Skocz do zawartości
IGNORED

USB/BLUETOOTH Dac - 2 x RCA

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam dac bluetooth/usb do nvidia shield pro. Chciałbym aby można było do niego podłączyć dwa urządzenia przez RCA.

Wzmacniacz NAD 356bee.

Budżet 700 - 1000 zł. Znajdzie się coś dobrego?

https://www.audiostereo.pl/topic/159498-usbbluetooth-dac-2-x-rca/

Jednak muszę zmienić trochę plany i myślę nad Konwerter DAC Fiio D03 Taishan plus Konwerter DAC Fiio BTA30 Pro.

Dobry zestaw? Polecili byście coś innego?

Ale po co?

Testowałem NVIDIA shield pro ostatnio także pod kątem audio i jest? Nie dobrze. Nie chcę powiedzieć źle. Ale shield jak każdy android tv dokonuje konwersji. 

Dźwięk jest jasny. Nie naturalny. 

Kup sobie dobry dac jak rdac od arcama i na przykład wiim mini jako streamer.

Piotr 

Teraz, Piotr Sonido napisał:

Ale po co?

Testowałem NVIDIA shield pro ostatnio także pod kątem audio i jest? Nie dobrze. Nie chcę powiedzieć źle. Ale shield jak każdy android tv dokonuje konwersji. 

Piotr 

Przekracza to mój budżet 😕

To urządzenie mi się spodobało - Taga Harmony TWA-10B.

Co o tym myślicie?

W dniu 25.08.2022 o 19:57, Piotr Sonido napisał:

Ale po co?

Piotr 

Też ostatnio testuję schield pro, głównie ze względu na Apple Music.I nie ma tragedii.Jeżeli porównam do Qobuza z usbridge to oczywiście jest gorzej, ale można słuchać bez dyskomfortu.Jeżeli nie planujemy wyczynowych odsłuchów, to w zupełności wystarczy.Planuję jeszcze spróbować z Ifi audio purifier.

W dniu 23.08.2022 o 21:09, Łukasz_72159 napisał:

Cześć, szukam dac bluetooth/usb do nvidia shield pro. Chciałbym aby można było do niego podłączyć dwa urządzenia przez RCA.

Wzmacniacz NAD 356bee.

Budżet 700 - 1000 zł. Znajdzie się coś dobrego?

Nvidia ma wyjścia USB, więc w pierwszej kolejności wypożyczyłbym lub kupił (masz 14 dni na zwrot) do sprawdzenia jakiś DAC z niezłym wejściem USB np. iFi Zen Air lub Topping E30. Część DACów co ma USB zwłaszcza w niskiej cenie słabo po nim gra i może wyjść lipa, gdzie często coaxial jest traktowany jako numer jeden. iFi gra bardziej ciepło, Topping bardziej rozdzielczo i neutralnie.

Dołożysz Zen Air Blue i będzie miał drugą parę wyjść RCA

Edytowane przez Prewwit

Dodam jeszcze, że łącząc u mnie schield pro z smsl do200 za pomocą Bluetooth (protokół LDAC), też uzyskałem bardzo akceptowalną jakość dźwięku.

Edytowane przez Marcin_75

Dzięki;) Tak właśnie myślę nad tym tematem od kilku dni.

Najpierw zakupię daca, żeby zobaczyć jak będzie grał z nvidia.

Chyba najpierw spróbuję z tym Topping e30. 😉

Gdyby tak dorzucić do 800 - 1000 zł to znajdzie coś lepszego niż e30? Warto byłoby dorzucić?

W dniu 25.08.2022 o 21:26, Łukasz_72159 napisał:

Przekracza to mój budżet 😕

To urządzenie mi się spodobało - Taga Harmony TWA-10B.

Co o tym myślicie?

Jest ok. 

W dniu 28.08.2022 o 10:00, Marcin_75 napisał:

Też ostatnio testuję schield pro, głównie ze względu na Apple Music.I nie ma tragedii.Jeżeli porównam do Qobuza z usbridge to oczywiście jest gorzej, ale można słuchać bez dyskomfortu.Jeżeli nie planujemy wyczynowych odsłuchów, to w zupełności wystarczy.Planuję jeszcze spróbować z Ifi audio purifier.

No ja shielda porównałem z kilkoma playerami jak wiim, pro-ject, primare np5, ifi zen no i jednak grał najgorzej. Też ze względu na wygodę myślałem żeby go tak używać ale jednak nie 

W dniu 28.08.2022 o 13:29, Prewwit napisał:

Nvidia ma wyjścia USB, więc w pierwszej kolejności wypożyczyłbym lub kupił (masz 14 dni na zwrot) do sprawdzenia jakiś DAC z niezłym wejściem USB np. iFi Zen Air lub Topping E30. Część DACów co ma USB zwłaszcza w niskiej cenie słabo po nim gra i może wyjść lipa, gdzie często coaxial jest traktowany jako numer jeden. iFi gra bardziej ciepło, Topping bardziej rozdzielczo i neutralnie.

Dołożysz Zen Air Blue i będzie miał drugą parę wyjść RCA

Właśnie po USB testowałem. Android tv zmienia próbkowanie 

Dla kogoś kto chce rozjaśnić nieco system może to być złote rozwiązanie. Bo funkcjonalnie super.

Piotr 

W dniu 30.08.2022 o 12:40, Piotr Sonido napisał:

No ja shielda porównałem z kilkoma playerami jak wiim, pro-ject, primare np5, ifi zen no i jednak grał najgorzej. Też ze względu na wygodę myślałem żeby go tak używać ale jednak nie 

To wszystko prawda Piotrze.Należymy do wąskiej grupy zapaleńców, którzy będą walczyć o każdy % poprawy(chociaż ja już trochę odpuszczam).Ale obiektywnie technologia idzie do przodu i ludziom niezarażonym audiofilią naprawdę będzie wystarczyć jakość uzyskana z niekoszernych źródeł.Ostatnio, jak co roku, zebraliśmy się z kumplami, aby posłuchać różnych nowinek które się u nas pojawiły.Zaproponowałem  porównanie tego samego utworu(Yulunga) z cd(densen b420) i z Bluetooth(iPhone =>smsl do200).Wszyscy byliśmy w szoku, jak Bluetooth już zbliża się do jakości cd.

Ja już nie szukam. Uwierz. Za długo w tym siedzę i szkoda mi pieniędzy. Nie zarabiam kroci nie wygrałem w lotto a jednak inne pasje mam. Dlatego właśnie testowałem chcąc mieć all in one. Ale jednak no mi nie spasowało to rozwiązanie. 

No i tak technologia idzie do przodu mocno. I na szczęście jest coraz tańsza. Owszem mamy teraz pewne problemy (sporo ich) ale jest szansa że to będzie łatwiej i taniej dostępne - kiedyś.

Piotr 

Witam. Mam E30 II połączone z nvidia.

To sterowanie jest trochę denerwujące.

Warto byłoby zamienić E30 na używkę bluesound node 2? 

A później może w jakiejś przyszłości dokupić DAC.

W dniu 4.09.2022 o 15:56, Łukasz_72159 napisał:

Witam. Mam E30 II połączone z nvidia.

To sterowanie jest trochę denerwujące.

Warto byłoby zamienić E30 na używkę bluesound node 2? 

A później może w jakiejś przyszłości dokupić DAC.

To nie lepiej od razu polować na używanego cxn? 

Od razu i lepiej i w jednym.

Piotr