Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Monitor Audio Silver 500 6G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w listopadzie zakupiłem kolumny MA Silver 500, które obecnie grają z zestawem Denon PMA-800NE + DNP-800NE.
Gra to całkiem fajnie, ale na pewno z tych kolumn da się jeszcze wyciągnąć coś lepszego.
Co byście zaproponowali w tym temacie?
Wczoraj widziałem fajny 3 letni wzmacniacz Pioneer A-70DA w cenie 4500 zł. zastanawiam się na nim.

39 minut temu, Varkasm napisał:

Witam,

w listopadzie zakupiłem kolumny MA Silver 500, które obecnie grają z zestawem Denon PMA-800NE + DNP-800NE.
Gra to całkiem fajnie, ale na pewno z tych kolumn da się jeszcze wyciągnąć coś lepszego.
Co byście zaproponowali w tym temacie?
Wczoraj widziałem fajny 3 letni wzmacniacz Pioneer A-70DA w cenie 4500 zł. zastanawiam się na nim.

był u mnie kolega z forum z MA Silver ( ale nie pamiętam jaki numer) i podłaczylismy je do Musical Fidelity M6si. on , jak i ja byliśmy bardzo zaskoczeni tym jak one zagrały . nie moglem uwierzyc ze potrafia zagrac takim basem. kolega zakupił MF M6si.

jesli szukałbyś uzywki to daj haslo w klubie MF, a jak nowy daj znac pomoge załatwić w bardzo dobrej cenie z gearancja z DE. 

Pomysłów pewnie pojawi się sporo, ale wymienione wzmacniacze Musical Fidelity i nie tylko te drogie, ale i tańsze jak M3si i M5si to dobre propozycje. Oczywiście można pójść w inną stronę i poszukać cieplej brzmiących wzmacniaczy hybrydowych firmy Vincent, tranzystorowe wzmacniacze firmy Atoll IN100 i IN200 Signature.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mam jeszcze dylemat czy pozbyć się całego zestawu Denona i kupić wzmacniacz z Airplay albo Bluetooth, czy kupić wzmacniacz typu wymienionych powyżej i zostawić sobie ten odtwarzacz strumieniowy DNP-800NE, a sprzedać tylko sam wzmacniacz. Chciałbym mieć opcję strumieniowego odtwarzania muzyki.

Mam jeszcze dylemat czy pozbyć się całego zestawu Denona i kupić wzmacniacz z Airplay albo Bluetooth, czy kupić wzmacniacz typu wymienionych powyżej i zostawić sobie ten odtwarzacz strumieniowy DNP-800NE, a sprzedać tylko sam wzmacniacz. Chciałbym mieć opcję strumieniowego odtwarzania muzyki.
Skoro teraz Cie kuszą zmiany na lepsze, to później pewnie też będą
Nie zamykaj się na to i kup "goły " wzmak, zostaw odtwarzacz. Będzie opcja rozwoju

AUDIOPHONICS MPA-S250NC XLR Class D Stereo Amplifier Ncore 2x250W 4 Ohm

i pre Topping lub Gustard i Twój DNP-800NE

lub DAC SMSL SU-9 (kontrola głośności) i HiBy R2 jako streamer

W drugiej opcji dźwięk jest nie do przebicia w tej cenie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ja na twoim miejscu na razie zostawiłbym odtwarzacz i kupił dobry wzmacniacz. Za jakiś czas kupisz lepszy odtwarzacz a tego pewnie bez problemów upłynnisz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Szkoda tylko że napisałeś jedynie o dobrym basie, jaki uzyskałeś z połączenia MA i MF.

Do tak pieknych kolumn możesz przecież pomysleć o Accuphase270, Yamaha AS2200 czy Luxmanie. Piszę o nich bo uwielbiam wzmacniacze z wycieraczkami. Słuchełem tych wzmacniaczy z MA Gold i wszystkie zagrały swietnie, nie wiem jednak jak bedzie z serią Silver.

Ja bym spróbował z Naim 5Si, miałem kiedyś Naim NAP100 w połączeniu z Gold 100 i grało zacnie 🙂

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Przerabialiśmy ze znajomymi temat Naima, to sporo niższa liga ni z Yamaha (oczywiście w podobnej cenie).

Czasami coś ładnie zagra, ale trzeba lubić tzw. brytyjskie brzmienie. Ja nie lubię i tyle.

Wolę dźwiek pełny, bez ograniczej, a najwyżej potem dopieścić go kolumnami czy na koniec kablami.

Nie chcę tu krytykować Naima, jak napisałem w pewnych nagraniach się sprawdzi, ale takie rzeczy wychodzą przy grupowych odsłuchach, kiedy to kilkanaście osób przyniesie swoje płyty, od Jacksona. przez Pink Floyd po Slayera.

Pink Floyd i Slayer to moje klimaty :) Jeżeli nie Naim, to warto też zerknąć na  Primare I15, myślę, że też fajnie się zgra. W wersji bardziej rozbudowanej załatwi też streaming, fajna rzecz.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!