Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, m4tech napisał:

Przypomniały mi się walki na Volumio na USBridge Sig z Tidal Connect, to był koszmar, dzięki któremu dałem sobie na dobre 2 lata spokój ze streamowaniem

Teraz mam na usbridge sig volumio z natywnym Tidal i Qobuz. Działa to znakomicie i bez potrzeby użycia komórki. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Dokładnie na młode teraz tidal śmiga. Jak szybko przekraczasz utwory to może raz na 10 zdarzy się sekundowy lag, ale generalnie to działa bardzo dobrze.

Wygląda na to, że można trafić na jakiś słabszy egzemplarz. U mnie wszystko śmiga od początku. Jedyny problem, który mnie irytuje to te przerwy w miejscach gdzie ma ich nie być przy MQA. Ale nadal nie doszedłem do tego czy to reguła czy mój egzemplarz. No i bardzo rzadko Tidal Connect rozrabia. Dźwięk wynagradza wszystko. 

Moim zdaniem nie istnieje żadna stabilna malina ,kiedys wierzyłem w te wypowiedzi że wszystkim hula tylko nie mi ale to nie prawda , z maliną nigdy nie będzie  super stabilnie trzeba przestrzegać procedur jakiś chorych 😉 co  wyłączać czego nie włączać albo wyłączać tylko systemowo itd,,, a i tak zaraz nie wiedzieć  czemu jeb zwiecha;)) , stabilny to jest linuksowy Roon core amen .

Edytowane przez freju

Nieprawda, u mnie już z rok chodzi moode audio, bardzo stabilnie.

Wszystko jest bardzo proste i działa bez zająknięcia, nie wiem skąd masz takie przykre doświadczenia.

Z Volumio miałem takie problemy kiedyś, ale odkąd gram z moode jest super. 

9 minut temu, Ajothe napisał:

Nieprawda, u mnie już z rok chodzi moode audio, bardzo stabilnie.

Wszystko jest bardzo proste i działa bez zająknięcia, nie wiem skąd masz takie przykre doświadczenia.

Z Volumio miałem takie problemy kiedyś, ale odkąd gram z moode jest super. 

Podepnij dysk z 4-6tb muzy i do widzenia ze stabilnością mielonka 2h i 1/3 załadowana a przy okazji system umiera albo chodzi jak atari 😉 ,ale to nie tylko to ,,, 

Edytowane przez freju

Wszystkie próbowałem hdd z osobnym zasilaniem , SSD sndisk ultra 2TB zasilany z usb i na zewnętrznym zasilaczu niema to znaczenia , dane powyżej 4TB mordują każdą malinę , miałem usbrigde sig i ten ifi  też wasz 2tyg na testach to samo.;)Roon to robi za pierwszym razem około 5min ,potem system mam odpalony i gotowy do wszystkiego w 10sek

Edytowane przez freju
11 minut temu, Ajothe napisał:

Może ten dysk za dużo prądu zabierał Malince 😁, ale fakt nic do niej nie podpinam, również ze względów niszczenia dźwięku 😉

W malinie większą degradację dzwięku wprowadza włączone wifi niż podpięty dysk usb 😉

Dźwięk ifi mnie przekonał, dlatego będę wymieniał sztuki i mam nadzieję trafię dobrą, tym bardziej że słuchałem na aiplay i zwykłym zasilaczu, a podobno lepszy zasilacz i tryb exklusiv poprawia coś jeszcze sq.

Ale dziwi mnie fakt, że producentowi nie chce się przepakować leżaków magazynowych i wgrać najnowszy system, żeby do klienta nie trafiały po dwóch latach od pojawienia się na rynku wersje pre-neo-wstępna beta. To świadczy o tej marce źle.

Godzinę temu, m4tech napisał:

Dźwięk ifi mnie przekonał, dlatego będę wymieniał sztuki i mam nadzieję trafię dobrą, tym bardziej że słuchałem na aiplay i zwykłym zasilaczu, a podobno lepszy zasilacz i tryb exklusiv poprawia coś jeszcze sq.

Ale dziwi mnie fakt, że producentowi nie chce się przepakować leżaków magazynowych i wgrać najnowszy system, żeby do klienta nie trafiały po dwóch latach od pojawienia się na rynku wersje pre-neo-wstępna beta. To świadczy o tej marce źle.

No ja taką sztukę zakupiłem. Prosto ze sklepu nie nadaje się do użytku. Laik odda do sklepu jako niesprawny. Wpierw trzeba przewertować czeluście Internetu, aby w ogóle wiedzieć, jak się do tego zabrać, bo instrukcja to żart. Brak szacunku dla klienta.

Edytowane przez StachMuszel

... a więc problem leżał w modemie MULTIMEDIA lub innych ograniczeniach tej dostawcy.

Zrobiłem hotspot z telefonu i Update poszedł jak po maśle, teraz zobaczymy jak to działa na najnowszym systemie 🙂

Szkoda tylko, że nie pojawiał się konkretny  komunikat w systemie ifi ...  tylko czekaj

23 godziny temu, StachMuszel napisał:

No ja taką sztukę zakupiłem. Prosto ze sklepu nie nadaje się do użytku. Laik odda do sklepu jako niesprawny. Wpierw trzeba przewertować czeluście Internetu, aby w ogóle wiedzieć, jak się do tego zabrać, bo instrukcja to żart. Brak szacunku dla klienta.

Przepakowanie składów magazynowych (których jest... niemało, żeby zrobić upgrade systemu znacząco by się odbiło na cenie zakupu. A tego chcemy uniknąć, szczególnie, że ostatnio i tak wszystko drożeje.

23 godziny temu, m4tech napisał:

... a więc problem leżał w modemie MULTIMEDIA lub innych ograniczeniach tej dostawcy.

Zrobiłem hotspot z telefonu i Update poszedł jak po maśle, teraz zobaczymy jak to działa na najnowszym systemie 🙂

Szkoda tylko, że nie pojawiał się konkretny  komunikat w systemie ifi ...  tylko czekaj

U mnie też na modemie od dostawcy potrafiły być fikołki, ale jak mam porządny TP-Link to śmiga jak złoto (z resztą wszystko, nie tylko iFi, ale też TV, radyjko internetowe, Wi-Fi w telefonach)...

18 minut temu, iFi Audio napisał:

Przepakowanie składów magazynowych (których jest... niemało, żeby zrobić upgrade systemu znacząco by się odbiło na cenie zakupu. A tego chcemy uniknąć,

Jestem laikiem w tych sprawach, ale udostępnienie aktualizacji w sieci chyba nie podniosłoby ceny? Ile było aktualizacji od początku?

36 minut temu, iFi Audio napisał:

Przepakowanie składów magazynowych (których jest... niemało, żeby zrobić upgrade systemu znacząco by się odbiło na cenie zakupu. A tego chcemy uniknąć, szczególnie, że ostatnio i tak wszystko drożeje.

Acha...czyli rozumiem, że koszty przystosowania produktu, aby było używalne od momentu wyjęcia z pudełka, należy zrzucić na kupujących???!!! Ciekawe podejście do klienta.

Nie jestem pewien, czy Pana szefowie byliby do końca zadowoleni z tej wypowiedzi.

Produkt nowy, kupiony w sklepie ma być produktem skończonym, a nie "prawie" skończonym. Ma być w 100% gotowy do użytku.

Edytowane przez StachMuszel
1 minutę temu, StachMuszel napisał:

Acha...czyli rozumiem, że koszty przystosowania produktu, aby było używalne od momentu wyjęcia z pudełka, należy zrzucić na kupujących???!!! Ciekawe podejście do klienta.

Stachu, ale koszty typu 5minut aktualizacji chyba każdy z nas by poświęcił? Obiecany Chromecast... apka itd. Sprawne MQA... Nawet godzinę bym spokojnie darował. A na razie nawet nie możemy tych kosztów przejąć bo.nie ma co upgeadowac... I chyba nie było?

5 godzin temu, StachMuszel napisał:

Nie jestem pewien, czy Pana szefowie byliby do końca zadowoleni z tej wypowiedzi.

Produkt nowy, kupiony w sklepie ma być produktem skończonym, a nie "prawie" skończonym. Ma być w 100% gotowy do użytku.

Stachu, jak kupujesz nowy smartfon, to jest często sytuacja, że nie ma on aktualnie najnowszego oprogramowania i niedługo po pierwszym włączeniu aktualizuje sobie andka, nakładkę... i nikt nie robi scen że nie dostaje słuchawki z najnowszym softem.

A z innej beczki - poczytałem sobie wątek o Bluesound Node 3 i tam koledzy też mają sporo utrapienia. To nie schadenfreude, tylko dowodzi, że Stream może idealny nie jest, ale spisywanie na straty i wieszanie na nim psów to przesada.

Zgadza sie i jak by nie było alternatywy to też bym sie tymi malinami katował 😉 ale jest ,, i naprawdę można mieć z tym spokój , już dawno wysunąłem środkowy palec na te niby gotowe ustrojstwa , aktualizacja to pikuś choć wtrące słowo dostałem ostatnio nowy smartfon  s23Ultra i od tygodnia żadnej aktualizacji nima ;))

Po aktualizacji IFI jest lepiej , ALE:

1. W trybie exclusiv RoonReady w Roon widoczne jest TYLKO wyjście spdif pomimo że użyty kabel USB , DAC włączony itd

2. Tidal Connect exclusiv z app na Iphona zrywa połączenie co 2 utwory, na windowsie po około 20tu to samo

Jest może już opracowany  sposób postępowania ww przypadkach?

ps. w trybie 1 w Roon po USB bez problemu, całą noc słuchawki wygrzewane, bez przerwy, no ale chcę tryb 2 po usb.....

8 minut temu, freju napisał:

Zgadza sie i jak by nie było alternatywy to też bym sie tymi malinami katował 😉 ale jest ,, i naprawdę można mieć z tym spokój , już dawno wysunąłem środkowy palec na te niby gotowe ustrojstwa , aktualizacja to pikuś choć wtrące słowo dostałem ostatnio nowy smartfon  s23Ultra i od tygodnia żadnej aktualizacji nima ;))

Freju, aktualizacji nima, bo telefon Ci działa normalnie. A mój Zen po zakupie nie nadawał się do niczego. Gdyby manual chociaż traktował temat pierwszego uruchomienia i aktualizacji w odpowiedni sposób,  a tu kiszka. Nie zgodzę się, że to normalne podejście do klienta 

@StachMuszelwyraźnie wygląda, że mają zbyt wielu klientów, bo nie każdy ma tyle samozawzięcia co my, ludzie normalni takie klamoty odsyłają od razu.

Nie mają świadomości w IFI najwyraźniej, że te sprawy jak stream gdy coś nie działa są mega frustrujące, a ci co wydają bądź co bądź poważną kwotę nie chcą płacić tyle za psucie nerwów i zdrowia psychicznego.

Dlatego każda akcja w kierunku zmniejszenie nerwicy klienta jest na wagę złota, ale tego w IFI najwyraźniej nie wiedzą.

12 minut temu, maciek1 napisał:

Jaka jest ostatnia aktualizacja, bo może coś mi umknęło? Od kiedy jest dostępna?

Maćku, ja nawet boję się teraz przestawić na Mode 1, aby czegoś nie zchrzać😁 dlatego nawet nie wiem, jaką mam wersję. 

2 minuty temu, StachMuszel napisał:

Maćku, ja nawet boję się teraz przestawić na Mode 1, aby czegoś nie zchrzać😁 dlatego nawet nie wiem, jaką mam wersję. 

JA zostałem przy becie i na mode 1 gdyż korzystam też z mconnect. Zmiana na "trojkę" jakoś mnie nie powaliła, więc wróciłem do "jedynki". Pozdrowienia! PS. Co by nie pisać, dźwięk bez zarzutu. Tym bardziej smuci takie podejście Firmy.

No to powtórzę pytanie: jaka jest najnowsza aktualizacja i od kiedy?

53 minuty temu, maciek1 napisał:

No to powtórzę pytanie: jaka jest najnowsza aktualizacja i od kiedy?

Kilka dni temu po walce i dochodzeniu przyczyn nie możliwości zrobienia updatu, zaktualizowało mi do wersji z kwietnia 2022

... mam nadzieję że nie ma nowszej, bo tak mi teraz system melduje, ale mu nie wierzę, także poprosze tez o potwierdzenie

Edytowane przez m4tech
  • Pokaż nowe odpowiedzi