Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bazie przewodów ...

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam na razie takich możliwości.

Mogę go porównać tylko z kabelkami które mam.

Jakiś Profigold kupiony kiedyś za 30 czy 40 zł, i Klotz LaGrange z dobrej klasy wtykami Audionova.

Muzyka na tym Profigoldzie brzmi zupełnie matowo, bez polotu, teraz się dziwię jak mogłem tego słuchać.

Ale to mi uświadomił dopiero Klotz LaGrange, kabelek w sumie bardzo dobry, o przyzwoitym już brzmieniu.

Tyle że ten IC zrobiony z kabelków w teflonie, pobił Klotza conajmniej o klasę albo więcej.

O ile więcej to trudno powiedzieć bo nie mam porównania z droższymi kablami.

W tej chwili ten IC brzmi dla mnie świetnie, bo nigdy nie słyszałem nic lepszego.

Wysokie i średnie tony mają jak dla mnie genialne brzmienie, dźwięk jest dużo bardziej szczegółowy i wyrazistrzy niż w Klotzu. Bas jest punktualny, nie dudni, nie rozłazi się. Dźwięk w całym paśmie jest świetnie kontrolowany. Jednak najważniejszą cechą tego IC, która odróżnia go od Klotza, jest jego muzykalność. Sam miód sączy się z głośników i rozpływa się po całym pokoju. Ale tam gdzie trzeba, dźwięk jest ostry jak żyleta.

Basu jest jednak mniej niż w Klotzu, ale jest dużo lepiej kontrolowany.

W Klotzu ten bas jest jednak trochę dudniący, może stąd takie wrażenie że schodzi niżej i jest go więcej.

Gainclony też nie są mistrzami basu, tak jak i moje kolumny.

Wydaje mi się że przy dobrych kolumnach, basu będzie tyle ile trzeba.

Koszt wykonania tego IC to 4 x 3,50 zł za wtyczki + 18 zł za kabelki.

Wtyczki całkiem przyzwoite jak na swoją cenę.

ok, popełniłem kolejny IC, 20 linek białęgo i 6 solidcore na Plus i tyle samo na mase, puszczene w plecionkach osobno, tzn osobno plus i minus.. pierwsze wrażenia? .... dziwne :/ nie powaliło mnie, oczywiście dobry kabelek, więcej szczegółów od poprzedniego ale jakoś tak nijak ;) myślałem że będzie spora różnica a tu tylko troszkę coś jakby lepiej ....

Pozdr dla Kablarzy ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wyrzuciłem ekran z mojego IC.

Zmierzyłem znacznie spadła pojemność do 33pf, przy całkowitej długości kabelka 0,5m.

Wysłuchałem... być może pojawiła się większa ilość wysokich, ale odsłuch tego IC szedł w parze z nowym kabelkiem DIY zasilającym wzmacniacz...

Ja próbowałem.

Do wysokotonówki mam plecionkę z 4 żył drucików w teflonie, oba przewody idą osobno. Prawdę powiedziawszy o ile w IC różnicę jest znacząca, to w porównaniu ze zwyczajnym kabelkiem OFC 1,5 mm nie słyszę żadnej różnicy, ale za to ładnie się je lutuje, bo nawet po wielokrotnym przelutowaniu nie topi się izolacja :)

Karmaj, lepiej lepiej !! nie wypinam go już.

Jest podłączony z CD do Pre, natomiast z Pre do Alepha5 mam Matts Silver Reference MK2 ;) i to jest najlepsza symbioza, dźwięk jest pełny, duży i dużą przestrzenią, bardzo rozdzielczy oraz wybrzmienia są dłuższe, ... miałem przerabiać MSR MK2 ale kurcze boję się ruszać żeby się nie popsuło ;) a to znaczy że jest nieźle ;)

te kabelki pokazują na co je stać, z dobrym towarzystwie zagrają na wysokim poziomie, nic nie mulą, nie podbarwiają ...za psie pieniądzę bardzo dobre kabelki

Pozdr

Matt

na głośnikowe to za mały przekrój, chociażby dać 40żył to pewnie będzie niedostatek basowy, natomiast te druty w teflonie napewno nadają sie do tuningu np AudioQuesta Type8 ;) po 20żył na + i - opleść nimi AQ i gwarantuję poprawę przestrzeni, szczegółowości i wypełnienia ...(tak zrobiłem i noszę się z zamiarem jeszcze dołożyć) ...

Pozdr

Matt

tzn sorry, Matts Silver Reference MK2 kosztował mnie ok 350zł ...;)))) więc nie takie psie pieniądze ;) no ale końcówki, srebro z Albedo, rurki teflonowe...

Noszę się z zamiarem i męczy mnie

....taśma ze srebra lub miedzi ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) coś w tym stylu ....

powierzchnia przesyłu sygnału ogromna, efekt naskórkowości znikomy ... może być nieźle, trzeba by zadzwonić do Albedo ;)

Ukryta Zawartość

Matthew> Kiedyś rozmawiałem z którymś z formuowiczów nie pamiętam z którym. Do głośnikowego polecał taśmę z cewki Alpha Core. Ponoć gra całkiem całkiem, tyle że trzeba uważać aby + od - przebiegały daleko od siebie bo inaczej pojemność będzie zabójcza.

Witam

W naszej ofercie pojawil sie ostatnio kabel Jantzena - tasma miedziana 16AWG i jestem ciekaw jak ten kabel sprawdzi sie jako Interkonekt . Jezeli na forum znalazla by sie chetna osoba moge poslac taki kabel do odsluchow. Wiem ze jest to reklama ale sam jestem ciekaw jak ten kabel wypadnie.

oto ten kabelek:

Ukryta Zawartość

Wydaje mi sie ze cena nie jest kosmiczna. Z teg co widze takie przewody kosztuja grubo powyzej 40$/m

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Matthew " ale taka cewa to niezły koszt"> Ja wiem. Ile może mieć metrów taka cewka 0.68 mH Alpha-Core 14AWG? Myślę że jedna starczy na dwie kolumny w bi-wiring'u. A może nie?

Koszt ok. 65 PLN a Akkusie, ale za pewne można będzie znaleźć taniej.

a propos kabli z cewki taśmowej:

Peter robił z 0,1mH

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tasma 16AWG=1,33mm2

pozwle sobie zalaczyc fotke

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.