Skocz do zawartości
IGNORED

furutech fi-8.1 ncf (r)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Miał ktoś do czynienia z wtykiem C7 - furutech fi-8.1 ncf (r)?

Mam kabel zasilający (diy) z jednej strony mam wtyk c7 ,jakiś no name. Czy zainstalowanie takiego 'markowego'  wtyku

polepszy coś? 

https://www.audiostereo.pl/topic/158101-furutech-fi-81-ncf-r/

Poprawi bardzo mocno samopoczucie 😉  a to bezcenne.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 10.02.2022 o 22:10, kuba k napisał:

Mam kabel zasilający (diy) z jednej strony mam wtyk c7 ,jakiś no name. Czy zainstalowanie takiego 'markowego'  wtyku

polepszy coś? 

To sa poprawy niskiego rzedu, a tym bardziej kabel i wtyk noname. Moze byc nawet gorzej. 

Jaki masz kabel i drugi wtyk? Co chcesz osiagnac? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

8 hours ago, Mikelas76 said:

To sa poprawy niskiego rzedu, a tym bardziej kabel i wtyk noname. Moze byc nawet gorzej. 

Jaki masz kabel i drugi wtyk? Co chcesz osiagnac? 

Kabel mam Bitner z rodowany wtykiem Oyaide . Co chcę osiągnąć - wyostrzenie, czystość brzmienia?!

2 godziny temu, kuba k napisał:

Kabel mam Bitner z rodowany wtykiem Oyaide . Co chcę osiągnąć - wyostrzenie, czystość brzmienia?!

Nie wiem co tam masz za elementy toru audio, ale ten kabelek kupiony na olx czy allegro mozesz schowac do szafy albo sprzedac.

Wtyk oyaide oryginalny to koszt okolo 600zl za 1szt.  Czyli dwa to jakies 1200zl? Tak wiec tego. 

Zabawa kablami zaczyna miec sens przy sprzecie wartym po kilka dobrych tysiecy za element, w systemie juz dopracowanym w miare. W innym przypadku czy to ma sens? 

Powtarzam, nie znam twojej konfiguracji ale polecic moge Tobie bezpieczny kabel ktory u mnie tez wystepuje. Taki ktory raczej nic nie powinien popsuc. Kup 1,5m. Przyjmuje sie ze taka powinna byc dlugosc kabla ktora juz dziala jak swego rodzaju filtr itd. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli ta cena Ci nie pasuje to dobra rada daj spokoj z kablami. Dopiero te za tysiace zlotych daja jakis wiekszy skutek. Moze warto zmienic wzmaka lub kolumny. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.