Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 7001, Marantz PM 6003 czy Cambridge Audio Azur 640A v2???

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Tak jak w temacie -  Marantz PM 7001, Marantz PM 6003 czy Cambridge Audio Azur 640A v2? Co wybrać? Mam trzy niezłe, korzystne propozycje i mógłbym się na coś zdecydować. Grałoby to z cd Marantz 6006 i monitorkami Emotiva Airmotiv B1+. Muzyka to przede wszystkim klasyka i jazz. Soul, pop, rock i elektronika to tylko dodatek. Pomieszczenie to prostokąt o powierzchni 16 m2.

Jeżeli ktoś mógłby napisać coś konstruktywnego to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam - Darek

Edytowane przez Cichy71

POZNACIE MNIE PO ŻÓŁTYM GARNITURZE - D.C.  

nie chcę sie rozpisywać ale jak moj przyjaciel nabył ode mnie moje ex bardzo fajne kolumny DIY na SB Acoustic i na USHER, zatargał je do domu podłączył pod  Marantz PM 7001 i ... dzwoni "...marcin ale to nie gra tak jak u ciebie" ja na to no to moze akustyka ? i umowilismy sie aby jeszcze cos sprawdzić tj zebym wpadł ze swoim Musical Fidelity  M6si. zajechałem , podpielismy i .. tydzień pozniej mial juz MF M6si. roznica byla taka ze głuchy by usłyszał stad i moja rekomendacja. 

słuchamy podebnej muzyki bo jesli byłby to heavy metal to MF nie polecałbym 

18 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

nie chcę sie rozpisywać ale jak moj przyjaciel nabył ode mnie moje ex bardzo fajne kolumny DIY na SB Acoustic i na USHER, zatargał je do domu podłączył pod  Marantz PM 7001 i ... dzwoni "...marcin ale to nie gra tak jak u ciebie" ja na to no to moze akustyka ? i umowilismy sie aby jeszcze cos sprawdzić tj zebym wpadł ze swoim Musical Fidelity  M6si. zajechałem , podpielismy i .. tydzień pozniej mial juz MF M6si. roznica byla taka ze głuchy by usłyszał stad i moja rekomendacja. 

słuchamy podebnej muzyki bo jesli byłby to heavy metal to MF nie polecałbym 

Ale to różne półki cenowej... ten Twój MF to prawie 13 tys... 

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

@Marcin Wielgus, @gokar83

Tak, kolega gokar83 ma rację... to nie ten budżet. To ma być wzmacniacz na przeczekanie, aż odzyskam płynność finansową, rok lub dwa lata. Dlatego właśnie sprzęt używany, w cenie do max 1000 PLN.

Powtórzę raz jeszcze - niestety max 1000 PLN.

Pozdrawiam - Darek

Edytowane przez Cichy71

POZNACIE MNIE PO ŻÓŁTYM GARNITURZE - D.C.  

Ja do tego zestawienia bym wybrał Azura - wiem, że nie będzie to komplet, jednak nie mam zaufania do niższych modeli Marantza - grałem kiedyś na serii 7 i było poprawnie ale nie wciągające. Lepsze wypełnienie to seria 8. Twoje cd gra po jaśniejszej stronie mocy i jest sugerowane do ciemniejszego systemu za to monitorki z 5,25 calowym basem raczej też poczują się lepiej z czymś co zagra z większym konturem na dole. Przy azurze ma to szanse zagrać jednak moje dywagacje są czysto teoretyczne.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Weź pod uwagę, że Azury już fabryki wychodziły zepsute. Miałem zestaw to wie co piszę. Po tym jak trafo w wyłączonym Azorze rozbuczało się na całe mieszkanie, bo żona w łazience włączyła suszarkę to pozbyłem się tego sprzętu czym prędzej. A i słabo to grało jednak.

Za te pieniądze to Wzmacniacz Yamaha A-S700 Szczecinek • OLX.pl

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

[mention=70329]Marcin Wielgus[/mention], [mention=24401]gokar83[/mention]

Tak, kolega gokar83 ma rację... to nie ten budżet. To ma być wzmacniacz na przeczekanie, aż odzyskam płynność finansową, rok lub dwa lata. Dlatego właśnie sprzęt używany, w cenie do max 1000 PLN.
Powtórzę raz jeszcze - niestety max 1000 PLN.

Pozdrawiam - Darek

Sorry nie załapałem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk