Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

planuje zakup do słuchania głównie muzyki z tidla, Spotify.

palnike zakup:

wzmacniacz Cxa 80 lub cxa81

glosniki monitor bronze 100

a nie wiem jaki dobrać transporter cd w budżecie do 2000pln oraz czym kierować sie przy wyborze dac, 

proszę o wasze sugestie

https://www.audiostereo.pl/topic/155005-stereo/

Jeszcze napisz jakiej muzyki słuchasz i w jakim pomieszczeniu, bo to są najbardziej istotne rzeczy.

Na DAC-ach się nie znam, ale sam zastanawiam się nad dwoma CA DACMagic 100 (660 zł) lub Topping D50 (około 1000 zł). Do DAC-a warto dokupić zasilacz ULPS (kilkaset złoty) który poprawi brzmienie. Te dwa DAC są polecane przez wiele osób, dlatego się na nich skupiam. I nie są jeszcze drogie.

Co do CD nie podpowiem nic, osobiście jako źródło wolę PC (np. netbooka + DAC) lub Malinkę (SBC) z kartą dźwiękową.

https://www.audiostereo.pl/topic/155005-stereo/#findComment-5205509

i znowu bedzie ze pitole od rzeczy 😁 ale coz takie zycie... xiaomi mi5 z filtrem qualcoma potrafi to zrobic rownie cudownie..  a by 'rowniej' to sa juz inne pieniadze i firmy specjalizujace sie w aplikacji jak apogee a nie zwyklym wkladaniu przetworników i podkreacaniu troche tu troche tam

a nie kosztuje,tylko tyle co utrata wartosci =przez rok 20 zł

lg v30 tez potrafi,  niby te pudelczka sa cudowne ale .. ale warto sprawdzic jak bardzo, tym bardziej ze sprawdzenie nie kosztuje

ps

kierowac sie tym co najlepsze ..ale potem zbadac ile tego najlepszego jest by sie nie okazało ze utrzymujemy klocuszek za 1000 ktory wcale nie gra jak za 1000 przystało 😉

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/155005-stereo/#findComment-5205547

a calkiem serio  to bardziej bym dumał nad przenosnym odtwarzaczem ktory bedzie działał na w pelni zbalansowanym wyjsciu o wspanialej separacji i uzywac go zarowno w domu jak i w drodze

tego sie akurat namnozyło odstatnimi laty i sa naprawde swietnej jakosci, nie wiem czy warto pchac sie w 'stare' tradycyjne rozwiazania

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/155005-stereo/#findComment-5205574

Może klasyczny wzmacniacz połączony z nowym wynalazkiem Yamahy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma parę rzeczy na pokładzie: CD, USB, NET i FM a do niego zwykły AS 301 lub 501 ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

https://www.audiostereo.pl/topic/155005-stereo/#findComment-5205627

Cześć,
Jeśli lubisz brzmienie przejrzyste i dynamiczne to Cambridge Audio CXA81 to dobry kierunek. Masz całkiem niezłego DACa na pokładzie w związku z czym warto go wykorzystać i dobrać do niego dobry transport CD taki jak Audiolab 6000CDT czy Cambridge Audio CXC. Odnośnie obsługi sieci możesz postawić na SOtM SMS200 lub Primare NP5 Prisma. 
CXA81 w połączeniu z Bronze 100 zapewni brzmienie przestrzenne z szybkim i dobrze kontrolowanym basem. Jeśli chciałbyś uzyskać bardziej muzykalny charakter brzmienia to polecam zwrócić uwagę na Magnat MR780 lub bardziej funkcjonalny Audiolab 6000a Play. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/155005-stereo/#findComment-5206125