Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bazie przewodów ...

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie mam nadiaru:(, bo kupiłem tylko jedno 2.5m allegro i część zmarnowałem bo na początku nie zastosowałem ochrony dla oplotu jedwabnego i się całkie żyłki przetarły. Tylko od początku roku jakoś jej nie widzę- szkoda też bym kupil parę metrów .

Słucham teraz tego DBS'sa acoustica, zrobiony z kabla skazi, wszystko gra dłużej i jest lepiej odseparowane od siebie, gra bardzo przyjemnie....spokój w muzyce ale jak trzeba to uderzy w pierś, można słuchac i słuchać, troszke dołu mi brakuje ale po srebrze ciężko będzie dorównać, no i lekki kocyk jakby ale to pewnie wina może tych przewodzików... ciekawa fizyka dźwięku, trzeba by się przyzwyczaić, czasem niektóre dźwięki sa jakby to powiedzieć z zewsząd... te wyższe modele Audioquesta mogą berzmieć ciekawie ;) zastanawiamy jak bedzie z wyższym napięciem, aktualnie jest 24V, to działa panowie, można próbować, bateryjki po 3zł 12V malutkie, nie musza być duże bo tylko mają trzymać potencjał, prąd przecież i nie płynie.

Pozdr

Matt

Panowie , a próbowaliście zwykłych drutów Cardasa solid core 0.35mm w emalii.Zrobiłem taki IC w geometrii a`la Reson i powiem szczerze do tej pory nie miałem lepszego IC w domu :)

Matthew chyba różnicy z jeszcze więkzym napięciem nie będzie - bo o ile wiem system ten ma na celu zapobieganiuzmian polaryzacji dielektryka sygnałem- a w interkonektach na pewno jest mniej niż 24V- chociaż to taka hipoteza, bo z technicznego punktu widzenia zmiana polaryzacji też jest zbyt mała by mogła coś zrobić sygnałowi akustycznemu, a jak rozumiem działa;)

• 3 tygodnie później...

czy wie ktoś gdzie można kupić przejściwówki męski RCA > Męski XLR ? na stronach neutrika a przydał by się neutrik nie ma.. natomiast oryginalne cardasy ...399zł/szt.. ;(

AcoustiC, 13 Lip 2006, 15:04

starałem się nie przypalać przewodnika opalarką tylko rozgrzać w miare rozsądnie izolacje i ją

Można zdjąć izolację w bardzo prosty sposób. Lampą typu kwoka (prominnik- do aktywacji lepiszcza) rozgrać i wszystko schodzi lekkim pociągnięciem. Lampa daje stałą temperaturę.

doszły mi kabelki Cardasa.. musze to napisać, mam mieszane uczucia co do Neutrala.... :/ Golden zamiata ale Neutral hmmm, jakieś to takie nijakie...;) jak ktoś pisał, WIelka Poprawność polityczna i faktycznie obcina coś górę... nie ma tego czegoś, średnica ok, rozdzielczość, ale jest coś jakby przesłonięte.. no jeśli miałbym kupić go za 2700 to razem z pistoletem żeby se w łeb strzelić chyba heh, co do Goldena to inna bajka, gra muzyka..

>Zydelek

Golden Reference - do systemow ktorym juz naprawde niewiele trzeba, ujawniajacy system ("unforgiving" !)

Golden Cross - mimo ze oczko nizej, czasem lepiej sie sprawdza i "dodaje" pewnej "magii" do Systemu !

(w najlepszym tego slowa znaczeniu, nie powiedzialbym, ze - "koloryzuje" !)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Golden najwyżej, niżej jest jakiś nowy Presence, i dopiero Neutral potem Cross itp itd

Na goldenie słychac bańki dźwiękowe które pękają w postaci wybrzmień, tak to moge określić heh

Ukryta Zawartość

Coś ode mnie, gra wspaniale, scena i stereofonia - pięknie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odświeżam wątek żeby się zapytać jaki kabelek do 15zł/m proponujecie na interkonekt, ale UWAGA zależy mi TYLKO na soczystym, dobrze kontrolowanym basie. Tylko bas, ponad wszystko :D

>>Kamil

no jeszcze nie, ale już coś w zanadrzu kombinuję. Myślę jeszcze nad tym...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktoś się już nim bawił?

Ukryta Zawartość

ja bym tego na IC nie tykał.. ewentualnie na cyfrowy... ale i tak jesli to solid core to sa problemy z przesyłęm najwyzszych częst (bałagan na górze)... chociaż mogę się mylić...można się pobawić w sumie...

Ja mam zamiar spróbować i jako IC, ale bardziej jako okablowanie we wzmacniaczu itp. Jakoś przyzywczajony jestem do wiekszych kabli poza urządzeniem - średnica 6mm i wiecej...

Ukryta Zawartość

o ten mu chodzi

ciekawie wyglada ten rosyjski kabelek co podales :)

Ukryta Zawartość

AcoustiC, 29 Sie 2006, 11:32

>Saczek_xtrm, 28 Sie 2006, 23:45

>

>Miałem kiedyś do testów zamówić ... tyle że myślałem o zasilającym z tego. Koszt mały więc można się

>pobawić.

Ja mam IC na tym przewodzie. Wpięty między CD Onkyo i GC ułagodził (czyt. zamulił ;) dźwięk, ale mi się podoba.

Konstrukcja 1 przewód na kanał.

magazynier ma (ale ZTCW nie używa) cyfrówkę na tym kablu - mówił że świetnie się sprawdził z CD Sonego.

z czym porównywał to nie pamiętam.

magazynier, albo rogus będą wiedzieć najlepiej.

ja na nim właśnie robię, na próbę, zasilanie w symasymie. kable "audio" będą inne.

też myślałem nad sieciówką z niego ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.