Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha as 2100 i dac.

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego wzmaka najlepiej ciepły  dac i ciepłe  kolumny

Ja  mam dali grand coupe 

A jako dac marantza sa ki pearl  lite 

I wydaje mi się  że  to GRA 

Ten marantz pokonał  nawet wyższy  model sa15s2 bo ten był  zbyt suchy szczegółowy 

A kolumny okazały się  lepsze  od jamo concert 8 i dali mentor 2 ( oba modele za jasne do tego wzmaka)

• Redaktorzy
W dniu 14.07.2022 o 20:48, costa brava napisał:

Do tego wzmaka najlepiej ciepły  dac i ciepłe  kolumny

I do tego ciepły meloman.

😄 Żartowałem!

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

Znam. Małżonka szanownego kolegi Robixa. Jest na każdym Wrocławskim Audiofilu, osłuchała 10 000 ton sprzętu. Kiedyś na sesji odsłuchowej u mnie w domu testowaliśmy trzy przedwzmacniacze gramofonowe. Robix powiedział wtedy: "Panowie, teraz cisza! Moja żona będzie oceniać". I szanowna małżonka odparła wskazując palcem: "Brzmienie dzisiejsze oceniam następująco: jazgot, drewno oraz aksamit". Niesamowite to były czasy. Marzec/kwiecień 2014 r.

Audiofilia to wg mnie domena mężczyzn. Wg moich obserwacji powiązana jest z pewnego rodzaju zaburzeniami i urojeniami. Wsłuchujemy się często w coś, czego nie ma. Odpi3rdala nam, zwłaszcza gdy widzimy który klocek gra. Aufiofile normalni nie są. Znam kilku popi3rdoleńców którzy nie obrażą się, gdy powiesz im, że ich żona ma krzywe zęby lub nogi. A potrafią obrazić się na śmierć, gdy powiesz, że ich system gra sucho, plumka, bas jest kijowy,  a wyższa średnica trzeszczy jak wrota obory. Dom wariatów, Panie. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie, Yamaha juz od tygodnia w domu. Na razie gra podlaczona do cd i do iesta via kabelek czincz na 2x rca z marketu. Wrażenia sa takie że ta yamaszka musi juz zostać u mnie mimo ze heglowi nic nie zarzucam. To jest po prostu potężny skok naprzód. Niskie w kkońcu takie jak być powinno, sprężyste i głęboko schodzace. Srodek dla mnie idealny, swietnie uzupelnia reszte a góra, cóż, jest jej slyszalnie wiecej ale na prawde nie ma w tym przesady, dla mnie swietne. Wiec teraz juz pora na ten przetwornik.

Też bym tak wybrał. Ale ciekawie bo jednak Hegel jest uważany za bardziej audiofilski. A te klocki do mnie nie przemawiają 

Yamaha owszem tylko nie w tej cenie co teraz.

Ale 2100 da się dostać na prawdę w okazji.

Piotr 

13 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Też bym tak wybrał. Ale ciekawie bo jednak Hegel jest uważany za bardziej audiofilski. A te klocki do mnie nie przemawiają 

Piotr 

niby jest sporo drożej, jednak ja to bardziej bym powiedział, że wcześniej była bardzo tania względem konkurencji. W aktualnych cenach dalej warta grzechu, jednak jak to w przypadku Yamahy; klienci często kręcą nosem, bo maja jakieś obawy, a potem się okazuje, że super gra 😉 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Nie no jak mówię ja tam wyższe Yamahy lubię.

Ale 18 000 , o widzę promocje na 15:)

No to jednak ja pasuje. Wolę wówczas inne 

Roksan blak

Leema tucana II

Dzielony Cyrus

Kurczę przecież nawet devialet.

Piotr 

Jakiś rok temu bylem w krakowskim salonie audio na odsłuchu yamahy rn 803d i heco auror 700 jako że taki mi sie marzył docelowy zestaw ale szczerze mówiąc nie zrobił na mnie wrażenia, nie mówię, grałem wtedy radmorem i zg 40. Owszem poprawnie ale bez pazura i duszy. W miedzy czasie byly aktywne klipsze z miedziozłotymi gałkami. Potem hegel i dynki emity 20 i potem moje zephyry. Ale dopiero ta yama gra tak jak chciałem. 

• 2 miesiące później...

Witam po dłuższej przerwie. Miałem problem ze znalezieniem daca do yamaszki i czegoś mi w tym całym dobrobycie brakowało. Rozwiazaniem okazało się zmiana wzmacniacza. Zakupiłem Vincenta sv 236 i to okazało sie strzalem w dziesiątkę! Może jestem zboczeńcem harmonicznym ale to mi sie zajedwabiście podoba. Moc i ta dusza w graniu to jest to czego mi brakowało. A na marginesie to ojcu powiedzialem że Vicek gra jak radmor tylko bez wszystkich jego wad i ma tę moc. Nie wiem dlaczego to mi przyszło do głowy ale tak mi się słyszy. Pozdrawiam 😉

Gość

(Konto usunięte)

Nie no jak mówię ja tam wyższe Yamahy lubię.
Ale 18 000 , o widzę promocje na 15:)
No to jednak ja pasuje. Wolę wówczas inne 
Roksan blak
Leema tucana II
Dzielony Cyrus
Kurczę przecież nawet devialet.
Piotr 

To teraz przełóż to na kobiety.
  • 2 lata później...
W dniu 19.08.2022 o 20:24, Piotr Sonido napisał:

Piotr 

Dokładnie jak mówisz as 2100 kupiłem dosłownie prawie że A połowę ceny as 2200

W dniu 16.07.2022 o 17:19, kangie napisał:

ciepły meloman

Apage! 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 19.12.2024 o 12:59, Jacekk77 napisał:

Dokładnie jak mówisz as 2100 kupiłem dosłownie prawie że A połowę ceny as 2200

Wziąłeś post z przed dwóch lat 🙂

Więc wymaga teraz dodania nadal przeskok cenowy jest olbrzymi i trochę moim zdaniem nieuzasadniony ale nie mi zaglądać do kieszeni producentów każdy robi co woli. 

Natomiast 🙂

Bo tu jest pozytywna wiadomość. Zauważono bardzo dobre ceny na nowe as1200/2200 w Niemczech także wygląda że to idzie w dobrą stronę pomału bardzo pomału bym powiedział ale jednak idzie. 

W dniu 19.12.2024 o 19:40, costa brava napisał:

Czyli za ile? Bo as2200 widziałem ostatnio,   do 8900 zl gość zszedł za  używkę bodajże 4 letnią 

6500

• Pokaż nowe odpowiedzi