Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer bezprzewodowo

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki polecacie transmiter do bezprzewodowego połączenia subwoofera?

Na razie takiego połączenie jest konieczne ze względu na warunki pomieszczenia. Nie ukrywam też że w ten sposób byłoby mi też wygodnie przestawiać sub i słuchać jaki ma to wpływ na dźwięk.

Docelowo transmiter ma pracować z svs pb 3000

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

https://www.audiostereo.pl/topic/156936-subwoofer-bezprzewodowo/

Masz tutaj, nawet od SVSa, dwa modele:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeden typowo dla suba, drugi droższy, uniwersalny nawet pod kanał stereo. 

Ukryta Zawartość

A praktycznie uzytkowales to? Ja obawiam się zakłóceń od wifi bo mam unifi pracujące na 2zakresach i gdy chce np. głośnik bezprzewodowy Sony spiąć z telefonem w tym trybie wysokiej jakości gdzie wykorzystywane jest pasmo 2.4 GHz to mi dźwięk zrywa co kilka sekund. Po bt działa ok.

6 stów za taki transmiter, który jeszcze wymaga zasilania... jaka to bezprzewodowość jak potrzebny kabel zasilający? Słabo... Szkoda, że nie ma opcji zasilania z usb - sporo amplitunerów przecież ma je w zestawie.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Co z tego czy testował czy nie, u niego może działać poprawnie a u ciebie będzie jak piszesz, przecież nie macie identycznych warunków zamieszkania i zakłóceń w eterze... sam musisz sprawdzić.

14 minut temu, qbakos napisał:

potrzebny kabel zasilający?

Może jeszcze zasilaniem z paluszków byś chciał? Twój problem taki serio z dupy jest.

Edytowane przez bl4ck
3 hours ago, jojoro1 said:

A praktycznie uzytkowales to? Ja obawiam się zakłóceń od wifi bo mam unifi pracujące na 2zakresach i gdy chce np. głośnik bezprzewodowy Sony spiąć z telefonem w tym trybie wysokiej jakości gdzie wykorzystywane jest pasmo 2.4 GHz to mi dźwięk zrywa co kilka sekund. Po bt działa ok.

Nie testowałem owego rozwiązania. Według opisu inne urządzenia nie wpływają na działanie tego adapteru, no ale wiadomo że u Ciebie może być inaczej i problem może dalej występować. 

Jedynym wyjściem jest, byś sobie Sam to przetestował. 

Godzinę temu, bl4ck napisał:

Może jeszcze zasilaniem z paluszków byś chciał? Twój problem taki serio z dupy jest.

Może dla Ciebie jest z dupy, ja bym takiego czegoś nie kupił, a na pewno nie za taką cenę. Nawet nie wiadomo jaki układ siedzi w środku, przecież to musi skonwertować ten sygnał na analog.
A zasilanie z baterii całkiem niezły pomysł swoją drogą.

Edytowane przez qbakos

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Dlatego właśnie zadałem to pytanie. Nie wiadomo jak się takie transmittery spisują. Opis producenta zawsze jest pełen zachwytów nad swoim produktem, a jak się ma to do realiów? Na allegro są transmitery za 250zł i za 1000zł. Są od Klipch, są od SVS i innych producentów. A jak to wygląda w praktyce? Jakie są opóźnienia? Czy ktoś próbował je kompensować na ampli? Jest to słyszalne? Jakie realne pasmo przenoszenia?

To, że nie działa to na baterii to chyba najmniejszy problem. Subwoofer i tak trzeba podłączyć do gniazdka z prądem więc co za różnica?

Skoro sub jest już wyposażony w BT, to żeby nie robić zbędnych konwersji coś najtańszego z wejściem toslink np:

Ukryta Zawartość

Putanie tylko co z latencją? Czy amplituner daje możliwość opóźnienia reszty, a jeśli tak, to jak to się będzie miało z synchronizacją z obrazem?

Ukryta Zawartość

W dniu 7.11.2021 o 09:43, januss73 napisał:

Putanie tylko co z latencją? Czy amplituner daje możliwość opóźnienia reszty, a jeśli tak, to jak to się będzie miało z synchronizacją z obrazem?

Przecież kalibracja ci to wszystko ustawi sama. Nie wiem o czym Ty piszesz... Bez kalibracji też jesteś w stanie to ustawić, ale trochę więcej zabawy.

• 2 tygodnie później...

Koniec końców kupiłem SVS SoundPath tri-Band za 800zł

Na razie testowałem ze swoim starym subem Edifier i nie mam żadnych zastrzeżeń. Kalibracja zmierzyła jedynie o +1dB w stosunku do połączenia przewodem.

Co do jakości dźwięku nie mam uwag, ale wiadomo, że nie jest to sub najwyższych lotów więc okaże się jak dozbieram w styczniu do SVS PB 3000. 

Nadajnik/odbiornik pracuje na 3 pasmach radiowych i to jest chyba skuteczne bo nic się nie kłóci z moim rozbudowanym WIFI w domu.

Jak mi się nie spodoba to w najgorszym razie użyje go do innych celów więc się nie zmarnuje.