Skocz do zawartości
IGNORED

Q-AUDIO żle gra

Dziki102

Rekomendowane odpowiedzi

zakładając że q-audio to dobra robota tylko mi trochę nieleży może kóryś z wymienionych elementów połączyć z inną marką np wzmaka z jakimś bardzo przestrzennym cd chcę to sprawdzić liczę jednak że ktoś ma np.ten cd yamahy/q-audio lub wzmacniacz i coś mi podpowie

O ja nie mogę, to chyba najbardziej dziki wątek na forum ;-) Poukładana stereofonia - he, he - fajne :-)

P.S Panie Dziki Pan fatalne błędy ortograficzne robisz, moze Pan za dużo słuchasz, a za mało czytasz ;-) Polecam zakup słownika ortograficznego w pierwszej kolejności, potem można modyfikować sprzęt, kiedy już w sposób cywilizowany i poprawny określisz Pan swoje preferencje ;-)

zakładając że q-audio to dobra robota tylko mi trochę nieleży może kóryś z wymienionych elementów połączyć z inną marką np wzmaka z jakimś bardzo przestrzennym cd chcę to sprawdzić liczę jednak że ktoś ma np.ten cd yamahy/q-audio lub wzmacniacz i coś mi podpowie

zyzio ma rację kiepsko piszę i formuje myśli aco do stereofoni znacie określenie ściana dżwięku scena rozciąga się na boki do góry i dołu , instrumenty [żrudła dżwięku] układają się jakby jeden nad drugim jakby ktos je na ścianie poukładał tego nielubię chciałbym by układały się jeden za drugim to jest naturalne, kotły są wyrażnie na końcu sali a nie blisko i nad czy pod skrzypkami

=> Dziki102

Proszę mój wpis traktować w kategorii żartu, mam nadzieję że Pan się nie obraził na mnie. Po prostu rozbawił mnie ten wątek :-) Słuchawki mają ograniczenia i nic tego nie zmieni....

wiem że trudno o wiarygodną stereofonię trzeba pokąbinować ale wiem że się da a słychać nawet więcej i bez podbarwień a może da mi ktoś telefon [wole pogadać ] do kogoś kto fajne słuchawkowce robi tym razem najpierw posłuchałbym

-> Dziki102: chwalą tu wzmaka piotrka608. (osobiście nie słuchałem, bo nie lubię na słuchawkach ;)

Poza tym proszę sobie nabyć/pożyczyć płytę wydawnictwa ALIA VOX.

I posłuchać oczywiście. /Jak wrażenia ?/

A Darek - ogólnie - robi dobre rzeczy. Podobno wzmaki słuchawkowe nawet b.db.

Tyle wiem.

Pozdr.

Do tej pory czytałem z uśmiechem patrząc, co z tego wyniknie :):):)

Doszedłem do wniosku: że dziki naprawdę jest dziki.

Po pierwsze: ze słuchawek chcesz to wszystko osiągnąć??? Słuchałem wielu, nawet dość długo Orfeusa, nigdy, niestety nie usłyszałem czegoś, czego oczekujesz. Brzmienie na żywo!? Chcesz porównywać z miękkością??? Jakieś nieporozumienie. Nawet najlepszy sprzęt nie zbliża się do muzyki na żywo. Muzyka w domu, to preparowanie. Albo coś się podoba, albo nie. Jest przyjemne lub nie. W swoich wpisach mówisz, że chcesz to i owo. A masz pojęcie ile za kompromis trzeba zapłacić? Zaczynając "karierę" na forum rozpoczętym wątkiem o tak nieeleganckim tytule powodujesz antypatię. Myślę, że nie tylko moją. Jako osoba postronna, tym bardziej rozumiem Darka, że nie rozumie Ciebie. Przykład konfiguracja Twego poprzedniego zestawu. Rotel grający miękko z basem, a do tego zatłuszczony i przytłumiony MF. Byłeś niezadowolony co w pełni rozumiem. Dostajesz sprzęt odmiennie inny i znów. Czy zatem wiesz co lubisz? Jakie masz preferencje brzmieniowe? Czy tylko chcesz publicznie dokuczyć Darkowi, co byłoby podłe. Słuchawki są dla "leniwych"- tak to określam w cudzysłowiu. Stosuje się je w studiach w różnych celach, ale nie wyobrażam sobie pełnego odbioru. Moim zdaniem kolumny, nie da się niczym zastąpić

Niestety coraz więcej takich, którzy pojawiają się na tym forum żeby z czystej bezinteresownej zawiści lub chęci zarobienia samemu paru groszy potrafią szkalowac uznanych konstruktorów. Wygląda na to że jako naród jednak nie dorośliśmy do wolności słowa, cała tak akcja wydaje mi się spreparowana, nie sądzę żeby gość był tak głupi że dopiero po roku zorientował się że sprzęt źle gra. A może jednak... sam nie wiem...

• Redaktorzy

Dziki102 - napisałeś, że na początku miałeś CA i Rotela a potem coś Sound Projecta (od p. Artura) a teraz walczysz o dźwięk marzeń z Darkulem. Tak się składa, że też mam CDX 396 tuningowany przez Darkula. Ten tani playerek po ingerenci Darkula zdecydowanie dostał skrzydeł ale na jeszcze wyższy poziom przeniósł go Garmin (wstawiając Klocka). Powiem jedno - nawet z BB OPA2604 nie narzekam na brak wybrzmień. Jeśli zaś chodzi o SP jest to zupełnie inny rodzaj brzmienia - coś jak lampowe ciepło i słodycz z tranzystorowym basem, z konturami rysowanymi ciutkę grubszą niż w rzeczywistości kreską. A jeśli uwierzyłeś, że z tak taniego żródła na bużetowych słuchawkach osiągniesz spektakularne efekty przestrzenne i wrażenie obcowania z muzykami to .... się przeliczyłeś. Trzeba było ciułać na Staxy, które dałyby Ci co najwyżej namiastkę twoich oczekiwań.

ps. zanim popełniłeś swój pierwszy (jakże niefortunny i mało precyzyjny) wpis wypadało uzupełnić "O mnie".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

zmieniłbym tytuł ale nieda się żałuję tego fakt że byłem zły na darka bo miałem wrażenie że ma mnie gdzieś do tego prawie o każdej marce mówil że to dno a na temat krytycznej oceny jego wzmacniacza w'' MAGAZYN-HI-FI '' mówił że goście nie znają się na robocie jak rozmawiac z człowiekiem który wszystko krytykuje ALE NIECHCIAŁEM MU DOKUCZYĆ tamten zestaw podobał mi się myślałem że modyfikacja poprawi wady niespodziewałem się że to będzie INNE BRZMIENIE !

Nie mam doświadczenia ze słuchawkami, ale trudno mi sobie wyobrazić ze słuchawek przestrzeń wgłąb, która jednocześnie nie jest zakłócona dźwiękiem dobiegającym z tyłu. Czyli ta przestrzeń w głąb na moje rozumienie nigdy nie będzie porównywalna z tym co słychać z kolumn....chyba, żeby nie były to słuchawki, a jakiś chełm z głośniczkami umocowanymi z przodu przed uszami.

Przecież gdybym tak szeroko rozstawił kolumny, jak sugeruje "rozstaw" uszu, to mi głebia sceny i lokalizacja zmaleje o jakieś 95% w stosunku do optymalnego ustawienia.

To tylko takie przemyślenia lamera nie mającego pojęcia o akustyce poza tym co sam słyszy ze swojego domowego systemu;)

Poza tym, wychodzi, że Ci wszyscy co wydali kasę wartości auta na sprzęt by zagrał im miękko, przestrzennie, z kontrolowanymi dzwiękami o miłej dla ucha barwie to IDIOCI???!!!, skoro są i tacy, co chcą za grosze "coś" wymusić ze sprzętu owiniając za swe niezadowolenie innych.

Równiż uważam, ze gość "wali głupa"

Jeżeli uważam cos za kiepski segment to tak to określam oficjalnie.

Oczywiśćie zaznaczam co tak określam i dlaczego w porównaniu do ceny bądz innego sprzętu.

Panie Romku,może faktycznie 608'ka bedzie swietnym rozwiazaniem?

Ale jak i to nie........

Pewnie że i ja mam swoje upodobania do dzwięku...

Bas musi byc..szybki [kontrolowany]z gradacją...reszta zrównowazona ....i co ja osobiście cenię dużo..dużo powietrza....swoboda wybrzmień.Czasem to kosztuje,bądz jest trudne w kompletnym systemie do uzyskania.

Słuchałem sporo urządzeń zrobionych jak również przerobionych przez Darka. Pewnie, że są lepsze urządzenia, w co chyba nikt nie wątpi, natomiast Darkowe, zawsze brzmiały poprawnie (conajmniej). Nie zetknąłem się nigdy, by było to coś ostrego (chyba, żeby klient tego sobie życzył). Zawsze były one przestrzenne o miłej dla ucha barwie.

czy twoim zdaniem 10 000 zł na cd to mało ? a przecierz darkul powidział mi że cd396 po tuningu zagra lepiej niz AUDIONET za 10 000 polecił mi sprzedanie rotela i zakup cd za 890 zl do tuningu ja niepoprawiłem kiepskiego cd ja sprzedałem za namowa cd wart 3000 i kupiłem taniochę dowaliłem do tego ze 2000 zł na modyfikację i miło być bosko czy ja sciemniam jestem draniem nie cd denon 10 mk2 za ''jedyne 8000 '' rozwala tą yamahę na dziendobry ni wspomnę ile kosztowało kilkukrotne usprawninie wzmaka płakać się chce

• Redaktorzy

Ja jestem zadowolony ze szkoły dźwięku preferowanej przez Darkula połączonej z brzmieniem firmowym Sound Projecta. Dzięki takiemu połączeniu osiągnąłem równowagę między beznamiętną precyzją i "pseudolampową" muzykalnością.

ps. określenia beznamiętna i psaudolampowa nie zostały użyte w znaczeniu pejoratywnym.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Z punktu widzenia czysto odsłuchowego:

Audionet gra odmiennym dzwiekim od tego co P.Roman ma[co do zabijania...bez komentarza].

Rotel grał nawet po tuningu poprostu słabiej od 396'ki.

Denona znam i ma dzwiek ocięzały...

Z punktu widzenia elektronicznego:

Rotel miał dobre DAC PCM63 ale w złej aplikacji interface i stopnia wyjsciowego..więc wąski margines tuningu...

Yamaszka jest znacznie prostsza w tuningu ..ale i tu czychaja niespodzianki...

Jak kurcze blade seryjne wyjscie słuchawkowe w cedeku może zagrac wspanialej[lepiej]od autonomicznego poprawnie wykonanego wzmacniacza słuchawkowego?!?

Tu juz mamy z indywidualnym gustem do czynienia.

Panie Romku najpierw Pan słucha i porównuje...a nie cytuje czyjes zdania czy tez testy z pism...to Pana kasa,Pana słuch i gust.

============

Jakos sie Pan uwzioł.... [nie z tej strony]a pamieta Pan jak Pana zbywali koledzy po fachu...

do darkula czy podtrzymuje pan swoją opinie że cd396/q-audio niema konkurencji do 10 000 zł jeżeli tak to bardziej chodzi o pomiary [nieistotne dla mnie] czy lepszy jest dzwięk [pod jakim wzlędem] co to znaczy ociężały wsadziłem do denona hd 600 udeżyl potężny bas aż się wystraszyłem [myślałem że to kolumny na ful poszły] do tego ogromna scena i wyrażnie wyczuwalna odległosc między wokalistą a churem!

Dziki102 =>

Jak to darkul niejednokrotnie wspominal "wiedza kosztuje". Mysle, ze nauczylo Cie to czegos i nastepnym razem zaczniesz uzywac swojego rozumu a nie (...). Proponuje zachowac sie jak facet i przestac uzalac sie nad soba!

Pozdrawiam.

Panie Romku!!!

Pan zapomniał chyba o przyjemnośći ze słuchania muzyki....

Czy ja twierdze ze ta 396'ka jest the best do 10 00 ZŁ..nie!Nie!

Jest bardzo dobrym zródłem w tym przedziale cenowym ..... ale sa przeciez nowsze sprzęty...prawda w końcu troszke czasu juz upłynęło.

Pewien redaktor z pisma który Pana do mnie skierował ostrzegał mnie że prędzej czy pózniej bedzie z Panem "problem"... i faktycznie po ,hm..ilu 3 czy 4 latach...

Panie Romku ...tak poza tym sam pan kiedys mi powiedział że cena dla Pana jest drugoplanową sprawą.

=======

Jednak bezsensowna wydaje mi sie kontynuacja z mej strony polemiki z Panem.

Pozdrawiam,dobrej nocy.

Sound Project to Sound-Project[pewnie że moje dzieci]ale przeciez pan chciał co innego...

Przepraszam..ale jak kurcze wzmak ma byc melodyjny i jednocześnie szybki z poteznym[i na dodatek dobrze kontrolowanym basem?].

Panie Romku ide spać....

========

Pan opisze w pełni to co Pan chciałby.....usłyszeć.

Czy nadal Pan utrzymuje że odbiera Pan głebie stereofoni czy planów dzwiękowych ze srodka,z boków do tyłu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.