Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bazie przewodów ...

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, TaraLabs RSC Vector...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

już taśma ze srebra, 4N podajrze, 19mm i grubości 0,07mm jedzie do mnie.. będę tylko musial pociąć ją jakoś równo ... żeby w 1mm rureczki wsadzić.. zobaczymy...

Witam. Pewnie już to jest gdzieśtu napisane, ale dużo postów jest :P Mam następujące pytanie ...czy drut kynarowy sprawdza sięw zastosowaniu Audio ?? Jeśli tak to w jakich ilościach, konfiguracjach i jakich splotać ?? z góry dziękuje za odpowiedź

moją uszczypliwą uwagę napisałęm jedynie w kontekscie ludzi którzy uważają że kabelki nie mają znaczenia, ty uwarzasz że mają znaczenie... i o to chodziło, przepraszam, mogłem te uwagę inaczej sformułować ;)

po doświadczeniach z kablem bodo_z i po Cardasie i Tarze Labs doszedłęm do wniosku że co za dużo to nie zdrowo...

zrobiłem na prędce RCA i XLR z samej Witawy linek, po 3 druciki na sygnał, 3 na mase i 3 na minus w XLR.. plecionki.. wokół rureczki teflowej.. w XLR w rureczce leci masa.. no i oba metrowe....

starałem się żeby jak najlepiej po przeciwnych strochach siebie sygnałowe biegły .. ale ciężko trzymać geometrię...

to działa, dźwięk o klase lepszy, tak mogę to powiedzieć z całą stanowczością od mojej poprzedniej pary RCA i XLR, odrazu poprawa.. chyba nie w tym kierunku szedłem....

tak , w pasażu, w Eltonie..

poniżej zdjęcia.... to sa te z nowej serii, ze złoconymi stykami i posrebrzanymi, cena podobna czyli ok 15zł/szt !!!

tych nowych nie miał gość jeszcze i dla 4szt nie opłacało się mu przywozić dla mnie hehe, ale znajomy w konsbudzie u dystrybutora mi kupi 4szt tych nowych...

jak XLRy to tylko Neutriki, bardoz solidne, zajeb...ście się lutują, wejdzie tam naprawdę gruby kabel...

Pozdr

Matt

jeszcze kolejne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;)

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

Sorry Matthew że taki żółtodziób jak ja się wtrąci. Dość dużo mam doczynienia z XLR-ami (technika studyjna i sceniczna) i niestety Neutrik robi coraz słabiej. Spróbuj Amphenola albo Switchcrafta.

Kołtun, 4 Kwi 2006, 09:41

>Sorry Matthew że taki żółtodziób jak ja się wtrąci. Dość dużo mam doczynienia z XLR-ami (technika

>studyjna i sceniczna) i niestety Neutrik robi coraz słabiej. Spróbuj Amphenola albo Switchcrafta.

hmm, mówisz... no to musze przyjrzeć się temu bliżej ;)

Słuchaliśmy wczoraj u mnie Maćka (Matthew) IC z witawy (zdjęcia wyżej).

W szranki staneły IC firomowane przez Bodo_Z, Maćkowe na rurce z teflonu, moje Cardasy (jakiś tani z oferty) oraz moje z tego samoego drutu co Maćka.

Dużo by pisać, ale najlepiej gralo z kolpletem białych drucików w kombinacji:

miedzy przetwornikiem Petera a pre P1.7 (oraz pomiedzy CA CD3 a pre) konkurencje bezapelacyjnie pokonały Maćka

końcówkę mocy z przedwzmacniaczem połączyły moje z tego samego materiału ale w innej trochę konstrukcji.

Ogólnie brzmienie niezłe, nie mulące (niektóre poprzedenie komb. z wyżej wymienionych kabli trochę muliły), dynamicznie i szczegółowe. Jednynym lepszym kablem jaki u siebie słyszłam był Golden Cardaca.

Udana konstrukcja, gratuluje nasz ty Wielki Kablarzu :D

>Dużo by pisać, ale najlepiej gralo z kolpletem białych drucików w kombinacji:

miedzy przetwornikiem Petera a pre P1.7 (oraz pomiedzy CA CD3 a pre) konkurencje bezapelacyjnie pokonały Maćka

końcówkę mocy z przedwzmacniaczem połączyły moje z tego samego materiału ale w innej trochę konstrukcji.<

>Magazynier

Kurcze, troszkę większymi literami napisz, bo nie kumam do końca. ;))) Chyba jesteś jeszcze pod dużym wrażeniem tych kabli. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.