Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kabelki Pioneer A400X + Tannoy M4

milano

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kableki XLO - ER 14 i bardzo mi sie podobaja, cena chyba troche powyzej 30 za mert ( nie pamietam), graja cudnie, piekna srednia, wysokie naturalne, a jesli chodzi o bas to trache wycofany, ale za taka cene uwazam i sa wart swojej ceny, a jezeli zalezy Ci na basie to polecam XLO - ER 11, mozna tez bi-wiring : góra i srednia dla XLO ER14 a bas dla XLO ER11 :))

U mnie Tannoye M3 grały z XLO ER-14, zgadzam się z poprzednią opinią, w każdym razie basu mi nie brakowało, był za to dużo lepszej jakości niż z poprzednimi kabelkami (Jamo Flat 2,5mm). W ogóle różnica w cenie XLO i Jamo automatycznie przekłada się na bardziej rasowy dźwięk tych pierwszych (co nie jest oczywiste w przypadku wielu innych przewodów...) Jest tylko mały problem przy zdejmowaniu koszulek izolujących - w sumie 24 szt. - każdy kanał to 3 oddzielnie izolowane wiązki. Bez ostrego noża nie ma co zaczynac, chyba że kupi się konfekcjonowane odcinki z końcówkami, tyle że chyba sporo drożej, więc nie warto.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

->milano

Dynamika i szybki bas XLO er-14 gwarantowane; właśnie tu usłyszałem największą różnicę w stosunku do Jamo + lepsza definicja szczegółów.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Aktualnie uzywam Cordial CLS 225 i wydaje mi sie ze gora jest za bardzo wyeksponowana a niskich tonow brak, chociaz tak najgorzej to nie gra, teraz pytanie gdzie moge kupic w/w kabelki, dziekuje i pozdrawiam :)

Wyeksponowana gora i brak basu? To nie kable tylko akustyka kuleje (albo kondziolki wyschnely we wzmaku). Pokombinuj z ustawieniem kolumn zanim wydasz kase na druty. Czy pomiedzy kolumnami stoi jakis mebel, szafka ze sprzetem albo tv?

W Pioneerku tylko bym polecał wymiane pojemności filtrujących. Są marnej jakości. Nie jest to aż tak stary wzmacniacz żeby powysychały wszystkie. Ja u siebie wymieniłem tylko te zasilające i jest bardzo dobrze. (oczywiście wprowadzałem inne zmiany ale nie wymieniałem pojemności (wprawdzie bocznikowałem ale wcześniej nie było rażących braków na basie))

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Pionek jest z 1999 roku, bas nie jest az taki slaby ale lekko wycofany, pokoj 25m, az tak bardzo nie zagracony z lewej strony mebloscianka, kolumny stoja na kolcach na dywanie z prawej praktycznie pustka, ogolnie jezeli chodzi o CD to nie mam zastrzezen, ale slucham tez duzo muzyki z tunera i tu juz tak dobrze nie jest.

Pioneer ma ogólnie lekko wycofany bas ale nie można powiedzieć,że go nie ma.Nie jest poprostu natarczywy i wysuwający się na pierwszy plan. Może warto by było bliżej zainteresować się tunerem skoro jest z niego gorzej?Jak Pionek gra całkiem dobrze z CD to nie będzie grał źle z tunera jeśli ten pozwala na osiągnięcie potrzebnego pasma i dynamiki.

Jeśli nic nie robiłeś z Pioneerem to pomyśl nad zmianą OP.U mnie jest 2604 i nie jest źle.Chociaż nie wykluczam zmian.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.