Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam irDac (1-ka na PCM1796) vs Topping d70

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Piopio napisał:

Usiłuję przekazać wiedzę. Wyprostować błędne przekonania na temat różnic brzmieniowych w transportach.  Niestety wzbudza to niepotrzebne emocje. Nie wiem dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć, że jakość sygnału z transportu USB zależy tylko i wyłącznie od ilości zakłóceń elektrycznych. Izolacja galwaniczna USB je całkowicie eliminuje. Jak więc jej nie polecać ? 

To załóż może osobny wątek i tylko wspomonaj w komentarzach w odnośniku. Bo kazdo razowo robi się kilka stron o tym samym. Na prawdę.

8 minut temu, Piopio napisał:

Nasz kolega dostał maila prosto od Toppinga, Kłamali ? Z jakiś względów nie pasuje Ci, ze jest to izolacja galwaniczna. Moim zdaniem to głupie. 

Może odpisał a nie wiedział 😛

przrciez to norma.

Nie podważam ale co miał napisać serwis T na maila z jakiejś Polski? 🙂

Na tamtym forum "elektronicy" rozkminili, że nie jest więc Topping nie miał wyjścia i przestał dalej ściemniać.

10 minut temu, Albercik87 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Update: 12/13 - From Topping through Hifigo => "We confirmed with Topping, it is not Galvanic."

A ja wkleiłem maila bezpośrednio od Topping. Ale rozumiem, że sami nie wiedzą co piszą. 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, Albercik87 napisał:

Nie podważam ale co miał napisać serwis T na maila z jakiejś Polski? 🙂

Na tamtym forum "elektronicy" rozkminili, że nie jest więc Topping nie miał wyjścia i przestał dalej ściemniać.

Serio ? Gdzie to napisali ?

Efekt zastosowania HS01 jest identyczny jak ADUM4160, który bez wątpliwości jest izolacją galwaniczną. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Albercik87 napisał:

Na to bym stawiał 🙂 

A dlaczego Ci zależy, żeby udowodnić, że HS01 nie jest izolacją galwaniczną ? Chcesz mi zrobić na złość ? Bo nie widzę innego powodu.

Edytowane przez Piopio

59 minut temu, jurek1 napisał:

Tak to jest jak ktoś nie bierze marginesu na to że gra cały sprzęt 🙂 w każdym systemie wrażenia bedą zupełnie inne. Wystarczy wspomnieć o kolumnach, które mają największy wpływ na przekaz muzyczny, a są strojenie tak różnie i zestaw głośników mają ze skrajnie inną charakterystyką.

Tu można mówić o porównaniach na jednym sprzęcie, a każdy ma inną resztę toru, nie wspominając o akustyce pomieszczenia.

Ale można np. porównać z innym sprzętem, który został na przestrzeni czasu uznany za sprzęt grający jasno/analitycznie. Ja z takim porównywałem i d70 tak nie gra. Może d90 albo inne ale nie d70. 

3 godziny temu, Piopio napisał:

A dlaczego Ci zależy, żeby udowodnić, że HS01 nie jest izolacją galwaniczną ? Chcesz mi zrobić na złość ? Bo nie widzę innego powodu.

Bo nie lubię jak się ludziom ciemnotę wciska, czytaj wyłudza pieniądze na jakieś bajeczki. 
Z mojej strony koniec tego oftopa.

Według oficjalnej strony Toppinga HS01 jest tylko izolacją, na temat galwanizacji zero wzmianki

Ukryta Zawartość

Temat Arcam vs Topping, a znów o "cudownej" izolacji😑 inne tematy o DACach niestety też zaspamowane izolatorem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
15 minut temu, Prewwit napisał:

Według oficjalnej strony Toppinga HS01 jest tylko izolacją, na temat galwanizacji zero wzmianki

Ukryta Zawartość

Temat Arcam vs Topping, a znów o "cudownej" izolacji😑 inne tematy o DACach niestety też zaspamowane izolatorem.

Izolacja, nie do przecenienia przy Covidzie!

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, Prewwit napisał:

Ukryta Zawartość

No mówię. Trzeba tu chyba wezwać Jarka on zrobi z tym porządek.

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

No mówię. Trzeba tu chyba wezwać Jarka on zrobi z tym porządek.

Ciężko będzie, jest w trasie 😉 

W dniu 26.09.2022 o 09:19, Albercik87 napisał:

Ciężko będzie, jest w trasie 😉 

Robi regularne objazdy jak widzę z tv. Więc tylko trzeba ładna sale załatwić, dużo biało czerwonych flag i wielkie kartki "aplouse" "hurra" i działamy. 

I kończymy z ta izolacja w każdym wątku. 

Piotr 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Robi regularne objazdy jak widzę z tv. Więc tylko trzeba ładna sale załatwić, dużo biało czerwonych flag i wielkie kartki "aplouse" "hurra" i działamy. 

I kończymy z ta izolacja w każdym wątku. 

Piotr 

Dodaj mnie do ignorowanych skoro nie rozumiesz czym jest izolacja galwaniczna i do czego służy. Ja tylko staram się pokazać ludziom jak błędne są ich przekonania odnoście domeny cyfrowej w audio. 

W dniu 29.09.2022 o 12:51, Piopio napisał:

Dodaj mnie do ignorowanych skoro nie rozumiesz czym jest izolacja galwaniczna i do czego służy. Ja tylko staram się pokazać ludziom jak błędne są ich przekonania odnoście domeny cyfrowej w audio. 

Nie o to chodzi. 

Ja cię nie chce ignorować bo nie uważam to za potrzebne. Druga strona że to i tak by nie dało bo dyskusja i odpowiedzi innych bym widział 😛

Chodzi o to aby nie psuć większości wątku. 

chodzi o to aby otworzyć wątek gdzie można śmiało o tym gadać wrzucać informacje, klucic się czy kto co chce. A najwyżej w kolejnym wątku tylko wspomnieć i koniec. Nie robić z każdym wątkiem tego samego. Bo autor wątku już potem nie wchodzi a wiecznie kończy się tak samo 

także chill. Budujmy forum które da się czytać, niewiele już takich zostało. 

Piotr 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A najwyżej w kolejnym wątku tylko wspomnieć i koniec.

Dokładnie tak robię. Tylko wspominam. I zaraz jestem atakowany. To nie ja jestem problemem ale hejterzy. Przecież mogą nie odpowiadać na mój komentarz, prawda ? Niestety zawsze się znajdzie ktoś kto zaatakuje mnie osobiście a nie tezę. 

Wiesz ale trzeba zluzować 

Nie zba wiesz świata. Zarabiasz na tym? Chyba nie, nie wygląda. 

Czasem trzeba odpuścić. 

Mówię ci załóż wątek. Tam broń swoich racji. Inni będą walczyć ok. Zrobi się ciekawie. 

Ale w sosobnym wątku do tego dedykowanym .

Potem będziemy wklejać tylko link i juz. 

Piotr 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale w sosobnym wątku do tego dedykowanym .

I w żadnym innym 👍🤗

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi