Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana transportu allo usbrodge signature na lumin u1 mini lub coś podobnego

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.06.2022 o 16:06, greg1973 napisał:

PProbiwalem też usbridge na Mconect ale umnie porażka nie dało się słuchać

A zapytam jeszcze? Spróbowałeś cokolwiek z tego co Ci napisałem czy jedziesz dalej na sofcie który nawet poprawnie usbridge nie obsługuje? v6 moode? 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Witam tak spróbowałem.Zmienilem Moode 6 4. .na najnowszej 7.6.I słuchałem na Mconect Na nowszej wersji Moode poprawa dźwięku jest .Napewno grało dużo lepiej niż na 6 .4 miejwiecej jak wersja 6 4 z aplikacji Tidal przez Tidal connect.Ale to na moim sprzęcie więc u ciebie może być inaczej .Natomiast wracając do tej izolacji galwanicznej żadnej poprawy nie zauważyłem może USbridge jak i lumin mają już swoją izolacje i nie potrzeba dodawać zewnętrznej. 

Sory że tak przekręca niektóre wyrazy pisze na komórce i czasem zmienia 

Porównywałem wczoraj dwa kabelki .na wyjściu dac do wzm. Tara labs Apollo extrim RCA i Neotech ne3001 .xlr neotecha kupiłem na próbę bo nigdy nie używałem xlr .Słuchało dwóch moich kolegów ja przepinalem kable i poszczalem muzeten sam kawałek na jednym i drogim kablu .No Neotech wygrał wyraźnie więcej detalu który jest bardziej zróżnicowany barwnie na wysokich i średnich. A bas na początku wydawało się że wygra Tara ale jednak po przesłuchaniu kilku kawałków .Zaczynając od Plukania I spokojnych klimatów kończąc na ACDC .to jednak Neotech grał lepiej według moich słuchaczy  bardziej zróżnicowany bas .Najlepiej było to słychać na dobrze nagranych utworach

Godzinę temu, greg1973 napisał:

.Natomiast wracając do tej izolacji galwanicznej żadnej poprawy nie zauważyłem może USbridge jak i lumin mają już swoją izolacje i nie potrzeba dodawać zewnętrznej. 

Po zastosowaniu izolacji galwanicznej źródło USB NIE MOŻE różnić się brzmieniem. To technicznie niemożliwe. Więc coś konfabulujesz. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, Piopio napisał:

Po zastosowaniu izolacji galwanicznej źródło USB NIE MOŻE różnić się brzmieniem. To technicznie niemożliwe. Więc coś konfabulujesz. 

Idź na róg skrzyżowania i wołaj ze wszystkie transporty grają tak samo 😁

Witaj Piopio ja napisałem co usłyszałem .Nie neguje że izolacja nie działa. Ale widocznie w moim systemie już nie jest potrzebna .Kupiłem pieniądze nie duże może się jeszcze przyda np w drugim systemie np z malina lub jakimś transportem który będę kiedyś testowal

7 minut temu, marcinmarcin napisał:

A Ty wreszcie poczytaj jak działa izolacja galwaniczna USB. Przestaniesz pisać głupoty. Choć częściowo. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Idź z nim i krzycz podobnie ale o swoim DSP.

Wcale lepszy nie jesteś. Tak więc trochę szacunku.

1 minutę temu, Piopio napisał:

A Ty wreszcie poczytaj jak działa izolacja galwaniczna USB. Przestaniesz pisać głupoty. Choć częściowo. 

On ma swoje górki i swoje DSP. 😀

6 minut temu, greg1973 napisał:

Witaj Piopio ja napisałem co usłyszałem .Nie neguje że izolacja nie działa. Ale widocznie w moim systemie już nie jest potrzebna .Kupiłem pieniądze nie duże może się jeszcze przyda np w drugim systemie np z malina lub jakimś transportem który będę kiedyś testowal

Izolacja nie zawsze ma duży wpływ na dźwięk. Jeśli źródło jest niskoszumowe jak USBridge to izolacja niewiele pomoże. W PC zastosowanie zasilacza liniowego i karty USB daje ten sam efekt co izolacja galwaniczna. USBridge zasilany liniowo to odpowiednik PC z kartą USB. 

Jeśli mamy osobny DAC i transport USB to izolacja galwaniczna pomiędzy może zastąpić zasilanie liniowe do transportu i .... audiofilski switch ! Izolacja wycina wszystkie szumy zasilania bez względu skąd pochodzą. 

Czyli gadżet za 399 zł zapewnia nam święty spokój. Wiemy, że mamy najlepsze z możliwych źródło sygnału do DAC.

31 minut temu, NRK napisał:

Idź z nim i krzycz podobnie ale o swoim DSP.

Wcale lepszy nie jesteś. Tak więc trochę szacunku

Gdzie ja tak komuś nachalnie DSP wciskam jak Piopio izolacje. 

I DSP ma tą różnice że działa, mierzy się i go słychać 

35 minut temu, Piopio napisał:

Przestaniesz pisać głupoty

Ja nie pisze głupot w przeciwieństwie do Ciebie 

14 minut temu, marcinmarcin napisał:

I DSP ma tą różnice że działa, mierzy się i go słychać 

No właśnie,  w co drugim twoim poście praktycznie to samo. 

Są jeszcze oczywiście grające sterowniki, grające programy do odtwarzania, grające software.

Żyjesz w ciekawym świecie. 

• Pokaż nowe odpowiedzi