Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy Audionova

oley

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z forumowiczów posiada w/w kabelek.

Chodzi mi o opinie użytkowników ale także osób które interesowały się kupnem tego kabla ale z pewnych wzgledów go nie dokonały.

Żeby nie blokować forum prosze o info na priva [email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/15667-kabel-sieciowy-audionova/
  • 5 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -można powiedzieć, że ta sieciówka Audionovej jest hitem ostatnich miesięcy na Allegro - zawsze sprzedaje się za ok. 240-260 zł, sprzedawca sprzedał już kilkanaście sztuk !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten sam gosc reklamuje posrebrzny kabel jako srebrny : "AUDIONOVA PROTEUS 2X1M.SREBRO..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

On licytuje kabel BEZ PUDEŁKA! Granda!!!

Raz, że pudełko wygląda na więcej warte niz kabel!

Dwa, jest to jedyny element dający jaką taką pewność że produkt jest oryginalny. Na oko widac że owe pudełko trudniej jest spreparować niż sam kabel Adionova :)))

Podróba - i tyle :)))

Parsec a nie przesadzasz czasami. Tam jest napisane "Srebro zagra", to takie haslo reklamowe. Oczywiscie obciales je, tak żeby zabrzmiało tak jak mówisz. W opisie jest napisane "srebro+miedź", no moze powinno byc odwrotnie. Poza tym jest kilka linków opisujacych ten kabelek, wiec czego tu sie czepiac (mowie o interkonekcie). Eh Panowie czepiacie sie na siłe, gdyby ten kabel zasilający nie był Audionova a jakas Tara bara bara albo Velum polelum to byście tak nie "jazgotali" Posiadam i Proteusa i Moonwalka firmy Audionova i jestem bardzo zadowolony. Porownywalem to z budzetowymi Real Cable, XLO, Monitor Atmos i gra o wiele lepiej. Nie wiem skad sie bierze taka jakas awersja do wyrobów tej firmy.

_Cypis_, 9 Sie 2005, 21:54

Dobrze Ci z wpisów patrzy ;) Ale to samo miałbyś kupując Cordiala po 5-8zeta za metr... Na forum było wiele wpisów z których wynikało że wersja do Bi-Wiringu jest najlepsza.

Najfajneijsze jest stwierdzenie Audionowy, że wewnątrz kabla sa liny ze specjalnych tworzyw w celu utrzymania geometrii... A ja myslałem że po to by producent mógl na nich wieszać klientów ;)

To sa kable na estradę - po to owe "liny". Ich "specjalne" tworzywo to prawdopodobnie nylon lub bawełna ;)

_Cypis_ -> Wpisyjac"Srebro zagra" w tytul sprzedawanego przedmiotu sugeruje, ze jest to kabel srebrny.

"srebro+miedź" sugeruje ze sa uzyte kable srebrne i miedziane, jak na przyklad w niektorych kablach Kimber.

Nie mam awersji do produktow Audionova, bo znam je jedynie ze zdjec, a te wyraznie sugeruja, ze wszytko z czego sa zbudowane pochodzi z Chin. Widzialem kiedys napis na pudelku kabli Audionova Made in Switzerland. Od tego czasu zastanawiam sie czy to "Made" znaczy, ze sa one pakowane do pudelek w Szwajcarii?

Zastanawiam mnie tez fakt, ze sprzedajacy MASTERSELL sprzedaje tele kabli Audionova uzywajac zdjecia ze ztrony tej firmy. Moze MASTERSELL to Audionova, moze kuzyn ktoregos z wascicieli firmy, moze...

_Cypis_, 9 Sie 2005, 22:08

A bo wtyczki i koszulka nie takie byli być może. Poza tym ja napisałem o kablu cztero żyłowym. To co opisujesz to standardy dwużyłowe.

Zresztą zawsze mozna przebrać w takie koszulki Bespeco, Taskera, Draka, Gothama, Somera, Schellera - jak się producent rozpędzi to ma wiele mozliwości do "zmiany brzmienia" ;)

A tak poza tym to gdyby wziąć pod uwagę samą konfekcję to te kable Audionova nie są wiele droższe niż konfekcjonowane Cordiale, Klotze czy Gothamy.

Ktos pokazywał na forum kiedyś link do strony jakiegoś chińskiego producenta, który wykonywał interkonekty na konfekcjonowanych kablach Gothama czy Klotza. Ceny chyba zbliżone były do Audionovy.

Tylko ze ten producent wyraźnie napisał z czego robi połączeniówki.

Mnie po prostu drażni próba robienia z klientów idiotów - a wystarczy spojrzeć na stronę Audionovy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) żeby wiedzieć o co im chodzi, choćby po adresach kontaktowych.

Ukryta Zawartość

No nie wiem jak to jest i już nie bede sie zastanawiał bo i po co :-) Wazne, ze teraz mam poczucie i wiem, ze tak jest ;-) ze gra lepiej. To co mi sie nie podobało to to, ze trzeba bylo samemu sobie poprawiac mocowanie bananow (moonwalk). "Fachowcy" przykrecili bananki na izolacje, ledwo co miedz dotykała banana.

w tej cenie, dużo lepszym wyborem będzie jakiś kabel z drugiej ręki, takie jest moe zdanie, odkąd mam kabelki DIY i sobie pół roku Proteus leżał, pomyślałem że sprzedam, ale najpierw wsadziłem w system i .... sprzedałem..

Ja tez mam Audionova Moonwalk BiWi. Musze powiedziec ze troche tam przesluchalem jak do tej pory kabli lacznie z DIY i narazie Audionova zagrala nalejepiej w moim systemie. Nie bardzo mnie obchodzi gdzie to robia, wazne ze gra i to bardzo dobrze gra. Zostana ze mna na dluzej napewno. Okablowalem tez nimi w srodku kolumny co dodatkowo spotegowalo moje pozytywne wrazenia odsluchowe. Mysle ze sa warte swojej ceny. Chetnie oczywscie bym posluchal jeszcze z 15 roznych innych ale po co jesli te spleniaja moje oczekiwania w 100%. Pudelka tez do nich nie mam i robilem je z jednego originalnie zakonfekcjonowanego odcinka 7 m po 0.5 m na kolumny i 2x3 m na glosnikowe. Zakonfekjonowalem sobie tak ze niczym sie to nie rozni od oryginalu, procz napisow na koszulce termokurczliwej. Czy to znaczy ze sa one teraz nieoryginalne? Mysle ze nie ma co naskakiwac na goscia i osadzac go zaraz o jakies podrabianie.

Pozatym polecam te kable, graja naprawde swietnie.

Na stronie fabrycznej jasno jest napisane, z czego jest wykonany kabel proteus :

"Prezentujemy Państwu kierunkowy Interkonekt PROTEUS Silver Edition.

Tradycyjnie używamy najczystszej miedzi (99.999 pokrytej solidną warstwą czystego srebra"

I wszystko jasne :)

Wyroby Audionova mam w systemie już od jakiegoś czasu. Nie jest to superliga, ale nie jest to także jakiś szajs.

Dla tych co nie chcą wydawać dużo kasy na kable są przynajmniej gwarantem okresów przejściowych.

Nie mam tej sieciówki, ale chętnie bym ją sprawdził u siebie. Ten sprzedający z Łomianek to młody ambitny chłopak, który próbuje coś robić na trudnym polskim rynku, gdzie każdy jest niemiłosiernie podejrzliwy.

Przy tych cenach, które miał do tej pory to nie miał specjalnie konkurencji. Sprzedając droższe elementy wszedł na teren znacznie trudniejszy, bo w tych cenach już można coś kupić z drugiej ręki.

Te fantazje ze Szwajcarią do tej pory i dla mnie są zagadką. Chłopak ma kontakty za granicą i tyle.

Proteus w moim systemie wyparł Firsta. Moonwalk Queda. W sieciówkach miałby trudniej, ale kto wie.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.