Skocz do zawartości
IGNORED

zamiana tanoy 7,2 na triangle borea br3 ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam , chciałbym zamienić moje tanoyki na triangle , tutaj pytanie czy warto czy coś zyskam... ? , tanoyki nie są złe ale coś im brakuje ,, takie jakieś przysuche,,  , zależy mi na ciepłym nie męczącym dźwięku , podpięte to będzie pod onkyo 9150 i 6130

Zysk pewnie będzie, ale niewielki i tu są dwa wyjścia: jak budżet pozwala na nowe

to rozejrzał bym się raczej za używanymi Dynaudio - jest ich parę na olx 

Drugie wyjście to zmiana równowagi tonalnej 7.2 ale to wymaga śrubokręta

i umiejętności posługiwania się lutownicą a i prawo Ohma może być potrzebne ? 

Za to koszt mógłby się zamknąć w 1,5 zeta na kolumnę plus kw. ....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

12 minut temu, audioburak napisał:

Zysk pewnie będzie, ale niewielki i tu są dwa wyjścia: jak budżet pozwala na nowe

to rozejrzał bym się raczej za używanymi Dynaudio - jest ich parę na olx 

Drugie wyjście to zmiana równowagi tonalnej 7.2 ale to wymaga śrubokręta

i umiejętności posługiwania się lutownicą a i prawo Ohma może być potrzebne ? 

Za to koszt mógłby się zamknąć w 1,5 zeta na kolumnę plus kw. ....

używki to problem bo brak kasy... , nowe na raty , czemu uczepiłem się tych triangli ? , bas reflex z przodu dobre recenzje w i nie kosztują za dużo... , poza tym będą stały niestety na komodzie blisko ściany i na dodatek pomiędzy komodą dwie witryny...

To masz tańsze Elac Debut 2.0 B6.2 za okolice 1,6 kzł i basu nie powinno

brakować przy BR również na froncie, ale pewnie design nie ten ...

Przeróbka o której wspomniałem jest zupełnie odwracalna, więc przy braku kasy

możesz spróbować i 7.2, ale pewnie masz kłopoty manualne ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

18 minut temu, duzy213 napisał:

używki to problem bo brak kasy... , nowe na raty , czemu uczepiłem się tych triangli ? , bas reflex z przodu dobre recenzje w i nie kosztują za dużo... , poza tym będą stały niestety na komodzie blisko ściany i na dodatek pomiędzy komodą dwie witryny...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zajrzyj na priv, bo to złożone ..

Do porównania z BR03, trzeba brać Elac Reference B6 dla mnie dopiero one grają na podobnym poziomie. Z tym że Elac ma trochę schowaną górę, z Yamahą ładnie się to zgrywa, znowu Borea ma ją podkreśloną. Elac niskie są trochę luźne, w Borea bardziej zwarte, jest przyjemne mięsiste uderzenie? Chyba najlepszą opcją będzie dla Ciebie wypożyczenie, jak to w Twoich warunkach zagra.

Nie wiem jak w Twoim Onkyo z DACie, ale ta suchość może też wynikać właśnie z niego, miałem TX-8150 muzyka była po DACu wbudowanym właśnie sucha, bez emocji. Może najpierw spróbuj tu podziałać coś wypożyczyć na testy. Z "żywo" grających DACów możesz spróbować Nostromo Hypnos lub Wolf

Godzinę temu, Prewwit napisał:

Do porównania z BR03, trzeba brać Elac Reference B6 dla mnie dopiero one grają na podobnym poziomie. Z tym że Elac ma trochę schowaną górę, z Yamahą ładnie się to zgrywa, znowu Borea ma ją podkreśloną. Elac niskie są trochę luźne, w Borea bardziej zwarte, jest przyjemne mięsiste uderzenie? Chyba najlepszą opcją będzie dla Ciebie wypożyczenie, jak to w Twoich warunkach zagra.

Nie wiem jak w Twoim Onkyo z DACie, ale ta suchość może też wynikać właśnie z niego, miałem TX-8150 muzyka była po DACu wbudowanym właśnie sucha, bez emocji. Może najpierw spróbuj tu podziałać coś wypożyczyć na testy. Z "żywo" grających DACów możesz spróbować Nostromo Hypnos lub Wolf

powiem tak na wypożyczanie i testowanie  nie mam czasu bo przeważnie tydzień w trasie , chciałbym jakiegoś pewniaka lepszego od moich tanoi , te triangle mógłbym mieć za 1,8kzl z tych elac-ów też pewnie bym coś z targował , kolega wcześniej zasugerował lekką modyfikację tylko kiedy...? , jakby kolumny nie wypaliły to  w dac-a bym zainwestował ...