Skocz do zawartości
IGNORED

Denafrips Ares II czy Nuprime DAC-9SE

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, jurek1 napisał:

Ja przez cały czas odnoszę się do SMSL-U9 🙂

W sabaj jest podobnie.

Tu pomiary, o ile dysponujemy dobrych wyjsciem coax w rodzaju digione signature to wejscie bedzie lepsze od usb:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, EMiL napisał:

W sabaj jest podobnie.

Tu pomiary, o ile dysponujemy dobrych wyjsciem coax w rodzaju digione signature to wejscie bedzie lepsze od usb:

Ukryta Zawartość

Ja używam Digione Signature. Różnica jest ewidentna.

Zrobiłem jeszcze raz porównanie i z XLR jest zdecydowanie bardziej przejrzyście. Ten opamp sumujący kaszani dźwięk.

Ukryta Zawartość

18 minut temu, jurek1 napisał:

(...)

Zrobiłem jeszcze raz porównanie i z XLR jest zdecydowanie bardziej przejrzyście. Ten opamp sumujący kaszani dźwięk.

A gdyby jeszcze te dwa opampy 1612 wymienić na coś dyskretnego? Może koreańczyki? Ostatecznie opki od Muzga? Jubilerska robota, ale już zakładałem przejściówki na dip8 pod Bursony.

6 minut temu, lete napisał:

A gdyby jeszcze te dwa opampy 1612 wymienić na coś dyskretnego? Może koreańczyki? Ostatecznie opki od Muzga? Jubilerska robota, ale już zakładałem przejściówki na dip8 pod Bursony.

Zagra napewno inaczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po Twoich pozytywnych ocenach postanowiłem kupić tego sabaja a20d i muszę przyznać że po smsl d1 jakoś unikałem sabre, a tu faktycznie, taki taniutki dac i potrafi grać. Też podpiąłem go na zasilaniu liniowym, jakimś najprostrzym jaki miałem i daje radę. Dac ma barwę, pokazuję już fakturę nagrania. 2 raz jestem zaskoczony, 1 raz jak kupiłem dla szwagierki smsl a300, wzmacniacz klasy d, grał jak za coś nowego w cenie 900zł bo tyle wtedy dałem, bardzo wybitnie.8017ce3d7847c803f49ea3a268e5ed78.jpg

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Mqa w tidal chodzi bez problemu, pamiętam jak kiedyś w smsl m400 mi ciągle zmieniał tryb z mqa na zwykły i zpowrotem w początkach volumio.

Godzinę temu, RobG1974 napisał:

@lete po Twoich pozytywnych ocenach postanowiłem kupić tego sabaja a20d i muszę przyznać że po smsl d1 jakoś unikałem sabre, a tu faktycznie, taki taniutki dac i potrafi grać. Też podpiąłem go na zasilaniu liniowym, jakimś najprostrzym jaki miałem i daje radę. Dac ma barwę, pokazuję już fakturę nagrania. 2 raz jestem zaskoczony, 1 raz jak kupiłem dla szwagierki smsl a300, wzmacniacz klasy d, grał jak za coś nowego w cenie 900zł bo tyle wtedy dałem, bardzo wybitnie.

Ukryta Zawartość

Wygrzej go trochę i sprawdź, czy będzie jeszcze postęp na zasilaniu od Nostromo lub Tomanek ULPS. Kiedy usłyszałem ten zestawik i uświadomiłem sobie, jakie pieniądze trzeba wyłożyć, aby osiągnąć kolejny poziom... W tej i znacznie wyższej cenie to jest rewelacja. Można się jedynie i to na siłę doczepić do stosunkowo ciasnej sceny - dac nie gra jakoś wybitnie na boki. Ale to, co pokazuje pomiędzy zestawami kompensuje to "niedomaganie" - ja akurat lubię takie granie, bo i tak mam mało miejsca 🙂

Ps. No i korzystaj z XLR - jeżeli trzeba, na przejściówkach XLR->RCA.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez lete

ja gram na XLR bezpośrednio do przedwzmacniacza, a pre mam w pełni zbalansowane i do końcówki tez po XLR. Powiem tak, oczywiście mam lepsze dace, ale nie w takiej cenie.

4 minuty temu, RobG1974 napisał:

ja gram na XLR bezpośrednio do przedwzmacniacza, a pre mam w pełni zbalansowane i do końcówki tez po XLR. Powiem tak, oczywiście mam lepsze dace, ale nie w takiej cenie.

A co proponujesz posłuchać, aby pójść jeszcze "oczko" (ale wyraźnie, nie na granicy percepcji) wyżej? 

Będziesz na AS? Jak tak, to odwiedź pokój 410 w Sobieskim, będzie kolega Seyv (gospodarz pokoju) wystawiał swojego dac-a, posłuchaj. Nigdzie ich nie wystawia, robi dla znajomych.

Układ na konwersji aktywnej lampowej z zasilaniem lampowym. 2 lamki na wyjściu i 1 dioda prostownicza. Ja porównywałem do Maitnera MA-2.

Edytowane przez RobG1974
10 godzin temu, RobG1974 napisał:

Będziesz na AS? Jak tak, to odwiedź pokój 410 w Sobieskim, będzie kolega Seyv (gospodarz pokoju) wystawiał swojego dac-a, posłuchaj. Nigdzie ich nie wystawia, robi dla znajomych.

Układ na konwersji aktywnej lampowej z zasilaniem lampowym. 2 lamki na wyjściu i 1 dioda prostownicza. Ja porównywałem do Maitnera MA-2.

Chyba byłoby u mnie za dużo lampy w lampie. No i nie ten budżet... Zwłaszcza, ze póki co warunki odsłuchowe słabe.

Sabaja oddałem bratu, a ten... go wczoraj sprzedał... I chyba już żałuje, bo powrót do SMSL D300 był dziś bolesny... Tak to jest, jak człowiek podejmuje decyzje na szybko.

Wg mnie przepis na dobry dac "dla mas", współczesny, to... zasilanie zewnętrzne - liniowe, prosta płytka z ES9038PRO (może być dual), brak wyjścia słuchawkowego i minimum elektroniki wewnątrz, asceza. Wtedy będzie grać. Poszukam jeszcze czegoś, co te warunki spełnia. Może krok dalej, to dyskretne opampy, zamiast 1612 i... mamy już naprawdę poziom, którego nie dogoni reszta systemu u 90 procent audiofilów...

Edytowane przez lete

Czyli forum służyło do zareklamowania, żeby się dobrze sprzedał. To jeszcze prowizję poproszę za reklamę. :)

36 minut temu, RobG1974 napisał:

Czyli forum służyło do zareklamowania, żeby się dobrze sprzedał. To jeszcze prowizję poproszę za reklamę. 🙂

Miał 3 dac'e kupione testowo i wszystkie wystawił... Zanim się zorientowałem, to Sabaj poszedł za marne grosze - kupiony co prawda w dużym promo, ale sprzedał bez żadnego zysku (i to jeszcze z Nostromo). 

Ps. Nie chcesz sprzedać mi swojej sztuki? Tej wersji chyba już nie ma nigdzie. Odezwę się na priv 🙂

Edytowane przez lete
  • Pokaż nowe odpowiedzi