Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, czodaboy napisał:

Tracę cierpliwość powoli. Po tym restarcie urządzenie jest teraz prawie martwe. Nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Odsyłam do sklepu 

Poczekaj może jeszcze do poniedziałku. Wrócą Forumowicze, coś doradzą.

41 minut temu, czodaboy napisał:

Tracę cierpliwość powoli. Po tym restarcie urządzenie jest teraz prawie martwe. Nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Odsyłam do sklepu 

Napisz jak to wyglądało od początku. Może przebieg zdarzeń na coś naprowadzi.

Rozumiem że kupiłeś Streama, uruchomiłeś i działał, widać go było w sieci, można było do niego wejść, dawał się konfigurować. Z tego co piszesz domyślam się, że nie używałeś apki, więc przez stronę. Pokrętło trybu ekskluziwów miałeś na 1. Jak go konfigurowałeś i nim sterowałeś? Telefonem po wifi, komputerem po LAN?

Potem z jakiegoś powodu zdecydowałeś się na twardy reset. 

Po resecie użycie prawego przycisku nie tworzy hotspota, sprzętu nie można skonfigurować do dalszego używania, czyli tak jakby nie było go w sieci. Ale router go widzi i widzi go Tidal jak pisałeś. W jakim trybie widzi go router - po kablu czy wifi? 

Wygląda to tak jakby twardy reset nie przebiegł pomyślnie i streamer jest uceglony....

To jest możliwe jak podczas resetowania zabrakło zasilania, instrukcja hard resetu wcale nie jest taka oczywista..

Godzinę temu, spokojnie napisał:

Napisz jak to wyglądało od początku. Może przebieg zdarzeń na coś naprowadzi.

Rozumiem że kupiłeś Streama, uruchomiłeś i działał, widać go było w sieci, można było do niego wejść, dawał się konfigurować. Z tego co piszesz domyślam się, że nie używałeś apki, więc przez stronę. Pokrętło trybu ekskluziwów miałeś na 1. Jak go konfigurowałeś i nim sterowałeś? Telefonem po wifi, komputerem po LAN?

Potem z jakiegoś powodu zdecydowałeś się na twardy reset. 

Po resecie użycie prawego przycisku nie tworzy hotspota, sprzętu nie można skonfigurować do dalszego używania, czyli tak jakby nie było go w sieci. Ale router go widzi i widzi go Tidal jak pisałeś. W jakim trybie widzi go router - po kablu czy wifi? 

Kupiłem było wszystko pięknie, zrobiona pierwsza aktualizacja potem czytam te forum i o wersji Beata, robię to, wszystko chodzi git. Wchodzę na sprawdzenie aktualnej wersji sortu i tu pojawia się jakaś informacja o błędzie. Ale dalej wszystko działa super wiec wpadam na pomysł restartu do ustawień fabrycznych aby zacząć od początku. Restart robię z pozycji strony Ifi i potem ten dramat. Trwało to kilkanaście minut pod prądem ale cały czas ifi stream jakby martwy. Reszta jak powyżej 

Każdy restart byl na pozycji 1. Sterowanie od stary ŁAN potem WiFi. Chodziło to bez większych problemów. Drobne zawiechy  i inne rzeczy opisywane na forum 

Teraz widzi go tylko TIDAL i gra po USB nic się nie swieci żadna dioda oprócz tej obok zasilania, Gra po LAN WiFi trup. 

Żałuje ze grzebałem teraz, chciałem lepiej a wyszło jak zawsze….

Edytowane przez czodaboy

Mimo wszystko to nie wygląda na uceglony sprzęt.

Zrób jeszcze raz na spokojnie konfigurację początkową.

Masz Apple, więc na telefonie zainstaluj z App Store apkę Stream-iFi.

Odłącz kable USB i LAN od Streama. Spinacz w dziurkę na dwie sekundy.

Jak po restarcie zaświeci czerwona dioda wciśnij prawy przycisk i przytrzymaj go jakieś 5 sekund. Powinna zacząć migać dioda pod tym przyciskiem.

Na liście sieci wifi w telefonie znajdź hotspot Streama i do niego dołącz. Dalej powinna Cię pokierować apka - wprowadzasz IP, SSID i hasło sieci wifi. Chociaż tutaj to nie pamiętam za dobrze kolejności - czy apka kieruje do listy sieci czy najpierw dołącza się do hotspota. Dawno to robiłem. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Po zapisaniu ustawień w apce powinieneś mieć dostęp do strony Streama, ale dla pewności wyłącz go, podepnij USB i kabel LAN.

Włącz, poczekaj aż się załaduje i wpisz w przeglądarce adres ifi.local albo IP pod jakim pokazuje Ci Streama router.

Może zaskoczy. Jak już tak robiłeś to sorki, a jak nie to spróbuj.

11 minut temu, spokojnie napisał:

Mimo wszystko to nie wygląda na uceglony sprzęt.

Zrób jeszcze raz na spokojnie konfigurację początkową.

Masz Apple, więc na telefonie zainstaluj z App Store apkę Stream-iFi.

Odłącz kable USB i LAN od Streama. Spinacz w dziurkę na dwie sekundy.

Jak po restarcie zaświeci czerwona dioda wciśnij prawy przycisk i przytrzymaj go jakieś 5 sekund. Powinna zacząć migać dioda pod tym przyciskiem.

Na liście sieci wifi w telefonie znajdź hotspot Streama i do niego dołącz. Dalej powinna Cię pokierować apka - wprowadzasz IP, SSID i hasło sieci wifi. Chociaż tutaj to nie pamiętam za dobrze kolejności - czy apka kieruje do listy sieci czy najpierw dołącza się do hotspota. Dawno to robiłem. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Po zapisaniu ustawień w apce powinieneś mieć dostęp do strony Streama, ale dla pewności wyłącz go, podepnij USB i kabel LAN.

Włącz, poczekaj aż się załaduje i wpisz w przeglądarce adres ifi.local albo IP pod jakim pokazuje Ci Streama router.

Może zaskoczy. Jak już tak robiłeś to sorki, a jak nie to spróbuj.

W trakcie restartu pala się dwie czerwone diody , które gasną po ok 1 min, potem nie dzieje się nic, prawy przycisk nie reaguje w żadnym momencie. Kombinowałem na różne sposoby bez rezultatu. 

Apka Stream Ifi to jakieś „G” nie można nic w niej zrobić chyba ze nie umiem:)

Każdemu z Was osobno dziekuje za ewentualne podpowiedzi. Nie ma nic gorszego niż samemu z problemem…

Godzinę temu, czodaboy napisał:

Apka Stream Ifi to jakieś „G” nie można nic w niej zrobić chyba ze nie umiem:)

Aj tam. Jeśli już uruchomisz apke to da radę. Problem w tym że rzadko komu to się udało 😉

9 godzin temu, lemo napisał:

Ale bez niej nie da się skonfigurować streamera, czegoś nie rozumiem? Pobrałem chyba za strony ifi audio, ciężko to chodzi ale dziala.

Może czegoś nie pamiętam, ale chyba konfiguracje robiłem przez stronę www, która zresztą jest dokładnie taka sama jak apka z tym, że działa:)

17 godzin temu, maciek1 napisał:

Tak. Generalnie na Androidzie nie odpala nawet.

Mi na androidzie apka działa bez problemu. Trzeba pamiętać że działa tylko w ustawieniu pierwszym, na żadnym innym nie 🙂

7 minut temu, aldi18 napisał:

Mi na androidzie apka działa bez problemu. Trzeba pamiętać że działa tylko w ustawieniu pierwszym, na żadnym innym nie 🙂

To tylko się cieszyć. Sporo już było na ten temat. Ja uruchamiam przez www.

W dniu 17.12.2022 o 22:00, maciek1 napisał:

Tak. Generalnie na Androidzie nie odpala nawet.

Mi się udało odpalić ją dwa razy ale nie znalazłem tam nic słownie nic i potem znowu przestała działać: p

A spróbuj zrobić jeszcze jeden twardy reset tego urządzenia może zaskoczy i faktycznie początkowo daj urządzeniu poleżeć chwilę bo on wygląda po otwartym resecie jakby się na chwilę przywiesił.

Piotr 

Restartowaniem z dziesięć razy długo czekając ale bez rezultatu. Gra to tylko po LAN  jako TIDAL Connect. WiFi martwe jak i diody kolorowe. 

Wgranie wersji Beta a potem restart systemu z pozycji apki doprowadził do obecnego stanu. Odradzam wszystkim. 

Po za tym urządzenie grało rewelacyjnie. Po przejściu z laptopa różnica ogromna. 

5 godzin temu, czodaboy napisał:

Restartowaniem z dziesięć razy długo czekając ale bez rezultatu. Gra to tylko po LAN  jako TIDAL Connect. WiFi martwe jak i diody kolorowe. 

Wgranie wersji Beta a potem restart systemu z pozycji apki doprowadził do obecnego stanu. Odradzam wszystkim. 

Po za tym urządzenie grało rewelacyjnie. Po przejściu z laptopa różnica ogromna. 

Konfigurację można też robić przez przeglądarkę internetową wpisując //ifi.local

Jeżeli wejdziesz do ustawień i wyłączysz opcję beta, to powinno się udać wgrać poprzedni software przez update.

W dniu 19.12.2022 o 23:44, iFi Audio napisał:

Konfigurację można też robić przez przeglądarkę internetową wpisując //ifi.local

Jeżeli wejdziesz do ustawień i wyłączysz opcję beta, to powinno się udać wgrać poprzedni software przez update.

Nie czytales moich wpisow powyzej. Chodzilo o to, że po restarcie, nie mozna bylo z urzadzeniem nic zrobic, przestał reagowac, brak mozliwosci konfiguracji na stronie ifi.local, brak lacznosci WiFi itd.

W kazdym razie rozwiazałem problem.

Sprzet odesłany do sklepu i wzięty drugi egzemplarz. Tym razem przyszedł fabrycznie zapakowany i z wgranym najnowszym, dostepnym softem. Nic nie trzeba bylo aktualizowac, wersje Beta olałem.

Kurka wszystko chodzi jakby szybciej, po wylaczeniu i wlaczeniu urzadzenia laczy sie z siecia lokalna błyskawicznie, nie trzeba ponownie wchodzic w przeglądarkę jak to bywało wczesniej.

Dzwiek WSPANIAŁY na dokupionym zasilaczu Ipower2.

PS. Dementuję plotki jakoby na zasilaczu 15V mniej sie grzał, temeperatura jest podobna....

Wesołych Swiąt!

9 godzin temu, czodaboy napisał:

Nie czytales moich wpisow powyzej. Chodzilo o to, że po restarcie, nie mozna bylo z urzadzeniem nic zrobic, przestał reagowac, brak mozliwosci konfiguracji na stronie ifi.local, brak lacznosci WiFi itd.

W kazdym razie rozwiazałem problem.

Sprzet odesłany do sklepu i wzięty drugi egzemplarz. Tym razem przyszedł fabrycznie zapakowany i z wgranym najnowszym, dostepnym softem. Nic nie trzeba bylo aktualizowac, wersje Beta olałem.

Kurka wszystko chodzi jakby szybciej, po wylaczeniu i wlaczeniu urzadzenia laczy sie z siecia lokalna błyskawicznie, nie trzeba ponownie wchodzic w przeglądarkę jak to bywało wczesniej.

Dzwiek WSPANIAŁY na dokupionym zasilaczu Ipower2.

PS. Dementuję plotki jakoby na zasilaczu 15V mniej sie grzał, temeperatura jest podobna....

Wesołych Swiąt!

Wybacz, źle zrozumiałem pytanie. Cieszę się, że już wszystko okej 🙂

Chcemy życzyć wszystkim forumowiczom wesołych, zdrowych i rodzinnych świąt. Pysznego karpia i hojnego Mikołaja. Bycie częścią tej społeczności to czysta przyjemność.

Z racji, że sami za chwile się oddajemy świątecznej atmosferze na wszelkie pytania odpowiem już po świętach!

4 minuty temu, folab napisał:

Czy moduł WI-FI w IFI jest na tyle nowoczesny aby połączenie po WI-FI miało tą samą jakość co po kablu ?

Jeśli Ci nie przerywa to jest 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, folab napisał:

Czy moduł WI-FI w IFI jest na tyle nowoczesny aby połączenie po WI-FI miało tą samą jakość co po kablu ?

U mnie zrywało (żadne inne urządzenie nie zrywa), na dodatek po wyłączeniu wifi w menu Zen zaczął grać lepiej

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

U mnie zrywało (żadne inne urządzenie nie zrywa), na dodatek po wyłączeniu wifi w menu Zen zaczął grać lepiej

A u mnie po WiFi grało lepiej. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Czyli masz po kablu i które opcje wyłączyłeś z katalogu dostępnych?

7 minut temu, maciek1 napisał:

Czyli masz po kablu i które opcje wyłączyłeś z katalogu dostępnych?

Miałem go tylko w ramach testu AS przez jakiś tydzień. Wyłączałem wsztstko co niepotrzebne, podobnie jak w mojej malinie na Volumio.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi