Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Tak no roon to fajna opcja. Ja jednak lubię mieć coś w standardzie i ograniczyć miesięczny abonament gdzie się da. Bo to jest bardzo sprytne zagranie. Płacisz niby nie wiele miesięcznie ale sumka w roku - 5 lat się zbiera.

Mam już kilka i dość. 

Natomiast rozumiem.

Piotrek 

W dniu 13.01.2023 o 20:02, maciek1 napisał:

Źle mnie zrozumiałeś. Przepraszam jeśli Cię to dotknęło. Nie mam do Ciebie żalu, a wprost przeciwnie. Zresztą chyba wiesz. Po prostu szkoda, że taki fajny dźwięk jest zostawiony chyba bez wsparcia z firmy. W każdym razie my o takim wsparciu chyba nic nie wiemy.  Na forach poza granicami też nie. Wygląda to trochę tak jakbyście gadali do obrazu, a obraz... Widzimy Twoje starania, ale centrala milczy. Sam sygnalizowałem prosty problem z przerwami i do tej pory nie wiem czy to tylko u mnie czy taka ogólna  tendencja? Wysyłane bilety. A raczej odpowiedzi... odpuściłem na razie.  Szkoda komentować. Tak więc, skoro jesteś na pierwszej linii to coś Ci się odpryskiem nieraz dostanie:) Ale chyba nie celowo. Niełatwą masz  rolę... 🙂 Ale z mojej strony wiesz że masz, powtórzę podziękowania i szacunek. PS. A jak będziesz miał okazję to przekaż proszę tym z Centrali, że Polacy jak się zbiorado kupy to nie ma przeproś 😉

Dzięki za ciepłe słowa, staram się jak mogę, żeby Wam pomagać. Uwierzcie, że nie rzucam słów na wiatr, Wasze opinie regularnie wysyłam do centrali 🙂 Pewne rzeczy niestety trwają, to bardzo duża firma i to się potrafi zejść. 

PS podobno wódkę stworzył Bóg, żeby Polacy świata nie podbili. Tak słyszałem 😉

A z drugiej strony, co było dla Was największym pozytywnym zaskoczeniem z Zen Streamem?

Godzinę temu, iFi Audio napisał:

Godzinę temu, iFi Audio napisał:

z drugiej strony, co było dla Was największym pozytywnym zaskoczeniem z Zen Streamem?

Dla mnie dźwięk 

1 godzinę temu, iFi Audio napisał:

A z drugiej strony, co było dla Was największym pozytywnym zaskoczeniem z Zen Streamem?

To, że transport sieciowy może mieć tak pozytywny wpływ na dźwięk.

1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

To, że transport sieciowy może mieć tak pozytywny wpływ na dźwięk.

Tak, dla mnie to też był niezły zonk te kilka lat temu.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

A porównywał ktoś z Raspberrycpi z nakładkami? 

Tak zaczynałem, ale z oczywistych względów nie będę się wypowiadał 🙂

W dniu 16.01.2023 o 16:17, iFi Audio napisał:

Bardzo dobre pytanie.

Dla mnie dzwiek. Bo sprawdzałem też droższe transporty. Ładnie łapał sygnał na wifi. Stabilnie. Miewam problemy z siecią.

22 godziny temu, Ajothe napisał:

A porównywał ktoś z Raspberrycpi z nakładkami? 

Pi3 z allo digione gra podobnie. Signature nie miałem. 

Na pi4 poluje.

Piotrek 

W dniu 16.01.2023 o 16:17, iFi Audio napisał:

Nie będę oryginalny - dźwięk.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Bardzo dobre pytanie.

Dla mnie dzwiek. Bo sprawdzałem też droższe transporty. Ładnie łapał sygnał na wifi. Stabilnie. Miewam problemy z siecią.

Pi3 z allo digione gra podobnie. Signature nie miałem. 

Na pi4 poluje.

Piotrek 

Ja miałem trochę problemów z siecią, dopóki nie wywaliłem routera od dostawcy i nie postawiłem dobrego. Jak ręką odjął. 

Na mieście mówią, że RPi4 gra gorzej. Rzekomo dlatego, że jest mocniejsze sprzętowo.

18 minut temu, spokojnie napisał:

Nie będę oryginalny - dźwięk.

No tutaj trzeba im oddać, że dźwiękowo się broni nawet z dużo grubszymi klockami.

Jeśli chodzi o dźwięk to wyjście COAX jest świetne.

USB też jest dobre bez wspomagania.

Jednak po zastosowaniu izolacji galwanicznej USB i tak wszystkie transporty USB brzmią identycznie 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

21 godzin temu, iFi Audio napisał:

Ja miałem trochę problemów z siecią, dopóki nie wywaliłem routera od dostawcy i nie postawiłem dobrego. Jak ręką odjął. 

Na mieście mówią, że RPi4 gra gorzej. Rzekomo dlatego, że jest mocniejsze sprzętowo.

U mnie problemy są z zasięgiem. Nie wina rutera i dostawcy. Bywają miejsca gdzie jest go mało i nawet telefon ma problemu.

Tu było w miarę ok. Skoro u mnie w miarę to gdzie indziej będzie super.

Wiesz co no nie. Walenie wszędzie gdzie sprawdzałem to mówią że pi4 oo USB ma znacznie lepsze granie. I w zasadzie którym się udało już do 4ki nie stosują nakładek.

Dlatego chcę sprawdzić.

Piotrek 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

U mnie problemy są z zasięgiem. Nie wina rutera i dostawcy. Bywają miejsca gdzie jest go mało i nawet telefon ma problemu.

Wiesz co no nie. Walenie wszędzie gdzie sprawdzałem to mówią że pi4 oo USB ma znacznie lepsze granie. I w zasadzie którym się udało już do 4ki nie stosują nakładek.

Dlatego chcę sprawdzić.

Piotrek 

Mam dokładnie taki sam plan. 
jakis czas temu miałem rpi3b z hatem digi+. Przyznam ze grało to swietnie a moode było stabilne  jak skala. Przy takim konfigu ważny jest kabel zasilający. U mnie robotę zrobił nilkin. 

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Dziwne, u mnie po optyku rpi4 gra znacznie lepiej od USB. Myślałem, że to kwestia dac w Heglu, ale taki sam efekt miałem z Topping d30pro dac. 

Po optyku na jakiej płytce?

Topoinga akurat nie lubię. Hegel nie gra czasem podobnie jaśniej?

Mówiłem o samym USB bez nakładki to 4 podobno gra lepiej niż 3.

Godzinę temu, kwasior21 napisał:

Mam dokładnie taki sam plan. 
jakis czas temu miałem rpi3b z hatem digi+. Przyznam ze grało to swietnie a moode było stabilne  jak skala. Przy takim konfigu ważny jest kabel zasilający. U mnie robotę zrobił nilkin. 

Teraz jeszcze jest tidal connect wspierany 🙂

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Dlatego chcę sprawdzić.

Piotrek 

Jak Ci się uda sprawdzić to daj znać. Ja tylko powtarzam co słyszałem. Sam nie miałem do czynienia. 

19 godzin temu, iFi Audio napisał:

Jak Ci się uda sprawdzić to daj znać. Ja tylko powtarzam co słyszałem. Sam nie miałem do czynienia. 

No właśnie powiem ci że poluje na nią już chyba z rok są zajebiste problemy z dostępnością.

Chociaż czytałem ostatnio na ich stronach że jakoś rozwiązali problem i w najbliższym czasie ma być lepiej.

Do tej pory czwórka była dostępna tylko dla profesjonalnego rynku albo w zestawach których nie chce.

Czekam cierpliwie.

Mam inny player więc to nic pilnego.

Kupię zen strima jeśli zostanie poprawione oprogramowanie 🙂

Piotrek 

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

...

Kupię zen strima jeśli zostanie poprawione oprogramowanie 🙂

Piotrek 

Piotrze, to nie sadzę abyś kupił. Firma skupia się teraz na nowym produkcie.

21 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Mówiłem o samym USB bez nakładki to 4 podobno gra lepiej niż 3.

Czasem sie jeszcze usbridge signature pojawia na rynku wtórnym. nie porównywałem z gołym pi4, ale całościowo, a zwłaszcza z jakości dźwięku jestem bardzo zadowolony 👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, StachMuszel napisał:

Tak widziałem no i tu też jest problem bo on przecież będzie miał te same wady jeżeli chodzi o oprogramowanie.

Więc widząc co dzieje się z ich nazwijmy to najbardziej referencyjnym produktem iż ludzie są zadowoleni z tego urządzenia ale narzekają na soft wypuszczają kolejny produkt. No....

Dla mnie akurat to nie jest dobry moment. Cambridge cxn który jest gotowy jest w tym budżecie 

I to nie jest cena przy której to klienci mają przeprowadzać testy dopiero po zakupie urządzenia.

Jak to było w przypadku zen stream.

Trzymam kciuki że centrala zacznie bardziej słuchać naszego formowego kolegi i będzie coraz lepiej

Piotrek 

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Czasem sie jeszcze usbridge signature pojawia na rynku wtórnym. nie porównywałem z gołym pi4, ale całościowo, a zwłaszcza z jakości dźwięku jestem bardzo zadowolony 👍

No ale ten już jest dużo droższy.

Poza tym ja nie szukam na gwałt playera bo mam jakiegoś więc taką malinę jeżeli by mi nie spasowała pod audio wykorzystam gdzie indziej do systemów automatyki. USB signature nie

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

USB signature nie

Ale jak nie spasuje puścisz dalej w przeciągu kilku dni 😉

24 minuty temu, StachMuszel napisał:

Aplikacja dla nich jest wspólna, więc jakość będzie rosła dla obu produktów. To, że aplikacja jest tak otwarta i daje użytkownikowi tyle opcji, pisane są własne algorytmy do obsługi funkcji, to znacznie spowalnia proces wprowadzania poprawek. Za każdym razem trzeba się upewnić, że ileś tam kombinacji ze sobą działa. Nie zazdroszczę chłopakom od softu, bo to potężne zadanie.

8 minut temu, iFi Audio napisał:

Nie zazdroszczę chłopakom od softu, bo to potężne zadanie.

Przecież to Volumio. Nie grzebane i nie psute działa na malinie idealnie. To potężne zadanie to jak najmniej zepsuć 😉

10 minut temu, iFi Audio napisał:

Aplikacja dla nich jest wspólna, więc jakość będzie rosła dla obu produktów. To, że aplikacja jest tak otwarta i daje użytkownikowi tyle opcji, pisane są własne algorytmy do obsługi funkcji, to znacznie spowalnia proces wprowadzania poprawek. Za każdym razem trzeba się upewnić, że ileś tam kombinacji ze sobą działa. Nie zazdroszczę chłopakom od softu, bo to potężne zadanie.

Czyli jest jakaś nadzieja jednak. 

Teraz, marcinmarcin napisał:

Przecież to Volumio. Nie grzebane i nie psute działa na malinie idealnie. To potężne zadanie to jak najmniej zepsuć 😉

No cóż, z Volumio to tam prawie nic nie zostało poza samym rdzeniem i wyglądem menu. Wszystkie funkcje: wyjścia cyfrowe, Tidal Connect, Roon, DLNA napisaliśmy na nowo, najlepiej jak potrafiliśmy z zastosowaniem naszych rozwiązań. Daje to przewagę w dźwięku 🙂

8 minut temu, iFi Audio napisał:

No cóż, z Volumio to tam prawie nic nie zostało poza samym rdzeniem i wyglądem menu. Wszystkie funkcje: wyjścia cyfrowe, Tidal Connect, Roon, DLNA napisaliśmy na nowo, najlepiej jak potrafiliśmy z zastosowaniem naszych rozwiązań. Daje to przewagę w dźwięku 🙂

Nie zauważyłem tej przewagi nad bardzo porównywalnym sprzętowo usbridge signature z zainstalowanym Volumio Premium 😉

Teraz, marcinmarcin napisał:

Nie zauważyłem tej przewagi nad bardzo porównywalnym sprzętowo usbridge signature z zainstalowanym Volumio Premium 😉

Łamiesz mi serce... 😞 Tego nie będę mówił w RND bo się załamią.

11 minut temu, iFi Audio napisał:

Ale jest za to dużo ładniejszy 👍😀

30 minut temu, iFi Audio napisał:

to że kolega nie usłyszał przewagi nie znaczy że jej nie ma

• Pokaż nowe odpowiedzi