersyjność marketingową").

Osobiście oceniam ich za warsztat i inne zalety.

Co poza sceną/redakcją - mnie nie interesuje (chociaż niektóre anegdoty, bywają zabawne).

Mie tylko u dziennikarza, cenię:

HIGH - (z mojego doswiadczenia, po odsłuchaniu,...)

nie cenię:

END - (ty taki i owaki, kolega mi powiedział, czytałem w, na koncercie nie byłen, ale napisałem recenzję...)

"Soczystość" czy "plastyczność" (także "kolorowanie" - malarstwo słowne ) zwrotów mi nie przeszkadza.

Również wszelkiego rodzaju błędy stylistyczne, ortograficzne,...

Bez części tego, przekaż może być zbyt "suchy",czy wręcz "kliniczny" lub nudny.

Dlatego wyżej cenię dziennikarzy "ustnych" :-)

(nie są też związani układami czy konwenansami językowymi,...).

Ja mam (inne zdanie)

Ty masz (inne zdanie)

czyli

MY mamy (inne/odmienne zdanie, dotyczące tej samej sprawy)

To normalne :-)

Pozdrawiam

R.u.s.t. Urban spelnil juz swa wiekopomna role spoleczna. Szczul prymitywnych zabijakow na ks. Popieluszke a oni juz wiedzieli co maja robic. Czesto szeermuje sie slowem kanalia ale on jest kwintesencja kanalii. Pisze blyskotliwie, czy nie - nie mam zamiaru sie przekonywac kupujac jego szmatlawiec i dokladajac sie do jego brudnej fortuny. A to, ze cytuja go na Zachodzie... poelno tam ignorantow. Pewnie przedstawiono im go jako wybitnego intelektualiste i "autorytet" to cytuja.

Urban to nie tylko pranie brudów.

Fakt,ostatnie naście lat to szmacenie na całego.

Osobiście wolę tą postać z innego okresu działalności.

Niegdyś co tydzień czekałem na bardzo zajmujące dyskusje między Kałużyńskim a Urbanem.

O ile nic nie mieszam,to dyskursy były prowadzone w czwartki ,pózną porą.

Aż żal ,że tak zdolny dziennikarz wybrał tak podłą drogę.

• Redaktorzy

Istnieje taki specjalny rodzaj sługusa, który wyobraża sobie że jeśli jest bystry i sam chichocze w duchu z tych bredni, które opowiada bo mu za to płacą, to już jest kimś. Otóż nie jest. Właśnie J.U. zaliczam do tej kategorii sług reżimu - ludzi którym własny intelekt pozwalał na zorientowanie się, o co w tym chodzi, natomiast brak nazwijmy to pionu moralnego pozwalał na takie a nie inne postępowanie. Dosyć już o tym osobniku.

jozwa maryn

Myślę, że doskonale zrozumiałeś mój wpis :-)

Błagam nie piszmy więcej na ten temat.

Nie czuję do Ciebie jakiejkolwiek niechęci, awersji,...

"Pióro" masz ........dobre :-)

Mimo, że nie znamy się osobiście, jednak mogę powiedzieć, ze troche Cię poznałem (wpisy na forum).

Myślę, że również mnie trochę poznałeś (wpisy na forum) :-)

Za ziarenko "szczypactwa" - przepraszam.

Z wyrazami (szacunku)

R.u.s.t

")")")Jozwa-> bez urazy. Moja sympatia dla J.U. bierze się za jego warsztat a nie za jego przekonania. Z tąd moje oburzenie. Można kwestionować jego poglądy, etykę i moralność, ale nie jego sztukę zawodową.

Życzę sobie i Wam takiego "pióra" w naszej prasie audio. Pozdr. :):):)

i tym sie rozni nowa polska od starej polski. albo - ta nowa polska jest jak stara. czy ja, k..., musze wiedziec, kto jest j.u.?! nawet jezeli kojarze to nazwisko?! looz, chlopaki, looz, dobra?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.