Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, rafa napisał:

Classic nie wejdą na Landrynę która ma 18mm podobnie jak moje Ricable.

A masz Landrynę na tych Wattgate’ach Audio Grade RH ?

W opisie Landryny widnieje średnica zewnętrzna 17mm.

Co i tak za dużo na Classica.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Nie mam Landryny. Kolega miał i tylko na 50 NCF słuchaliśmy.

Dla mnie Landryna to kabel który kreuje swój własny świat audio. Swoją własną wersje rzeczywistości. Nie lubie takich audio-składników.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

IMG-20250426-190333.jpg

Kabel eksperyment. Zasilający Duelund na wtykach Furutecha. W zamierzeniu poskręcałem go sobie do gramofonu ale na próbę podłączyłem go  do przedwzmacniacza liniowego. Nie twierdzę, że jest to hi-end ale pewnie gdyby któryś z naszych wytwórców wysłał go do recenzji do jakiegoś internetowego guru, trochę ochów i achów byłoby. A i cena w metryczce byłaby wtedy odpowiednia. Zwłaszcza z wyższym modelem wtyków Furu. Ale tak właśnie działa ten biznes. W każdym razie kabelek bardzo fajny. 

Mam Wattgate 350iRH i 390iRH, wtyki grają znakomicie, przewyższają Furutech Gold o wiele klas, ale rozstaw dziur montażowych w 350iRH to jest jakieś totalne nieporozumienie, jak można zrobić tak blisko siebie wejścia na kabel. Ja akurat te Wattgate łącze z drugiej strony z czysto miedzianymi Viborg, tak u mnie gra najlepiej, z dwóch stron Wattgate to już jest za twardy dźwięk dla mnie

4 minuty temu, lamario napisał:

Czy jest kolosalna różnica pomiędzy 390i a 390iRH?

Tak, jeden jest złocony, a drugi rodowany 🙂

13 minut temu, RCD napisał:

Mam Wattgate 350iRH i 390iRH, wtyki grają znakomicie, przewyższają Furutech Gold o wiele klas, ale rozstaw dziur montażowych w 350iRH to jest jakieś totalne nieporozumienie, jak można zrobić tak blisko siebie wejścia na kabel. Ja akurat te Wattgate łącze z drugiej strony z czysto miedzianymi Viborg, tak u mnie gra najlepiej, z dwóch stron Wattgate to już jest za twardy dźwięk dla mnie

Musiał być Furutech bo potrzebny był mi wtyk o niskim profilu. Tylko Furu (o ile się nie mylę) ma takie w ofercie. 

Teraz, sir.jax napisał:

Tak, jeden jest złocony, a drugi rodowany 🙂

No tak. To wiem, ale jak drastyczna jest różnica. Mam na kablu PAD  390i. I bardzo sobie go cenię za to co robi. W końcu mój ulubieniec tunami V1 poszedł w odstawkę. I zastąpił go tiglon biały tygrys na 50 ncf. Przez co fajnie wpasował się wspomniany PAD.

13 minut temu, RCD napisał:

Ano można i właśnie dobrze, bo wtedy symetrycznie kabel sie układa, a nie przelamuje, wygina i przesuwa się w korpusie.  Do tego obejma na kabel zazwyczaj bez dodatkowej wkładki (ktoranajcześcjej wyjmhmecie) jeszcze bardziej ten kabel przesuwa do skraju korpusu.

Rozumiem, że mówisz o IEC. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5 minut temu, lamario napisał:

W końcu mój ulubieniec tunami V1 poszedł w odstawkę.

Miałeś V1kę?  Na jakich wtykach ?

Ten Tiglon to jednak kilkukrotnie droższy, zatem trochę niesportowe porównanie, ale rozumiem.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Ano można i właśnie dobrze, bo wtedy symetrycznie kabel sie układa, a nie przelamuje, wygina i przesuwa się w korpusie.  Do tego obejma na kabel zazwyczaj bez dodatkowej wkładki (ktoranajcześcjej wyjmhmecie) jeszcze bardziej ten kabel przesuwa do skraju korpusu.

Rozumiem, że mówisz o IEC. 

Ukryta Zawartość

Zgadza się, mam bardzo gruby kabel i strasznie się namęczyłem żeby to złożyć do kupy, ale efekt jest mega, średnica i wybrzmienia tych Wattgate wgniata w fotel 

Ukryta Zawartość

Teraz, RCD napisał:

Zgadza się, mam bardzo gruby kabel i strasznie się namęczyłem żeby to złożyć do kupy, ale efekt jest mega, średnica i wybrzmienia tych Wattgate wgniata w fotel 

To chciałbym to widzieć co tam wymyśliłeś i jak to wygląda. 

Po to są końcówki, tulejki, szpilki od Viborga.

Ale nie ma co wchodzić i się zgłębiać.

8 minut temu, sir.jax napisał:

Miałeś V1kę?  Na jakich wtykach ?

Aspirin. Potem dałem im M1 i f1me. Sory nie pamiętam ich właściwych oznaczeń jestem po za domem i nie mam jak teraz sprawdzić. No chyba że w necie ale to czytający też może zrobić.

4 minuty temu, sir.jax napisał:

To chciałbym to widzieć co tam wymyśliłeś i jak to wygląda. 

Po to są końcówki, tulejki, szpilki od Viborga.

Ale nie ma co wchodzić i się zgłębiać.

Składałem go kilka lat temu, przewody bezpośrednio do wtyków, siedzi w DAC i czaruje dźwiękami 

6 minut temu, lamario napisał:

Aspirin. Potem dałem im M1 i f1me. Sory nie pamiętam ich właściwych oznaczeń jestem po za domem i nie mam jak teraz sprawdzić. No chyba że w necie ale to czytający też może zrobić.

Pytam, bo bywały też na czerwonych, czyli odpowiednik 046.

Białe. Kiedyś na PW pisałem Ci, że w moim odczuciu dodają trochę tak jakby trochę przesteru w górnych rejestrach. Po zmianie na tygrysa tego nie słyszę. A dolne pasmo jest zachowane.

15 godzin temu, lamario napisał:

No tak. To wiem, ale jak drastyczna jest różnica. Mam na kablu PAD  390i. I bardzo sobie go cenię za to co robi. W końcu mój ulubieniec tunami V1 poszedł w odstawkę. I zastąpił go tiglon biały tygrys na 50 ncf. Przez co fajnie wpasował się wspomniany PAD

Z tym ze ten tiglon to wyjsciowo 11 tysięcy, ci stanowi kwote 3 tunami 😉

No musiało być lepiej. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Może doradzicie …. 
kupić ten przewód plus 1,5m samego przewodu i dać go na topowym fi 50 ncf ? (Potrzebuję dwa przewody) czy kupić po prostu 2 takie gdzie wychodzi taniej niż u nas używka … ewentualnie 2x po 1,5m + dwa komplety różnych wtyków? Np komplet fury fi 50 + 

Furutech FI-48 NCF / 50 ncf / Oyaide P-004e / C-004

Metr kabla tam 500 PLN u nas 1000 😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Ghotti napisał:

Furutech FI-48 NCF / 50 ncf / Oyaide P-004e / C-004

Nie znam dobrze NCFów 50ki, ale jeśli chodzi o Oyaide, to już znam większość poza topowymi F1/M1.

Oyaide P004/AC 004 Armored wypadnie lepiej niż dwie 004 na jednym kablu.

Wiecej na PW, nie będe się rozpisywać, bo co poniektórych uwiera doradzanie z mojej strony, patrz wątek o bezpiecznikach 😉

Edytowane przez sir.jax

10 minut temu, sir.jax napisał:

Nie znam dobrze NCFów 50ki, ale jeśli chodzi o Oyaide, to już znam większość poza topowymi F1/M1.

Oyaide P004/AC 004 Armored wypadnie lepiej niż dwie 004 na jednym kablu.

Wiecej na PW, nie będe się rozpisywać, bo co poniektórych uwiera doradzanie z mojej strony, patrz wątek o bezpiecznikach 😉

Pisz tutaj poblokuj resztę 😉 nie upieram się na wtyki ot po prostu sobie myślę 

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Z tym ze ten tiglon to wyjsciowo 11 tysięcy, ci stanowi kwote 3 tunami 😉

No musiało być lepiej. 

Nie musiało być lepiej. Ale niestety tak wyszło. Przypadek przy pracy😄

38 minut temu, Ghotti napisał:

Pisz tutaj poblokuj resztę 😉 nie upieram się na wtyki ot po prostu sobie myślę 

Nie mam w zwyczaju blokować userów, niech sobie blokują mnie ci, co mają ból dooopy.

Ja co najwyżej blokuję sobie wyświetlanie stopki co poniektórych userów skamlących...

11 minut temu, sir.jax napisał:

Nie mam w zwyczaju blokować userów, niech sobie blokują mnie ci, co mają ból dooopy.

Ja co najwyżej blokuję sobie wyświetlanie stopki co poniektórych userów skamlących...

Czyli moderacja😁 Tak nawiasem mówiąc dostałem ostrzeżenie za to, że zwróciłem uwagę osobie która na forum audio nic nie wnosi w temacie a rozpowszechnia treści nie związane z tym forum. Ale cóż takie czasy. Jak się nie obrócisz zawsze doopa z tyłu. A ponoć równouprawnienie. Nic dziwnego, że na forum nie ma kobiet.

• Pokaż nowe odpowiedzi