Skocz do zawartości
IGNORED

15m² / około 5000zł / stereofonia

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, JaZzGot87 napisał:

@stach_s miałeś je u siebie? Napiszesz coś o scenie i z czym grały? 

Caly czas je mam, z Naimem

Jutro napisze Ci cos wiecej, bo teraz ciekawy seans mam 😉

11 godzin temu, JaZzGot87 napisał:

@stach_s miałeś je u siebie? Napiszesz coś o scenie i z czym grały? 

Po krotce, bo nie jestem obdarzony lekkim piorem, a i ucho nieco tepawe z racji wieku 😉

Graja z 70watowym Naimem Uniti 2b w ponad 22 metrowym, czesciowo otwartym nieustrojonym akustycznie pokoju z wielkiej plyty. 

Przede wszystkim dynamika i ponadprzecietna neutralnosc (jako punkt odniesienia poprzednie Dynaudio X18 oraz Twoje ulubione Kudosy C1) duzy i dobrze rozciagniety bas, bezposredni srodek i wyrazista, ale bez wyostrzen, pelna powietrza gora, w koncu to monitor o studyjnym rodowodzie. 

W konfrontacji z Kudosami wygraly tylko basem, ktory dzieki linii transmisyjnej nigdy sie nie wzbudzal mimo bliskosci tylnej sciany (ok 25cm).

Pytaj, jesli chcesz cos wiecej, choc nie wiem czy dam rade cos jeszcze dolozyc do powyzszego 😉

W Twoich 15 metrach pewnie bylo by tylko lepiej... 

Edytowane przez stach_s
W dniu 10.09.2021 o 09:10, stach_s napisał:

Pytaj, jesli chcesz cos wiecej,

Więc zapytam jeszcze raz, bo nie odpowiedziałeś. Napiszesz coś o scenie? Źródła są małe,  duże? Wychodzi coś przed kolumny? Za kolumny? Góra, dół? W testach z tego co pamiętam to nie jest główny atut paczek tej firmy, a na tym najbardziej mi zależy. 

Szkoda że nie masz zrobione nic w kierunku akustyki bo symetria i same załatwienie pierwszych odbić od cholery daje w tym temacie. 

Edytowane przez JaZzGot87

.

40 minut temu, JaZzGot87 napisał:

Więc zapytam jeszcze raz, bo nie odpowiedziałeś. Napiszesz coś o scenie? Źródła są małe,  duże? Wychodzi coś przed kolumny? Za kolumny? Góra, dół? W testach z tego co pamiętam to nie jest główny atut paczek tej firmy, a na tym najbardziej mi zależy. 

Szkoda że nie masz zrobione nic w kierunku akustyki bo symetria i same załatwienie pierwszych odbić od cholery daje w tym temacie. 

IMHO biorąc pod uwagę brak jakiejkolwiek adaptacji scena jest imponująca, szczególnie kiedy wieczorem mogę trochę bardziej odsunąć monitory od tylnej ściany i powiększyć rozstaw. Nie potrafię posługiwać się terminologią recenzentów audio, ale z pewnością separacja instrumentów jest ich mocną stroną, to zaś pociąga za sobą dobre kreowanie źródeł, grają zdecydowanie do przodu i na boki, z budowaniem w głąb jest słabiej, ale to zwalam na karb słabego ustawienia samych paczek (maks 40-45cm od tylnej ściany) oraz kiepskiej akustyki...

Wszystko to co powyżej nie przeszkadza mi jednak cieszyć się ze słuchania muzyki.

Dodam jeszcze tylko co o tych PMC sądzi moja lepsza połowa - która nie przepada za nimi - wolała zdecydowanie łagodniejszy przekaz Dynaudio; mówi że dźwięk z TB2i "włazi na nią" co imo świadczy o tak poszukiwanej przez pewnego kolegę z sąsiedniego forum NAMACALNOŚCI 😉

Fajny temat, taki nie za konkretny.

Prosiłem o polecenie co sprawdzić a dostałem 33 posty z offtopem, 1 spam i 3 lub 4 propozycje gdzie max w dwóch ktoś coś napotkął o tym co mnie interesuje. 

Tutaj zawsze tak? 

.

7 minut temu, JaZzGot87 napisał:

Fajny temat, taki nie za konkretny.

Prosiłem o polecenie co sprawdzić a dostałem 33 posty z offtopem, 1 spam i 3 lub 4 propozycje gdzie max w dwóch ktoś coś napotkął o tym co mnie interesuje. 

Tutaj zawsze tak? 

I co sprawdzałeś te audiovectory które kolega ma ? 

W sumie to zapomniałem  go zapytać o opinię, ale jeszcze zdążę.

Jeśli chodzi o sprawdzanie to dopiero za jakiś czas. Na razie chciałem się dowiedzieć na co polować.

Ty też olałeś pytanie jak u nich ze sceną, a to dla mnie najważniejsze. Napisałeś tylko że grały super i zapytałeś o wzmaka (info w pierwszym poście) . Just sying... :D dlatego nawet już nie odpisałem na pw. 

Edytowane przez JaZzGot87

.

Na takiej powierzchni świetnie sprawdzą się polskie RLS Callisto IV: dźwięk oderwany od kolumn, stereofonia, detal, powietrze i świetny bas. Wypożycz i posłuchaj, będziesz zaskoczony tym, co potrafią.

• Pokaż nowe odpowiedzi