Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi tu śmierdzi, wczoraj wracając z Poznania do domu przejeżdżałem przez Czerwonackie klimaty i nie słyszałem ani wkrętarki, ani Bowersów.

I to nie była sprawa oczyszczalni... ;-)

Edytowane przez D4ncer
Godzinę temu, D4ncer napisał:

Coś mi tu śmierdzi, wczoraj wracając z Poznania do domu przejeżdżałem przez Czerwonackie klimaty i nie słyszałem ani wkrętarki, ani Bowersów.

I to nie była sprawa oczyszczalni... 😉

Haha. Podać na priv adres ? Zapraszam na kawę… dobrą kawę 🙂

A jeśli się pospieszysz to i na obiad się załapiesz - kto podaje to wiadomo.

spacer.png

P.S. Nie wspominałem jeszcze, że dom w zamyśle był budowany mocno dźwiękoszczelny 🤣 energii na ogrzewanie również nie zużywa 😏

Edytowane przez micmus
18 minut temu, micmus napisał:

Haha. Podać na priv adres ? Zapraszam na kawę… dobrą kawę 🙂

A jeśli się pospieszysz to i na obiad się załapiesz - kto podaje to wiadomo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S. Nie wspominałem jeszcze, że dom w zamyśle był budowany mocno dźwiękoszczelny 🤣 energii na ogrzewanie również nie zużywa 😏

Bardzo dziękuję za zaproszenie! Dzięki Bogu, żona gotuje najlepiej na świecie, nie skorzystam 😄

Co nie zmienia faktu, że na kawę kiedyś chętnie wpadnę, tym bardziej że na serię 7XX zachorowałem już jakiś czas temu, ale przy 3 małych dzieci (1, 3 i 6 lat) kupno ich to sepuku. 

PS. Murowana Goślina z tej strony! 🙂

Ukryta Zawartość

Czekaj czyli Ty grasz na jednej kolumnie z integry a na drugiej z końcówki? 

Chyba mi to umknęło wcześniej. 

Czy sekcje górę i dół odpowiednio zasilasz nimi?

Oj chyba wstałem za wcześnie po majówce dzisiaj 😛

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Czekaj czyli Ty grasz na jednej kolumnie z integry a na drugiej z końcówki? 

Dokładnie tak - to pracuje jako dwie końcówki mono stad 300W na kanał jest .

spacer.png

Edytowane przez micmus
7 godzin temu, micmus napisał:

Dokładnie tak - to pracuje jako dwie końcówki mono stad 300W na kanał jest .

Ukryta Zawartość

I 368 dysponuje ta sama mocą w mostku? One faktycznie grają informatycznie? Nigdy nie próbowałem tego zestawienia. 

Skąd wynika w takim razie taka wysoka cena 268. Nie ma pre i daca. Hmm 

Ukryta Zawartość

Tak to końcówka dedykowana typowo pod takie podlaczenie. C368 i C268 to ta sama końcówka mocy. 

Z cena tez o to pytałem kilka stron wcześniej - dziwna sprawa. Ale ja zapłaciłem tyle za C268 ze i tak byś nie uwierzył (tak jak nikt nie wierzy jakie mam rachunki za gaz 😁) także nie na o czym mówić 😉 

Bardzo korzystny to był zakup pod każdym wzgledem.

Jako ciekawostka próbowałem w biamp zamiast w mostku i efekt duuuużo gorszy wręcz nie wart zakupu. 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

informatycznie

Że co ? 🤣 Identycznie ? To tak. 

Tak miało być oczywiście identycznie:)

Kostkowanie daje lepszy efekt bo wyciąga maks mocy z urządzenia. 

To dobrze że zapłaciłeś inna kwotę:)

Bo umówmy się no coś tu z kwotą jest mocno nie tak w takim razie.

Pozdr 

• 3 tygodnie później...

Panowie dano nic nie było pisane w temacie 😅 czy coś się zmieniło w akustyce ? Sam będę niedługo na etapie zakładania grubych zasłon.

• 2 tygodnie później...

Cześć wszystkim 

zmienia się zmienia - najwiecej narobił regał z książkami, następnie zasłony. Jest dobrze i nadal ładnie 😉

Niestety do Września raczej nie będę miał czasu na forum - później dodam trochę nowych zdjec. 

A czemu ma się zmieniać.

Właśnie jak już jest dobrze to zająć się czymś innym a nie gonieniem w koło królika.

Doszukiwanie się nowych brzmień, szukanie kolejnych świetnych albumów. Jest co robić. 

W dniu 5.06.2023 o 16:39, Piotr Sonido napisał:

A czemu ma się zmieniać.

Właśnie jak już jest dobrze to zająć się czymś innym a nie gonieniem w koło królika.

Doszukiwanie się nowych brzmień, szukanie kolejnych świetnych albumów. Jest co robić. 

Piotr masz racje w tym co piszesz bo rzeczywiście można powiedzieć, ze zakończyłem i pewnie dlatego mniej się udzielam. Bo prostu słucham/ pracuje rodzina itp. i nie bardzo mam czas na forum 😉

Trochę źle się wyraziłem - zmieniło nie zmienia 🙂

10 godzin temu, micmus napisał:

Piotr masz racje w tym co piszesz bo rzeczywiście można powiedzieć, ze zakończyłem i pewnie dlatego mniej się udzielam. Bo prostu słucham/ pracuje rodzina itp. i nie bardzo mam czas na forum 😉

Trochę źle się wyraziłem - zmieniło nie zmienia 🙂

No powiem ci że na przykład u mnie ostatnie dwa lata to były pierwsze odkąd pamiętam gdzie nie zmieniłem w systemie nic. W sensie robiłem sobie tam różne testy chwilowe nie chwilowe ale moje pragnienie wymiany sprzętu zostało oddalone. Inna sprawa że teraz nie mam nic podłączonego 😛

jak sprzęt pasuje to słuchać i w tym doszukiwać radości 

W dniu 7.06.2023 o 07:15, Piotr Sonido napisał:

No powiem ci że na przykład u mnie ostatnie dwa lata to były pierwsze odkąd pamiętam gdzie nie zmieniłem w systemie nic. W sensie robiłem sobie tam różne testy chwilowe nie chwilowe ale moje pragnienie wymiany sprzętu zostało oddalone. Inna sprawa że teraz nie mam nic podłączonego 😛

jest też taki etap, gdzie powiedzmy system już jest całościowo zbudowany, że potem żeby skoczyć ten poziom wyżej, to trzeba relatywnie kosmiczną kwotę wydać i przebudować 3/4 systemu 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 9.06.2023 o 13:22, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

jest też taki etap, gdzie powiedzmy system już jest całościowo zbudowany, że potem żeby skoczyć ten poziom wyżej, to trzeba relatywnie kosmiczną kwotę wydać i przebudować 3/4 systemu 😉

Tak i do tego dochodzi jeszcze świadomość fak jest też życie poza audio. 🙂

W dniu 7.06.2023 o 07:15, Piotr Sonido napisał:

A na czym grasz aktualnie Piotrze ?

9 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

A na czym grasz aktualnie Piotrze ?

I to jest najlepsze. Bo teraz na niczym. Przeprowadzam się. Ale ten proces trwa długo i będzie jeszcze trwał. W obecnym mieszkaniu nie mam miejsca na sprzęt ale jestem też zaabsorbowany czymś innym. Więc na dłuższą chwilę wróciłem do słuchawek. 

16 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Tak i do tego dochodzi jeszcze świadomość fak jest też życie poza audio. 🙂

czym więcej hobby, tym człowiek biedniejszy :P 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

I to jest najlepsze. Bo teraz na niczym. Przeprowadzam się. Ale ten proces trwa długo i będzie jeszcze trwał. W obecnym mieszkaniu nie mam miejsca na sprzęt ale jestem też zaabsorbowany czymś innym. Więc na dłuższą chwilę wróciłem do słuchawek. 

Słuchawki super sprawa, można słuchać w nocy i się nie przejmować żoną i sąsiadami. Do tego można z odtwarzaczem wyskoczyć nad Wisłę albo w inne miejsca i tam dalej słuchać muzy 🙂 

19 godzin temu, paww napisał:

Słuchawki super sprawa, można słuchać w nocy i się nie przejmować żoną i sąsiadami. Do tego można z odtwarzaczem wyskoczyć nad Wisłę albo w inne miejsca i tam dalej słuchać muzy 🙂 

Niby tak z drugiej strony nigdy do tego tematu nie podeszłem chyba na tyle profesjonalnie aby czerpać z tego 100% radości. Czy klasy.

Kilka modeli bose, koss, AKG. Raczej na głowie i w drogę niż domowy odsłuch 

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Niby tak z drugiej strony nigdy do tego tematu nie podeszłem chyba na tyle profesjonalnie aby czerpać z tego 100% radości. Czy klasy.

Kilka modeli bose, koss, AKG. Raczej na głowie i w drogę niż domowy odsłuch 

U mnie od 14 lat uznane są Creative Aurvana Live, już trzeci egzemplarz kupiony, więc jakiegoś szału nie ma. Słuchawki te stały się w rodzinie kultowe w dwóch pokoleniach 🙂 

Przepraszam za lekkie odejście od tematu wątku.

8 godzin temu, paww napisał:

U mnie od 14 lat uznane są Creative Aurvana Live, już trzeci egzemplarz kupiony, więc jakiegoś szału nie ma. Słuchawki te stały się w rodzinie kultowe w dwóch pokoleniach 🙂 

Przepraszam za lekkie odejście od tematu wątku.

Dla mnie ok:)

Nie wiem ja jakoś mam tak że jak posłuchałem już muzyki na nazwijmy to wolnym sprzęcie to słuchawki mnie trochę dusza. 

Ale korzystam sporo. 

21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem ja jakoś mam tak że jak posłuchałem już muzyki na nazwijmy to wolnym sprzęcie to słuchawki mnie trochę dusza.

STAXa polecam 😉

Już niedługo będą u nas 🙂

https://www.tophifi.pl/marki/stax.html

www.tophifi.pl

8 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

STAXa polecam 😉

Już niedługo będą u nas 🙂

Ukryta Zawartość

Ale nie pokaże się w tym na mieście przecież 😮

albo mnie dresy będą wytykać albo uszkodzę 😛

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale nie pokaże się w tym na mieście przecież 😮

albo mnie dresy będą wytykać albo uszkodzę 😛

no wiadomo, STAX nie brzmią jak słuchawki jeśli chodzi o przestrzeń 😉

www.tophifi.pl

8 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

no wiadomo, STAX nie brzmią jak słuchawki jeśli chodzi o przestrzeń 😉

Nie dane mi było posłuchać.

W Krakowie tego nie zrobię 

Do Katowic nie będę jechał tylko po to żeby posłuchać słuchawek dla ciekawości. 

Cały czas na liście mam do odwiedzenia Poznań przecież:)

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie dane mi było posłuchać.

WOW, nie sluchales nigdy elektrostatow tego producenta?

To jest nie do przyjecia 😛

No to masz po co przyjechac do Poznania, tylko jeszcze troche, pierwsza dostawa druga polowa czerwca 🙂

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

www.tophifi.pl

26 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

WOW, nie sluchales nigdy elektrostatow tego producenta?

To jest nie do przyjecia 😛

No to masz po co przyjechac do Poznania, tylko jeszcze troche, pierwsza dostawa druga polowa czerwca 🙂

Wiesz co no powiem ci szczerze że chyba nie. Raz poświęciłem może z godzinę na audioshow w dziale słuchawek ale to tylko dlatego że szukałem dla kogoś. Słuchawki to nie mój konik. Nie ukrywam 

• 4 miesiące później...

Ale tu dawno nie byłem 😉

Sprzęt sobie dzień w dzień gra i ma się całkiem nieźle. Nowy rok się zbliża i tak mnie naszło na .... wydawanie 😁

Możliwe, że coś wymienię i tak się zastanawiam bo mam dwie drogi:

1. Wskoczę półkę, a może kilka półek wyżej ze wzmacniaczem: Luxman 505/507, Accuphase E-280, Może Mac używka (tylko jego głębokość mi mocno nie pasuje bo będę musiał burzyć kawałek ściany - tak całkiem serio).

spacer.png

spacer.png

Dlaczego ten Mac taki głęboki jest ! No tak Amerykanie 😁

spacer.png

2. Drugie rozwiązanie duet C368 + C268 zostawiam i wymieniam kolumny na nową serie 700 czyli 703S3 lub 702S3

spacer.png

3. Jest jeszcze Nad seria master M33 - tylko taka kase za D klasę, nie wiem czy to się równa Luxman i Accuphase 

spacer.png

Co według Was wprowadzi większe zmiany ? Czy mi czegoś obecnie brakuje ...hmmm słucha się świetnie, sygnatura dźwięku taka jak lubię. To dlaczego wymieniam .... no takie hobby heh. 

A tak bardziej serio: mam duży salon na te kolumny także przyda się większa masa dźwięku, uwielbiam przestrzeń i stereofonie w dźwięku także tego nigdy mi dość.

Edytowane przez micmus
  • Pokaż nowe odpowiedzi