Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody głośnikowe

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, porlick napisał:

Wytykałeś mi, że ironizuję, a sam co robisz?

Tak ciężko przyjąć do wiadomości, że inni też mogą mieć doświadczenia z innymi przewodami? Że Prześwitowi nie poszło, to trudno, ale inni są zadowoleni.

Szybko się uczę, nie to co Ty

Innych nie ma, a druty domofonowe służą do suszenia prania

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, SigSauer napisał:

Są jakieś argumenty żeby ich nie używać? 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
20 minut temu, przmor napisał:

Takie same jak te by nie kupować płyt w Biedronce, bo są za tanie.

Ała, kupiłem kilka jak były 4 w cenie 2 to to już w ogóle musi być badziew🤔😂😂

Edytowane przez Kw202
Gość Kw202

(Konto usunięte)
Nie wsadzaj ich do odtwrzacza, bo go sobie zasyfisz
Trzeba będzie odkażać jakimś wysokoprocentowym alko. Do audio to chyba Chopin będzie dobry no nie?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, Kw202 napisał:

Trzeba będzie odkażać jakimś wysokoprocentowym alko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Do audio to chyba Chopin będzie dobry no nie? emoji848.png

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Jak chcesz przecwiczyć swój system pod kątem brzmienia klawiszy fortepianu, to posłuchaj Nils Frahm np album Solo Remainsa nagranie Chant przećwiczy niskimi rejestrami sekcję basową Twoich kolumn 😊

Listen to Chant by Nils Frahm on Qobuz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
27 minut temu, SigSauer napisał:

Jak chcesz przecwiczyć swój system pod kątem brzmienia klawiszy fortepianu, to posłuchaj Nils Frahm np album Solo Remainsa nagranie Chant przećwiczy niskimi rejestrami sekcję basową Twoich kolumn 😊

Listen to Chant by Nils Frahm on Qobuz https://open.qobuz.com/track/58587164

Momentami aż pieści basem 😉

Gość Kw202

(Konto usunięte)
W dniu 4.11.2021 o 21:22, SigSauer napisał:

Miałem okazję porównać kabelki domofonowe z Kimber Kable (nie pamiętam jaki model) podobno około 200zeta za metr. 

Przyznaje ma Pan rację jest wyraźna różnica, głównie w basie. Jednak u mnie w pokoju basu już by było zdecydowanie za dużo więc na razie zostaje przy domofonowych 😉

7 minut temu, Kw202 napisał:

Miałem okazję porównać kabelki domofonowe z Kimber Kable (nie pamiętam jaki model) podobno około 200zeta za metr. 

Przyznaje ma Pan rację jest wyraźna różnica, głównie w basie. Jednak u mnie w pokoju basu już by było zdecydowanie za dużo więc na razie zostaje przy domofonowych 😉

Niskich za dużo, hmmm...

Może sprzęt zmienić ? Przez cały łikend męczyłem się z niedostatkiem basów w zestawie  dCS Network Bridge/Diablo 300/Rockport Technologies Atria II, brzmienie tych kkocków przypadłoby do gustu 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
33 minuty temu, SigSauer napisał:

Niskich za dużo, hmmm...

Może sprzęt zmienić ? Przez cały łikend męczyłem się z niedostatkiem basów w zestawie  dCS Network Bridge/Diablo 300/Rockport Technologies Atria II, brzmienie tych kkocków przypadłoby do gustu 

Z wielką chęcią się wymienię 😂. A tak na poważnie to naprawdę górna półka 

36 minut temu, SigSauer napisał:

Niskich za dużo, hmmm...

Małe pomieszczenia potrafią czasem zaskoczyć akustyką i to nie wina audio tylko modów pomieszczenia

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 minuty temu, ASURA napisał:

Małe pomieszczenia potrafią czasem zaskoczyć akustyką i to nie wina audio tylko modów pomieszczenia

Słucham w sypialni około 15 m2 z panelami akustycznymi daje rade 

8 minut temu, Kw202 napisał:

Słucham w sypialni około 15 m2 z panelami akustycznymi daje rade 

Fajnie że Cię to nie uwiera kiedyś na 14 m2  u sprzedającego w ogóle nie było basu na 37,5cm przetwornikach, myślałem że są zepsute😂 

Godzinę temu, SigSauer napisał:

Niskich za dużo, hmmm...

To jeszcze nie ten model Rockportów co by się basem cieszyć za tym tak zmienić Rockporty na wyższy model albo kolumny innego producenta

26 minut temu, ASURA napisał:

Niefortunne zestawienie elementów, wystarczyło podziękować dCS i zaprosić Lumin i już zrobiło się prawie dobrze, a zamiana Atria na Wilson Benesch usunęła "prawie"

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 minuty temu, ASURA napisał:

Fajnie że Cię to nie uwiera kiedyś na 14 m2  u sprzedającego w ogóle nie było basu na 37,5cm przetwornikach, myślałem że są zepsute😂 

To jeszcze nie ten model Rockportów co by się basem cieszyć za tym tak zmienić Rockporty na wyższy model albo kolumny innego producenta

Właśnie jest całkiem przyjemnie. Co prawda kilka dni mi zeszło na ganianiu z miejsca na miejsce kolumnami ale efekt na tą chwilę zadowalający 😉

31 minut temu, Kw202 napisał:

Właśnie jest całkiem przyjemnie. Co prawda kilka dni mi zeszło na ganianiu z miejsca na miejsce kolumnami ale efekt na tą chwilę zadowalający 😉

Na dwóch 9calowych efekt jest ok ale...nie powinno trzepać nogawkami. Może dojrzejesz z czasem na coś z15calami na pokładzie. Ludzie po Rockportach tak robią jak im puści ten efekt wow. Moim zdaniem to fajne kolumny ale jw.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
13 minut temu, ASURA napisał:

Na dwóch 9calowych efekt jest ok ale...nie powinno trzepać nogawkami. Może dojrzejesz z czasem na coś z15calami na pokładzie. Ludzie po Rockportach tak robią jak im puści ten efekt wow. Moim zdaniem to fajne kolumny ale jw.

O panie, ja mam 2 x 6,5 cala 9 cali już by trzęsło ścianami 😉. Mam pytanie zbyt duży bas nie przyćmi reszty? Bo może warto zainwestować trochę w te kimbery

Edytowane przez Kw202
2 minuty temu, Kw202 napisał:

O panie, ja mam 2 x 6,5 cala 9 cali już by trzęsło ścianami 😉. Mam pytanie zbyt duży bas nie przyćmi reszty? Bo może warto zainwestować trochę w te kimbery

7,2 cala będę dawał na wyższy bas ale w tym przypadku też nie chodzi o nogawki ani trzęsienie ścianami. Przypomnę w domu na codzień używamy ok 1,5Wata mocy, czasem w porywach do 10 i na tych właśnie poziomach głośności kolumna ma dobrze grać. Lubię swoje uszy i staram się 85dB nie przekraczać u mnie daje radę jeszcze przy 121dB czysto grać tylko po co jak nagrania na konsolecie są dla słuchacza skompresowane i rozpiętość dynamiki to 45 dB w porywach do 65dB

U mnie Kimbery zarówno XRL jak i kolumnowe chudo grały, jak musisz to jednak przed zakupem przetestuj w swoim systemie

2 minuty temu, ASURA napisał:

7,2 cala będę dawał na wyższy bas ale w tym przypadku też nie chodzi o nogawki ani trzęsienie ścianami. Przypomnę w domu na codzień używamy ok 1,5Wata mocy, czasem w porywach do 10 i na tych właśnie poziomach głośności kolumna ma dobrze grać. Lubię swoje uszy i staram się 85dB nie przekraczać u mnie daje radę jeszcze przy 121dB czysto grać tylko po co jak nagrania na konsolecie są dla słuchacza skompresowane i rozpiętość dynamiki to 45 dB w porywach do 65dB

U mnie Kimbery zarówno XRL jak i kolumnowe chudo grały, jak musisz to jednak przed zakupem przetestuj w swoim systemie

Jaki model Kimber był taki dietetyczny ?

54 minuty temu, SigSauer napisał:

Jaki model Kimber był taki dietetyczny ?

Oj musiał bym poszukać zdjęć dwa lata temu była przymiarka i Tara Labs głośnikowe jak i XRL Acoustic Zen zostały a miało być tak fajnie

Później oba kable sobie po swojemu upgreadowałem i nic z nimi nie kombinuję obecnie bo gdzie indziej w torze można zrobić więcej np. teraz nową linię zasilającą sobie dłubię będzie 👍

Kimber to tak z lampą się lepiej wpasowuje mz.

Edytowane przez ASURA

55 minut temu, ASURA napisał:

Oj musiał bym poszukać zdjęć dwa lata temu była przymiarka i Tara Labs głośnikowe jak i XRL Acoustic Zen zostały a miało być tak fajnie

Później oba kable sobie po swojemu upgreadowałem i nic z nimi nie kombinuję obecnie bo gdzie indziej w torze można zrobić więcej np. teraz nową linię zasilającą sobie dłubię będzie 👍

Kimber to tak z lampą się lepiej wpasowuje mz.

Kimber głośnikowych miałem kilka modeli latem i już od serii Ascent była wyraźnie słyszalna różnica, a 12TC wniosły bardzo wiele dobrego do dźwięku systemu, Monocle XL i Bifocal XL różnicowały brzmienie ale nie było to już tak spektakularne jak od poziomu 12TC

Serii KS nie wpinałem

Edytowane przez SigSauer
Gość Kw202

(Konto usunięte)
50 minut temu, SigSauer napisał:

Kimber głośnikowych miałem kilka modeli latem i już od serii Ascent była wyraźnie słyszalna różnica, a 12TC wniosły bardzo wiele dobrego do dźwięku systemu, Monocle XL i Bifocal XL różnicowały brzmienie ale nie było to już tak spektakularne jak od poziomu 12TC

Serii KS nie wpinałem

Można je jakoś odróżnić od tych z aliexpress? Nie chciałbym trafić na podróbkę.

24 minuty temu, Kw202 napisał:

Tak, fake Kimber nie ma w pojedyńczej żyle VariStrand czyli przewodników o zróżnicowanym przekroju

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SigSauer
7 godzin temu, SigSauer napisał:

Serii KS nie wpinałem

U mnie były takie Kimbery: 

sygnałowe XLR KS 1130

głośnikowe KS 3035 na WBT-0680AG

Edytowane przez ASURA

52 minuty temu, ASURA napisał:

U mnie były takie Kimbery: 

sygnałowe XLR KS 1130

głośnikowe KS 3035 na WBT-0680AG

12TC miałem w dwóch wersjach konfekcji, czyli z WBT-0680AG i Kimber Postmaster 33

Postmaster 33  trzymał stabilniej i pewniej w zaciskach kolumn i wzmacniacza od WBT dzięki elastomerowi umieszczonemu pomiędzy powierzchniami styku widełek

9 godzin temu, Kw202 napisał:

Większość firm przeniosła swoje fabryki za Wieli Mur, gdzie małe rączki robią całą czarną robotę. Obawiam się, że znaczne grono Naszych Kolegów miałaby problem z weryfikacją tego pytania.

De gustibus non est disputandum

Gość Kw202

(Konto usunięte)
15 godzin temu, Yankes napisał:

Większość firm przeniosła swoje fabryki za Wieli Mur, gdzie małe rączki robią całą czarną robotę. Obawiam się, że znaczne grono Naszych Kolegów miałaby problem z weryfikacją tego pytania.

Zauważyłem że żyły w przezroczystej izolacji kablach z Ali są jakby bardziej skręcone (pod większym kątem) 

• Pokaż nowe odpowiedzi