Skocz do zawartości
IGNORED

Do wszystkich - propozycja

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Lukar- proszę, co to znaczy "psuje wizerunek forum"?czy to nie przerost formy nad treścią?forum jest od tego,żeby każdy się wypowiedział.mnie się cenzura nie podoba.tolerancyjna nie jestem,ale każdego argumentu wysłuchać jestem w stanie

pal55-od tego właśnie masz "ignoruj"(chyba,bo nigdy nie użyłam i nie wiem jak działa)

nie psujmy tego:)))))

LUKAR

"teraz jest tak że ktoś bluzga, oznaczacie "nie na temat" ale ja to usuwam np po 7 dniach bo akurat bylem na wakacjach. I przez 7 dni wpis psuje wizerunek forum - dlatego jest odpływ ludzi."

A może nie potrzebnie pozostawiasz sobie decyzję o usunięciu danego wpisu. Może przy każdym poście byłaby możliwość jego ocenienia przez forumowiczów. Jakieś "+" i "-". Jeśli przeważają minusy o ustaloną ilość np.50 to post wylatuje z wątku i już.

Bufor 50 (czy nawet więcej) wpisów da szanse zorientowania się zainteresowanym, że wpis może wylecieć i mają troszkę czasu na reakcję i postawienie swoich "+". Jednocześnie przy obraźliwym wpisie, chamskiej wypowiedzi nie trudno chyba "uzbierać" 50 osób nie mających ochoty oglądać tego postu w danym wątku.

Jeśli ktoś popiera dany wpis to nie będzie musiał robić kolejnego wpisu "Popieram przedmówce" a wystarczy że kliknie "+" i od razu widać, że dany pagląd ma wielu zwolenników.

Nie wiem czy to ma sens. Mi się wydaje, że jest to jeden z wielu pomysłów na rozwiązanie moderacji. Nawet gdyby go tylko przetestować.

Słuchając rozumu....

jezeli juz lukar jest zdeterminowany, a moze nawet zdesperowany ustanowic zapore moderatorska, to bylbym za propozycja pitdoga. lukar ma pelne prawo ustanowic swoich namiestnikow. a kim oni bede - to mnie nie obchodzi. wierze, ze w interesie forum lukar nie popelni bledu.

Witam

Jak już tu wlazłem - to chociaż namieszam :-)

Do Lukara - czy przewidujesz możliwość wyłączenia opcji ściągania mirrorów stron przez programy typu winhttrack?

to byłoby naprawdę dobre - gdyby można było zrobić lustro np wybranej zakładki tylko

Nie wszyscy mają czas na czytanie on-line i taka opcja może interesuje nie tylko mnie....

Co do moderacji - dobry pomysł - ale znając realia - raczej na dość zamkniętych, specjalistycznych i elitarnych forach, do których dostęp jest ograniczony mocno tematem forum / tu sądząc z zakładki KD - nie ma na to szansy* /.

Część znanych mi list dyskusyjnych padło na skutek / przynajmniej pośredniego / działania moderatorów...

wybrańcy nie bywają szczególnie lubiani...

Czasem więc pojawienie się moderatora powoduje wręcz zwiększenie waśni, ilości "niechcianych postów" i prób - tym razem lepiej ukrytego trollowania na złość...

* KD jest super..... *

*jakby co

pzdr all

P

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

pomysł Foni mi się podoba - to wszyscy zarejestrowani uzytkownicy mogliby decydowac - o ile by się zebrało np 50 negatywnych opinii o danym poście - że taki post wylatuje w kosmos. trzeba by tylko wprowadzic dwa zastrzezenia:

1. glosowac nad usunieciem posta moga tylko uzytkownicy zarejestrowani np od 50 czy 100 dni

2. każy użytkownik zarejestrowany, ktory sam nie napisał chcociaz jednego posta przez powiedzmy 50dni niemoze glosowac nad usunieciem posta (mogloby to zapobiec tworzeniu klonów o innych nickach z mysla, ze w przyszlosci sie przydadza)

pozdr

Obawiam sie, ze demokracja bylaby tu malo efektywna. Obstaje przy moderatorach o jasno okreslonych obowiazkach i mozliwosciach dzialania - jesli ktos nie bedzie sie sprawdzal to zawsze Lukasz moze ją/go wymienić.

adse ja mimo wszystko jestem za tym,żeby wątki "jaki wzmacniacz" też się pojawiały.w końcu po to forum jest,a w dalszej rozmowie wyciągnie się więcej od pytającego lub odeśle do wyszukiwarki 100000000 raz(i bardzo dobrze).czy to forum ma być dla wybranych?wg mnie na razie jest dla wszystkich(oby tak zostało)niech się ludzie uczą,nawet jeżeli by to kogoś denerwowało.

dla mnie każda moderacja jest cenzurą.

a co do "wyrazów".to o co chodzi?obraża to kogoś?na co dzień też pewnie ich używacie(ja tak-zdenerwowanie i nie tylko)

Lukar Twoja moderacja w zupełności wystarcza,a fakt,że skasujesz,czy waywalisz wątek dopiero po jakimś czasie,to nawet lepiej,bo o jego autorze sami sobie zdanie wyrobimy.

"IGNORUJ"!!!!!!!to jest rozwiązanie najlepsze

LUKAR dzięki temu,jak jest nikt nie usunął i nie przeniósł moich pytań(pewnie i głupich) i dzięki temu forum jestem zadowolona z tego,co mam,poznałam kilka osób i...

let it be;)

=> LUKAR

Mi chodziło o automat. Wspominałeś, o 7 dniach bo np. jesteś na urlopie.

Tak w między czasie pomysłałem, że:

- możliwość oceniania w tym systemie mieliby forumowicze po np. miesiącu od rejestracji na forum (klony tworzone na potrzeby głosowania byłyby automatycznie zablokowane).

- ocenianie w ten sam sposób pierszego wpisu (zakładającego wątek) powodowałoby usunięcie całego wątku. W tym przypadku możnaby jednak ustawić większą liczbę "minusów", np. 80 czy 100.

Słuchając rozumu....

Zgadzam się z ostatnim wpisem Lola.

Jestem za moderowaniem, ale...

Moderatorzy mają czuwać, jednak nie powinni się za bardzo wczuwać:) Powinni przenosić tematy, dawać ostrzeżenia, po którym to Lukar może lub nie usunąć post. Ban nastepowałby dopiero po kilku ostrzeżeniach moderatorów

i zgodzie Lukara.

Wizerunek forum (to do Anny) rzeczywiście wiele traci przez rzucanie mięsem, brak kultury oraz wieczne "pomóżcie". Wiele poważnych osób na moją propozycje zajrzenia tutaj reagowało pytaniem :"Czy chodzi Ci o to to miejsce, gdzie jest tyle oszołomów?" Oni chcą czytać kulturalne posty i merytoryczne dyskusje a nie Qurbikowe dywagacje o polityce.

Pozdrawiam.

>anawroc nie sadze, by ktokolwiek chcial usuwac Twoje watki i pytania. przeczytaj wpis lolo. chodzi przede wszystkim o chamstwo, warcholstwo, czasem bardzo watpliwe dowcipasy. sprawne reagowanie na nieprzyjemne ekscesy nieco tez "wytresuje" piszacych, moze sie nieco zastanowia co pisza wiedzac, ze ktos nad tym czuwa. piszac nieladnie nie zostana uslyszeni, gdyz taki wpis szybo zniknie, wiec chyba lepiej pisac jak czlowiek by jednak glos zostal uslyszany. poza tym pelen liberalizm, minimum ingerencji.

teraz_____ jak chodzi o katolicyzm w naszym kraju to... nie wypowiem się,alem ciekawa jaki z Ciebie katolik,bo niestety katolicy w Polsce...

tak lubie niedomówienia,ale i tak uważam,że lepiej powiedzieć za dużo niż...

annawroc - jeszcze raz - moderowanie nie ma dotyczyc poziomu merytorycznego wypowiedzi - sa tu ludzie, ktorzy maja ogromna wiedze i poczatkujacy. Ci ostatni maja pelne prawo zadac kazde pytanie byle z odrobina kultury - i to dotyczy rowniez odpowiadajacych.

Opcja ignoruj (stosowana przeze mnie :) ) nie jest w praktyce wystarczajaca bo zawsze znajduja sie dokarmiacze trolli, i caly watek dryfuje na manowce - jak sie takowy wpis wytnie, to nie bedzie na niego odpowiedzi wiec moze uda sie pozostac w temacie.

Sądzę że sporo tych oporów wobec propozycji Lukara wynika z różnego rozumienia moderacji. Napewno nie chodzi o coś takiego jak się dzieje na elektroda.pl ani o usuwanie lamerskich pytań. W końcu ludzie tutaj przychodzą aby otrzymać odpowiedź na pytanie. A co do opcji ignoruj to mam inne zdanie. Przecież jeśli ktoś wysika się nam w salonie na dywan to nie odwracamy głowy w drugą stronę :-) Ignorowanie jest dobre jeśli ktoś nas irytuje, ale jednak nie przekracza pewnych granic po których wymagana jest ingerencja moderatora. Ot, taka zwykła higiena psychiki :-)

> Annawroc:

Nie jest dobrze sądzić jakąś grupe ludzką po jej najgorszych członkach. Fakt, tacy najbardziej rzucają się w oczy - ale nie idź na łatwiznę, bo sama siebie wtedy deprecjonujesz.

--> annawroc

zaraz nas przeniosą na bocznicę :)

dziękuję za interesującą propozycję

moją "religią" jest Chrześcijaństwo

zapewniam Cię, że w każdej godzinie popełniam mnóstwo grzechów

ale Chrześcijaństwo jest dla grzeszników

bardzo serdecznie pozdrawiam

to tak

lolo skoro religia jest po to,żeby grzeszyć,to po co jest forum??:)

Ururam---kogo ja osądziłam?

lolo---Ty sam decydujesz kogo zapraszasz do domu,więc porównanie raczej niezbyt trafne

Hiena-podrobka

i bardzo dobrze,skoro komuś się nie podoba, niech nie przychodzi.przeca nikt nikogo nie zmusza.i poproszę o definicję poważnej osoby(bo wszyscy,którzy tu są widocznie są niepoważni)

LUKAR ten wątek chyba powinien być na bocznicy!!!!!!!

>annawroc

lepiej stosowac selekcje pozytywna niz negatywna, lepiej by na forum mnozyli sie kulturalni ludzie, niz chamstwo i mali socjopaci. wlasnie ci ostatni niech nie przychodza, jesli sie nie podoba. nie odwracaj kota ogonem. nei chcemy zanizac poziomu forum, chcemy by to bylo wyjatkowe, atrakcyjne miejsce dla cywilizowanych ludzi. my, czyli ci myslacy o dobru forum, troche sie nim przejmujacy.

ups TERAZ faktycznie,wrzuciłam katolicyzm i cheścijaństwo do jednego worka,no ale dla mnie-ateistki-większego znaczenia to nie ma.a co do propozycji,to ja zawsze "nie sama",więc aktualne:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.