Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do Muzyki i do Kina

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zakupić w końcu subwoofer posaidam kolumny B&W 603 s3 i wzmacniacz AVR430 h/k. Pasuje w końcu kupić subwoofer. Myślałem o AWS650 też B&W - ale może poradzicie coś innego lepszego??

Uwielbiam bardzo mocny nisko schodzący bas, taki zeby sie włosy jeżyły i burczało w brzuchu. Moj zestaw gra bardzo dobrze i nie brakuje mu basu - ale jak słucham czegoś głośniej to wtedy jednak czegoś jest brak, a pozatym w filmach 5.1 to jednak sub robi robote.

Głównie słucham muzyki ale filmy tez ogladam - lubie każdy rodzaj muzyki iwec potrzebuje cos optymalnego.

Jak juz namierze swoj cel to pojade oczywiscie odsluchac. Ale zdobądzmy jakiś punkt zaczepienia.

z góry dziekuje i pozdrawiam

>>Elfan p.s.

nawet sie nie wypowiadaj - bo nie chce sie denerwowac.

https://www.audiostereo.pl/topic/15766-subwoofer-do-muzyki-i-do-kina/

Dajcie chłopaki spokój.

Moja propozycja to B&W ASW 675. Schodzi do 17hz i to jest czuć i słychać (niewiele subów schodzi do tego pułapu). Zapewnia masaże żołądka. Jest wystraczjąco szybki do muzyki. Tak na prawdę nie wiesz co to głęboki bas, jeżeli słuchasz muzyki tylko na frontach (one schodzą tylko do 38hz).

Pozdrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Sam miałem podobny dylemat, wybrałem ASW650 ponieważ ASW675 jest zdecydowanie droższy, a 650 do tanich również nie należy.

650 to potężny sub, jak dla mnie jest ok, sprawuje się znakomicie, natomiast nie wiem ile potrafi ASW675, jest mniejszy ale o lepszych parametrach i z mocniejszym wzmacniaczem, niestety nie miałem okazji porównać.

Całość gra z H/K AVR430 i B&W604

• 2 tygodnie później...

Dzieki NIKEN mam prawie identyczna konfiguracje tylko posiadam fronty 603s3 - chyba wybiore wlasnie AWS650. Opisz bas z tego kuferka :-) - jest głeboki?? jak sie sprawia w muzyce?? bo w filmach napewno robi swoje.

A szczególnie na to cacko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że "mim" żartował

Servo 15 nie zna umiaru.

Słuchałem go dość dużo podczas instalacji u klienta.

Moim zdaniem jest doskonały do kina domowego w dużym pomieszczeniu. Żeby wykorzystać jego możliwości trzeba mieć salony. Przy muzyce wydawał się za wolny. 15 calowe membrany mają duże masy własne trzeba je dość mocno pogonić.

Do stereo polecam dwa mniejsze suby o tradycyjnych konstrukcjach raczej suche niż potężne. Raczej sztywne papierowe membrany, może jakieś wtręty węglowe. Nie za duże solidne głośniki, mocny wzmacniacz.

>> Maxaudio

Ciężko się nie zgodzić, ale servo był w testach wychwalany m.in. za szybkość i kontrolę w muzyce.

>> mim

A tak na serio to do ilu schodzi? :>

Bo w sumie nie znalazłem informacji o tym.

Trudno jest krytykować Servo 15 (10 Hz DIN więc chyba - 10dB)

To, że wyraźnie był spowolniony jestem pewien. Zresztą, żeby sub był szybki jak błyskawica i tak pozbawiony ograniczeń w rozciągnięciu jak S15 trzeba dać dużo kilo zł.

Do stereo dwa suby z solidnymi 10 calowcami.

>vorpane< wiesz co mam i co toto potrafi razem dlatego kontroluje wszystko

dokładnie bo pode mna mieszka moja 84 letnia babka i praktycznie

to wszystko co mam / czyt w ' o mnie' / jeszcze jest praktycznie dziewicze.

Albo kupione 'na pokaz' ktoś tak kiedys to ujął.20 godzin na projektorze w 5 miesiecy :)

Myślę, że szybkie dwie 10 narobią mniej szkód niż 15.

Łatwiej je fizycznie skleić z przodami. Mogą stać bardzo blisko i minimalizujesz negatywne efekty fazowe.

Parę kilo trzeba mieć to fakt.

Panie i Panowie,

Jakiś czas temu chciałem sprzedać mojego Servo, ale tego nie zrobiłem za namową któregoś z forumowiczów. Wielkie dzięki. Sprzęcik jest rewelacyjny i w kinie nie zastąpiony. Filmy się przeżywa!!! Do muzy też jest świetny (tylko trzeba ściszyć tak do 9-tej na skali :)) Jest to obok mojego kochanego projektorka Sharp XVZ 201E (połączenie wyłącznie poprzez DVI - inaczej kicha!!!) mój najlepszy zakup. Znacznie poprawia brzmienie nienajwyższych lotów systemu - Wafle + Yamaha 730) Pozdrawiam

OK - tylko jaka cena?? i czy ktos zna kogos kto to przywiezie od sasiadów?? :) najlepiej kogos z malopolski. I czy jest w kolorze czarnym?? i czy nie rpzeszkadza jak zmieszam z moimi BOWERSAMI??

Servo nie pogryzie się z B&W bo to po prostu świetny dla mnie referencyjny - punkt odniesienia dla innych subów oceniam o ile są gorsze od servo.

Trzeba się tylko zastanowic czy warto na niego wydawać taką kasę ale to już kwestia zasobności portfela ;)

Jak duży jest Twój pokój odsłuchowy?

Jeżeli masz pomieszcznie mniejsze niż 40 m2 zapomnij o tym sprzęcie. Z takim basem nie da się długo wytrzymać.

Ten sub gra tak, że słychać gumowe zawieszenie głośnika. Zanim się zatrzyma mija wieczność.

Posłuchaj koniecznie.

"Ten sub gra tak, że słychać gumowe zawieszenie głośnika"

Niewiem o czym piszesz, nic takiego w servo nie słyszę prócz czystego basu. Kiedyś miałem suba (Wafla) i tam słyszałem zawieszenie. Tutaj na pewno nic nie słychać. Może egzemplarz z wadą???

"Zanim się zatrzyma mija wieczność"

Twój opis pasuje mi do młodszego brata servo - PS 1200 - ten dopiero szaleje bez opamiętania! Bardzo niski bas, ale jak sie rozbuja to ma trudnosci z wychamowaniem - mnie to wkurzało, kompletnie do muzy sie nie nadaje. Servo gra kulturalnie, mimo sporego głośniczka ;), gra wtedy kiedy trzeba i ile trzeba. Pozdrawiam.

Ciekaw jestem jak grają suby Bowersa...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.