Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Ale po co Wy takie gówna instalujecie???

To naprawdę działa 100x lepiej na adresue IP z dowolnej przeglądarki czy to na PC czy tablecie czy komórce.  Instalowanie szajsu, na dodatek z apk to proszenie się o kłopoty. Nie wspomnę już że to nie działa dobrze nikomu, więc sensu brak...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 8.07.2024 o 16:32, lemo napisał:

Przecież aplikacja ifi nie działa jeśli nie jest uruchomiony zen stream. A aktualizacja musi zainstalować się na zen. Proste i oczywiste.

Chodzi o to że aplikacja się samoistnie zamyka jak był ifi podłączony i nawet grał to był dokładnie tak samo i nie jestem jedynym użytkownikiem który to tak miał. 

Niestety nie było mi dane testowanie obsługi przez stronę internetową Ale faktycznie słyszałem że to akurat działa.

Nie zmieniałem tego przełącznika wcale. 

Nie działała.

Na 20 użytkowników dwóm będzie działać i to jest ciekawe bo to nie jest zależne od wersji Androida modelu telefonu tylko po prostu czegoś losowego. 

Nie dane mi było sprawdzić obsługę tego urządzenia przez przeglądarkę ale jeśli to działa no to już pół biedy z tą aplikacją

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie zmieniałem tego przełącznika wcale. 

Nie działała.

Na 20 użytkowników dwóm będzie działać i to jest ciekawe bo to nie jest zależne od wersji Androida modelu telefonu tylko po prostu czegoś losowego. 

Nie dane mi było sprawdzić obsługę tego urządzenia przez przeglądarkę ale jeśli to działa no to już pół biedy z tą aplikacją

Sterowanie przez stronę bezproblemowe. Wygląd identyczny jak aplikacja. Co do przełącznika, to chyba jednak działa? Choćby żeby sterować ROON jest dedykowana pozycja, a z tego co można poczytać ludziska korzystają z ROON.

1 godzinę temu, maciek1 napisał:

Sterowanie przez stronę bezproblemowe. Wygląd identyczny jak aplikacja. Co do przełącznika, to chyba jednak działa? Choćby żeby sterować ROON jest dedykowana pozycja, a z tego co można poczytać ludziska korzystają z ROON.

Przełącznik działa. Tak mniemam. Ja go nie ruszałem. Mówiłem że apka nie działała mimo ustawienia na 1.

Room nie dla mnie. Nie dam się uwiązać kolejnym abonamentem 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Przełącznik działa. Tak mniemam. Ja go nie ruszałem. Mówiłem że apka nie działała mimo ustawienia na 1.

Faktycznie. Nie doczytałem. Przepraszam:) A co do Roon... Też nie dla mnie. Testowałem i nie zachwycił mnie. Ale inni bardzo sobie chwalą. I dobrze. 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Dziwne zachowanie u Ciebie. Mam dwie sztuki ifi stream i nie ma problemu z uruchomieniem aplikacji czy to na androidzie czy stacjonarnie na komputerze. Swoją drogą używam jej tylko do zmiany ustawień np. zmiany źródła itd. Jedynie występuje problem z odpaleniem apki na androidzie w przypadku kiedy mam uruchomione w tym samym czasie dwa ifi stream, bo nie wie z którym w pierwszej kolejności się komunikować 😉 

1 godzinę temu, LukRin napisał:

Dziwne zachowanie u Ciebie. Mam dwie sztuki ifi stream i nie ma problemu z uruchomieniem aplikacji czy to na androidzie czy stacjonarnie na komputerze. Swoją drogą używam jej tylko do zmiany ustawień np. zmiany źródła itd. Jedynie występuje problem z odpaleniem apki na androidzie w przypadku kiedy mam uruchomione w tym samym czasie dwa ifi stream, bo nie wie z którym w pierwszej kolejności się komunikować 😉 

Czy, aby na pewno uruchamiasz apkę czy adres? Na kompie chyba nie ma apki...

1 minutę temu, maciek1 napisał:

Czy, aby na pewno uruchamiasz apkę czy adres? Na kompie chyba nie ma apki...

Apkę na androidzie, na kompie adres. Każde ifi ma swoją nazwę i adresy delikatnie się różnią, ale na kompie równolegle mogę zarządzać dwoma ifi.

3 godziny temu, LukRin napisał:

Apkę na androidzie, na kompie adres. Każde ifi ma swoją nazwę i adresy delikatnie się różnią, ale na kompie równolegle mogę zarządzać dwoma ifi.

No..to że apka Ci chodzi na androidzie to jesteś jednym z nielicznych 

Mi apka się otwiera i widzi Streama, tylko co z tego. Kiedy telefon albo tablet poleży chwilę, wygasi ekran i po wybudzeniu nie ma dostępu do apki od razu tylko lata kółeczko... i lata... i lata...

Żadne kombinacje z oszczędzaniem energii, uprawnieniami i innymi ustawieniami nie przynoszą rezultatu.

Przez stronę tego problemu nie ma i odnoszę wrażenie że sterowanie działa bardziej responsywnie.

6 godzin temu, maciek1 napisał:

Faktycznie. Nie doczytałem. Przepraszam:) A co do Roon... Też nie dla mnie. Testowałem i nie zachwycił mnie. Ale inni bardzo sobie chwalą. I dobrze. 

Spoko spoko. Ja się nie obrażam. 🙂

Jak na to mają i faktycznie jest dla nich wygodne także nic mi do tego.

6 godzin temu, LukRin napisał:

Aplikacji na stacjonarnym komputerze? 

No generalnie u mnie to nie jest dziwne właśnie w tym wątku mnóstwo osób mówiło że apka im nie działa.

Godzinę temu, spokojnie napisał:

Mi apka się otwiera i widzi Streama, tylko co z tego. Kiedy telefon albo tablet poleży chwilę, wygasi ekran i po wybudzeniu nie ma dostępu do apki od razu tylko lata kółeczko... i lata... i lata...

Żadne kombinacje z oszczędzaniem energii, uprawnieniami i innymi ustawieniami nie przynoszą rezultatu.

Przez stronę tego problemu nie ma i odnoszę wrażenie że sterowanie działa bardziej responsywnie.

Albo i tak. 

Ale generalnie ok. Skoro strona działa zostawmy już tą apke. 

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Spoko spoko. Ja się nie obrażam. 🙂

Jak na to mają i faktycznie jest dla nich wygodne także nic mi do tego.

Aplikacji na stacjonarnym komputerze? 

No generalnie u mnie to nie jest dziwne właśnie w tym wątku mnóstwo osób mówiło że apka im nie działa.

Albo i tak. 

Ale generalnie ok. Skoro strona działa zostawmy już tą apke. 

Już wcześniej napisałem, że apka na telefonie i strona na komputerze. Strona działa u wszystkich i to najważniejsze.

Po upgrade jakoś wszystko działa ,nie zacina się .Leci tylko z tidal connect.Pytanie o ustawienie ifi ?Posiadam Daca gustrad x26 bez Mqa,jak powinien być ustawiony Streamer? Wiem że czasy MQA powoli odchodzą więc się tym jakoś nie przejmuje ale chce aby to co jest w tidal było wysłane do przetwornika.

Swoją drogą ten DAC robi swoją robotę.To jeden z większych postępów jaki się u ,nie dokonał.

13 godzin temu, LukRin napisał:

Już wcześniej napisałem, że apka na telefonie i strona na komputerze. Strona działa u wszystkich i to najważniejsze.

Ok teraz jasne. Strona faktycznie wygląda że działa. 

Apka no nie. Działa wybranym. 

Zostawmy to już. 

11 godzin temu, tdrozd napisał:

Po upgrade jakoś wszystko działa ,nie zacina się .Leci tylko z tidal connect.Pytanie o ustawienie ifi ?Posiadam Daca gustrad x26 bez Mqa,jak powinien być ustawiony Streamer? Wiem że czasy MQA powoli odchodzą więc się tym jakoś nie przejmuje ale chce aby to co jest w tidal było wysłane do przetwornika.

Swoją drogą ten DAC robi swoją robotę.To jeden z większych postępów jaki się u ,nie dokonał.

O które ustawienia ci chodzi? 

Ja tidala słuchałem na 1 i też było bardzo ok

U mnie pierwsza próba aktualizacji z wersji przedostatniej do najnowszej zakończona brakiem sukcesu. Niby aktualizacja zakończona sukcesem, ale Tidal connect nie działał. Dopiero sprzętowy reset do factory default,  ponowna aktualizacja zakończona sukcesem. 

Jakoś inne kolorki ledów teraz. Ale pasek jak u kolegi @folabsię zesr... stoi w miejscu i ani mu drgnąć😉

Edytowane przez StachMuszel
1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

U mnie pierwsza próba aktualizacji z wersji przedostatniej do najnowszej zakończona brakiem sukcesu. Niby aktualizacja zakończona sukcesem, ale Tidal connect nie działał. Dopiero sprzętowy reset do factory default,  ponowna aktualizacja zakończona sukcesem. 

Jakoś inne kolorki ledów teraz. Ale pasek jak u kolegi @folabsię zesr... stoi w miejscu i ani mu drgnąć😉

Spróbuj czyszczenie pamięci. Półśrodek, ale chyba na razie nie ma nic innego...

2 godziny temu, maciek1 napisał:

Spróbuj czyszczenie pamięci. Półśrodek, ale chyba na razie nie ma nic innego...

Maćku, robiłem to już od dawna, bez rezultatu 😉

Mała errata. Po całkowitym odinstalowaniu Tidala z telefonu, wcześniej z czyszczeniem pamięci, po ponownym zainstalowaniu,  pasek postępu wędruje. Oby tak zostało. Wcześniej nie wędrował w ogóle. 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

World of iFi

160 stron 🙂

Piotruś,  nie wiem jak u innych, ale u mnie link jest nieaktywny. 

Niestety, moja radość była krótka. Pasek zawisł 😡

Ale podczas grania w ustawieniach aplikacji, zatrzymałem Tidala (muzyka w tle), ponownie uruchomiłem Tidala i pasek wędruje. Ot, taką uroda. Może się męczy biedak, bo kilka utworów ma siłę, później slabnie😁

• Pokaż nowe odpowiedzi