Skocz do zawartości
IGNORED

Update zdjęć salki

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to aktualnie wygląda jest kanapa ale ją trochę odsunę do tyłu i będzie jeszcze jeden rząd siedzeń 2 fotele przed kanapą i teraz pytanie ekran ma szerokość aktywna 220cm a głowa widza z tych foteli będzie ok 190-195cm do ekranu czy to będzie ok nie za blisko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/159919-update-zdj%C4%99%C4%87-salki/
Gość

(Konto usunięte)

Te Zdjęcia to porażka! Pierwszy przedstawia płytę BD 4K Alien następne niczego lepsze, na suficie masz kolorowy dywan czy jak? Wrzuć tutaj zdjęcia normalnie a nie jakieś linki… 

Za 10 zł masz premium na miesiąc i możesz wrzucić zdjęcia o pojemności 4m.b. Dla Ciebie zarobasa to nie problem😆

9 godzin temu, JVC 4K napisał:

Tak to aktualnie wygląda jest kanapa ale ją trochę odsunę do tyłu i będzie jeszcze jeden rząd siedzeń 2 fotele przed kanapą i teraz pytanie ekran ma szerokość aktywna 220cm a głowa widza z tych foteli będzie ok 190-195cm do ekranu czy to będzie ok nie za

Jest to indiwidualna sprawa Jednemu może pasować,innemu nie . Wydaje mi się ,że  dla 16:9 będzie zbyt blisko.Źrenice oka mogą nie wyrabiać z fokusem. Przy formacie 21:9Może być lepiej. Poza tym nie będziesz stopami tarł o ekran?.Jaki wymiar jest tej salki?

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Gmow1977 napisał:

Wydaje mi się ,że  dla 16:9 będzie zbyt blisko.Źrenice oka mogą nie wyrabiać z fokusem.

Mam 16:9 296 cm w podstawie i tyleż samo moją głowę od ekranu i gdybym mógł dać ekran jeszcze większy to bym się cieszył jak głupi, ale mój PJ teraz jest na maksymalnym powiększeniu i więcej nie da rady z tej odległości No i jeszcze ściany też ograniczają wielkość ekranu. Ja dyskomfortu nie widzę absolutnie u siebie wręcz przeciwnie opad szczeny za każdym razem gdy odpalam film lub serial ( Andor, Pierścienie Władzy , Picard czy też Ród Smoka )☺️

Edytowane przez długi89
2 godziny temu, NRK napisał:

Jest problem, na AS nie ma sprzedaży ratalnej.🤣

No właśnie frustracie

1 godzinę temu, Gmow1977 napisał:

Jest to indiwidualna sprawa Jednemu może pasować,innemu nie . Wydaje mi się ,że  dla 16:9 będzie zbyt blisko.Źrenice oka mogą nie wyrabiać z fokusem. Przy formacie 21:9Może być lepiej. Poza tym nie będziesz stopami tarł o ekran?.Jaki wymiar jest tej salki?

Mały 4 szer. na 4,30 dług. metr od tyłu zaczyna sie szafka na ktorym stoi JVC i reszta elektroniki, tuż przed jest kanapa i przed będą fotele i stopy nie będą dotykaly ściany z ekranem będzie niecały metr od przedniej ściany. Przetestuje i zobaczę.

58 minut temu, długi89 napisał:

Mam 16:9 296 cm w podstawie i tyleż samo moją głowę od ekranu i gdybym mógł dać ekran jeszcze większy to bym się cieszył jak głup

To podjedź kanapą bliżej ekranu ...efekt podobny....

41 minut temu, JVC 4K napisał:

Mały 4 szer. na 4,30 dług. metr od tyłu zaczyna sie szafka na ktorym stoi JVC i reszta elektroniki, tuż przed jest kanapa i przed będą fotele i stopy nie będą dotykaly ściany z ekranem będzie niecały metr od przedniej ściany. Przetestuje i zobaczę.

Tak jak pisałem wyżej .Jest to kwestia indywidualna.Potestój ,czy Tobie i oglądającym oczy wyrobią ...

Ja i to jest moje zdanie.W takim pokoju nie instalowałbym dwóch rzędów.Przy 4m szerokości lepiej szerszą sofę która pomieści więcej osób.Oczywiście można i upchać 2-gi  rząd....ale czy to zapewni komfort oglądającym? 

Gość

(Konto usunięte)
49 minut temu, Gmow1977 napisał:

To podjedź kanapą bliżej ekranu ...efekt podobny....

Zrób tak u siebie, ciekawe jak wtedy wypadnie z dźwiękiem, ja u siebie mam fotel i w tym miejscu musi zostać gdzie stoi… 

29 minut temu, Adi777 napisał:

Dwa rzędy na 16 m2? Dwa rzędy to raczej od 30m2.

Nie koniecznie bo jak masz pokój 6x4 m ( długi x szeroki ) lub 5x3 m to tez wstawisz… ja mam za sobą 150 cm wiec i drugi rząd bym jeszcze wcisnął ale to nie to samo gdy ma się głośniki zaraz nad lub za uchem… 

Edytowane przez długi89
1 minutę temu, długi89 napisał:

Zrób tak u siebie, ciekawe jak wtedy wypadnie z dźwiękiem

Wiem, wiem ,reakcja łańcuchowa.

Moja sofa jest fix na 310 cm od ekranu.(oczy)

3 godziny temu, długi89 napisał:

Nie koniecznie bo jak masz pokój 6x4 m ( długi x szeroki )

Mam dokładnie taki, ale nie myślę o dwóch rzędach. Jeden mi spokojnie wystarczy.

11 minutes ago, Adi777 said:

Jeden mi spokojnie wystarczy

Też jestem podobnego zdania. Zazwyczaj oglądam filmy w towarzystwie max 2 lub 3 osob. Gdy jest więcej znajomych/rodziny to wtedy juz nie jest oglądanie, tylko pogaduchy z seansem filmowym w tle. Moj pokoj ma długość 5.6m na niecałe 5m szerokości i o 2 rzędach nie myslałbym nawet gdyby to była dedykowana sala. Po prostu za ciasno. Przy 2 rzędach jest kolejny problem z nagłośnieniem. Ktos siedzi za blisko, inny za daleko od głośników.

4 hours ago, Gmow1977 said:

Przy 4m szerokości lepiej szerszą sofę która pomieści więcej osób

Dokładnie ☺

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Gość

(Konto usunięte)

Też jestem zdania że jeden rząd siedzeń wystarczy w zupełności. Ja mam trzy fotele z czego środkowy jest dla mnie ( punkt pomiarowy ) natomiast lewy i prawy są po zewnętrznej delikatnie skręcone do środka i wysunięte o 20 cm do przodu… 

Przeciez to nie są seanse dla szerokiej publiki tylko dla siebie i najblizszych. Pominę juz fakt, ze znajomi zazwyczaj gdzie nie usiądą to i tak są zadowoleni z jakości obrazu/dzwięku bo mają w domach zwykłe telewizory lcd i korzystają z wbudowanych glosnikow 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).