Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, BorkowskiM napisał:

Dołożyłem switcha, zwykły netgear gs305e, rzeczywiście jest zmiana na korzyść, głębszy  bas i więcej 3d. Dorzucę jeszcze lepsze zasilanie, Alloy 5v wystarczy.
Dzięki za radę! 
Nosiłem się z zamiarem kupna svs, potrzeba ustala.

Z czasem wymienię zegar w BS 3.

Dolozżyłeś to ustrojstwo między routerem a BS ? Proszę o wyrozumiałość. 

Ja mam Gpona światłowodowego, który jest sam w sobie switchem. Mam go na ścianie max 2m od BS. Wnioskuję, że switch nie będzie mi potrzebny?

Mam jednak obawy, czy ten Delock nie ograniczy czegoś w samym dźwięku. W końcu to kolejny (i pewnie szumiący) klocek po drodze.

Póki co pracuję na kablu LAN cat 6, ale kupię 8.1 (konkret). Mam taki wpięty do nvidia shield i śmiga pięknie. Jeśli poprawia to dźwięk - to tym bardziej warto.

2 godziny temu, negatyw napisał:

Ja mam Gpona światłowodowego, który jest sam w sobie switchem. Mam go na ścianie max 2m od BS. Wnioskuję, że switch nie będzie mi potrzebny?

Na pewno to lepiej niż modem kablowy Docsis na kablu koncentrycznym, bo światłowód odcina wszystko z zewnątrz. pytanie ile zakłóceń robi samo urządzenie. 

2 godziny temu, negatyw napisał:

Mam jednak obawy, czy ten Delock nie ograniczy czegoś w samym dźwięku. W końcu to kolejny (i pewnie szumiący) klocek po drodze.

Akurat przy sieci internetowej ilość klocków po drodze nie ma najmniejszego znaczenia, pomyśl skąd i po ilu urządzenia te pliki do Ciebie lecą. Ważne żeby ostatnie urządzenie odcinalo jak najwięcej. Czy taki DeLOCK jest czymś takim, nie wiem, ale może... Trzeba by spróbować. Mi sie już nie chce, bo mam aktualnie tak że wpięcie i wypięcie kabla jest praktycznie neutralne dla dźwięku ze streamera. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj zauważyłem, że mi się znów cyklicznie wybudza panel i to podpięty jedynie przez COAX. Widocznie ostatni upg softu coś zamotał. Dziwne to wszystko...

• 1 miesiąc później...
W dniu 14.10.2021 o 23:24, Marcin Wielgus napisał:

Producent dba i conajmnien raz na rok a w zasadzie częściej wypuszcza nowy firmware więc pozostaje czekać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Używasz Marcin Node?

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Używasz Marcin Node?

Tak okazjonalnie w drugim systemie mam 2i z liniowym i do domku w lesie jeździ ze mną w sezonie . A co ?

22 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Tak okazjonalnie w drugim systemie mam 2i z liniowym i do domku w lesie jeździ ze mną w sezonie . A co ?

Zastanawiam się nad zmianą streamer magic 6 i pomyślałem o malinie, albo node 3. I tak knuje w co tu wejść. 

A może jeszcze coś innego masz sprawdzone i gra bajecznie dobrze?

Zastanawiam się nad zmianą streamer magic 6 i pomyślałem o malinie, albo node 3. I tak knuje w co tu wejść. 
A może jeszcze coś innego masz sprawdzone i gra bajecznie dobrze?

Więc ... Jak czytałeś moje wpisy - kiedyś bawiłem się w porównania paru DAC do BSN 2i z liniowym , to on jest nieprzyzwoicie dobry w swojej cenie.
Jeśli chcesz 2in1 transport i DAC w budżecie 2.5-3 k PLN to konieczne posłuchać trzeba. Jak masz blisko Wrocław ... Wpadaj dam ci 2i a do tego super apka
Czy można lepiej ? Alez oczywiscie i w transporcie można i w DAC można tylko za jaką kasę u mnie po zaawansowanej inżynierii finansowej skończyło się na Lumin T2 i jest mega fajnie ale BSN ma swoje miejsce .

Jeśli ci nie zależy na USB audio to ja bym myślał o używce 2i z liliowym od PD Creative I będzie pan happy Bo pamiatajmy oprogramowanie jest cholernie ważne . Potrafi do szału doprowadzić jak appka co rusz nie widzi transportu a BSN bez pudła działa

55 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Więc ... Jak czytałeś moje wpisy - kiedyś bawiłem się w porównania paru DAC do BSN 2i z liniowym , to on jest nieprzyzwoicie dobry w swojej cenie.
Jeśli chcesz 2in1 transport i DAC w budżecie 2.5-3 k PLN to konieczne posłuchać trzeba. Jak masz blisko Wrocław ... Wpadaj dam ci 2i a do tego super apka
Czy można lepiej ? Alez oczywiscie i w transporcie można i w DAC można tylko za jaką kasę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) u mnie po zaawansowanej inżynierii finansowej skończyło się na Lumin T2 i jest mega fajnie ale BSN ma swoje miejsce .

Jeśli ci nie zależy na USB audio to ja bym myślał o używce 2i z liliowym od PD Creative I będzie pan happy Bo pamiatajmy oprogramowanie jest cholernie ważne . Potrafi do szału doprowadzić jak appka co rusz nie widzi transportu a BSN bez pudła działa

Bałem się pytać bo czułem, że poszedłeś docelowo jak zawsze x50 pln...

Liniowe zasilanie z bsn 3 powinno dać radę zatem. Różnice spore względem lumina?

Ja maliny nie skreślam jescze, lubię dyi i mam pre lampowe i końcówkę dual, oraz phonostage do vinyli...

Gra lepiej od mf m6si...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jimmi

Bałem się pytać bo czułem, że poszedłeś docelowo jak zawsze x50 pln...
Liniowe zasilanie z bsn 3 powinno dać radę zatem. Różnice spore względem lumina?
Ja maliny nie skreślam jescze, lubię dyi i mam pre lampowe i końcówkę dual, oraz phonostage do vinyli...
Gra lepiej od mf m6si...

Ćwiczyłem Gustardy i inne i jak miałem dać 8k PLN i mieć "trochę lepiej" to lipa żeby za taką kasę mieć trochę .

Lumin T2 ma mega przestrzeń , płynność i no łyka wszystko dsd itp ale nie używam oversaplingu. Natywnie słucham bo się przekonałem że nie raz jakieś ripy dsd itp. do pięt nie dorastaja dobrej realizacji w jakości CD. Olałem Pogoń za hi-res plikami. Nie warto. Nie kHz , dsd, czy FLAC się liczy tylko realizacja , mastering ... Pewnie jak jest i jedno i drugie i w formacie gęstym to bajka ale jak dobre CD to nie ma co marudzić .

Tak BSN 3 i liniowe i masz temat na jakiś czas zamknięty. Dają upgrade itp. Najwyżej później jakiś fajny DAC po USB Audio.

Co mi się kiedyś ... Silent Angel Munich transport (na malinie by the way) po i2s do Denafrips Pontus II. Ponoć bajka .

Właśnie dziś odebrałem Pontusa, którego napędzam Pioneer N70. To jest koniec świata, co ten DAC wyprawia! Wart każdej złotówki.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Właśnie dziś odebrałem Pontusa, którego napędzam Pioneer N70. To jest koniec świata, co ten DAC wyprawia! Wart każdej złotówki.

Pisz dalej ... Lecisz po coax?

Tak, po coax. Miałem wcześniej Ares, który mnie zauroczył, bo to genialny, naprawdę genialny dac. Ale ten Pontus redefiniuje pojęcie dobrego daca nie tylko w cenie dychy, ale pewnie do kilku dych. Ma wszystko: szczegół, oddech, stereo, wybrzmienia, ale i muzykalność, płynność, spokój, niespieszność z jednoczesnym szybkim tempem. Bas, który w Ares jest bardzo niski, ale poluzowany, tu jest jak żyleta. Fortepian lśni... A to dopiero mój pierwszy wieczór...

"Tynk pożera dźwięk" 747

Teraz sam nie wiem już w co iść 

Jimmi ale mówimy o skrajnie różnych budżetach. Tu nie ma delematu

BSN 3 z liniowym to jakieś 3-3.5k

A Silent angel 5k I do tego Pontus II tonjakies 10.5k razem ponad 15k !!! Używane jak znajdziesz to może do 11k zjedziesz? Możesz inny transport i używany Pontus ... To moze razem 9k ? Ale to nadal 3x BSN
Jak masz taką kasę na ten cel to jasne że Pontus II bedzie super A jak nie to ja bym szedł BSN 3 I to będzie postęp w stosunku do tego co masz . A później jak będzie kasa pójdziesz wyżej - to była moja ścieżka

Na zachodnich forach twierdzą, ze różnica pomiędzy BS z LPS a takim na przykład Luminem mini U2 jest marginalna i nie uzasadnia wydania większej  kasy. Podobnie rzekomo z DACami.

Radzą wydać kasę na adaptacje akustyczna czy lepsze kolumny, ma być większy przyrost poprawy.

Nie znam się wiec się wypowiadam.

Może warto sobie kupić tego BS w wersji .3 i do niego dołożyć dobrą sieciówkę i interkonekt. Myślę, że takie 1000 zł to radykalnie go jeszcze popchnie do przodu.

Godzinę temu, bopich napisał:

No właśnie szukam tego interkonektu do bs3 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, BorkowskiM napisał:

Na zachodnich forach twierdzą, ze różnica pomiędzy BS z LPS a takim na przykład Luminem mini U2 jest marginalna i nie uzasadnia wydania większej  kasy. Podobnie rzekomo z DACami.

Radzą wydać kasę na adaptacje akustyczna czy lepsze kolumny, ma być większy przyrost poprawy.

Nie znam się wiec się wypowiadam.

Słucham regularnie systemu opartego na bs2 + zasilanie+def Ares! Akustyka jest dość dużo ogarnięta, słuchasz z myślą; czy jest sens tu jeszcze coś robić? Jest bajka! Ja natomiast mam kafelki, regipsy w salonie i wysokiej klasy kolumny (virgo v i Spiritwind diy) i to nie gra jak powinno. Działaj z akustyką, słuchaj, porównaj... Bez tego drogie klocki też nie zagrają. Powodzenia 

Znajomy kupił to z linka poniżej i jest mega zadowolony. Ponoć bardzo dobry dźwięk i stabilna czytelna apka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawda, bo apka o nazwie Wiiim Home i apka 4Stream działa też w streamerze w Taga Harmony TWA=10b. TH TWA-10b posiada wejście po kablu sieciowym a wyjście  optyczne, coaxialne i audio RCA. Moim zdaniem TWA-10b po wyjściu coax gra dość przyzwoicie. Posiada również DAC-a.

4 godziny temu, bopich napisał:

Interkonektu RCA

Ukryta Zawartość

Neotech z BlackDot audio.

1 godzinę temu, negatyw napisał:

Znajomy kupił to z linka poniżej i jest mega zadowolony. Ponoć bardzo dobry dźwięk i stabilna czytelna apka:

Ukryta Zawartość

Brak USB out to imho duża wada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BorkowskiM jaki interkonekt ?

kolego poleca mi 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, bopich napisał:

BorkowskiM jaki interkonekt ?

kolego poleca mi 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, BorkowskiM napisał:

Ukryta Zawartość

Dodam tylko, ze brzmiał lepiej niż Nordost Red Dawn.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi