Skocz do zawartości
IGNORED

Brak tidala po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zaktualizowałem firmware do wersji v022-a-043 w CA 851N i zginął mi Tidal . Ma ktoś podobny problem ? Napisałem do CA support , ale na odpowiedź mają 2 dni .

Edytowane przez gressi
Uzupełnienie
https://www.audiostereo.pl/topic/154951-brak-tidala-po-aktualizacji/
14 minut temu, gressi napisał:

Dziś zaktualizowałem firmware do wersji v022-a-043 w CA 851N i zginął mi Tidal . Ma ktoś podobny problem ? Napisałem do CA support , ale na odpowiedź mają 2 dni .

w Tidal Connect i StreamMagic ukradli ?

odłączyłeś go od zasilania na 2-3 minuty i ponownie załączyłeś i uruchomileś ?

Edytowane przez Zbi_Rek

u mnie w SM6 v2 zginął z Biblioteki muzycznej ale pojawił sie w  Wejsciach obok Spotify Tidal connect...chyba teraz trzeba z poziomu aplikacji Tidal wchodzić,  czyli obsługę z panelu przedniego szlag trafił 

z apki Stream Magic chodzi po staremu 

35 minut temu, costa brava napisał:

u mnie w SM6 v2 zginął z Biblioteki muzycznej ale pojawił sie w  Wejsciach obok Spotify Tidal connect...chyba teraz trzeba z poziomu aplikacji Tidal wchodzić,  czyli obsługę z panelu przedniego szlag trafił 

z apki Stream Magic chodzi po staremu 

Nic dziwnwgo, connect obok connect 😬

Obsługi z panelu przedniego nie ma co żałować

Nareszcie z Tidal na pc można obsługiwać, nie ma nic lepszego 

Witaj.

Podepnę się trochę pod temat.

Ja co prawda słucham na Yamaha nps303 i też dziś pojawił się problem z Tidalem. Loguje się ale utwory są wyciemnione i nic nie odtwarza. Bezpośrednio z apki Tidal na fonie działa. Nie wiem o co chodzi?

Twój odtwarzacz nie obsługuje MQA. A tak swoją drogą to Tidal idzie w zaparte z tymi MQA. Jeszcze kilka miesięcy temu MQA były dość rzadkie a teraz odwrotnie - niektórzy artyści na 20 albumów mają tylko dwa flacki. Dla mnie to kolejny argument, żeby przejść na Deezer. Mój Node co prawda odtwarza MQA, ale z racji lepszej jakości dźwięku wolę słuchać przez DAC we wzmacniaczu, który nie dekoduje MQA.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

Tidal na strimerach Cambridż - pisali na swojej stronie supportowej że w momencie gdy pojawi się obsługa Tidal Connect to zniknie z panelu strimera. Sorry Wiunetu, coś za coś.

Tidal i MQA - Cambridże nie obsługują MQA i wszystko leci flac-iem, więc ten format na pewno pozostanie. Zresztą MQA też długo nie pożyje.

8 minut temu, PorkOne napisał:

Tidal na strimerach Cambridż - pisali na swojej stronie supportowej że w momencie gdy pojawi się obsługa Tidal Connect to zniknie z panelu strimera. Sorry Wiunetu, coś za coś.

Tidal i MQA - Cambridże nie obsługują MQA i wszystko leci flac-iem, więc ten format na pewno pozostanie. Zresztą MQA też długo nie pożyje.

podziwiam użytkowników, którzy obsługiwali  Tidal z panelu

jeśli chodzi o mqa, moim zdaniem  Meridian zrobił taki wir w mózgu masie używaczy, że łykają tą kompresję jak wielbłądy wodę w oazie

a co tu podziwiac? podchodzę do streamera,  parę ruchów jogg gałką i leci wybrany wykonawca...dla mnie to kastracja ale trudno coś za coś,  grunt że super dźwięk na zmodyfikowanym streamerze  🙂

31 minut temu, costa brava napisał:

a co tu podziwiac? podchodzę do streamera,  parę ruchów jogg gałką i leci wybrany wykonawca...dla mnie to kastracja ale trudno coś za coś,  grunt że super dźwięk na zmodyfikowanym streamerze  🙂

Jak tylko jeden wykonawca to faktycznie pikuś i podejcie żeby przy okazji flaszę nową przynieść bliżej sofy 😜

Zmodyfikowany streamer, tzn ?

13 minut temu, costa brava napisał:

muda44 się kłania  🙂

ale to nie dotyczy 851N 

modyfikacji dokonałem samodzielnie 

mode polegało na sprzedaniu SM6 i kupieniu 851N

po modzie, duża zmiana na plus .-)

4 minuty temu, costa brava napisał:

ale drogo 🙂

no bez jaj, dołożyłem niewiele więcej niż woła muda44

Edytowane przez Zbi_Rek
7 minut temu, costa brava napisał:

taa, może do nowego CXNa v2 dołożyłes tyle, a nie do SM v2 ... ja kupilem juz po modzie, tak najlepiej 

mode był z SM6 do 851N

poza tym nie ma drogo czy tanio jak mawia naród wybrany

tylko czy tego co chcesz , rzeczywiście chcesz

Edytowane przez Zbi_Rek