Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Ten album ten kawałek i praca w poniedziałek to czysta przyjemność 🙂

Jeśli ktoś jest zdania, że Bowersy nie mają barwy lub muzykalności to zapraszam posłuchać w połączeniu z Unisonem na lampach. Mój dźwięk 👌 Może za jakiś czas 803 z Passem lub jakąś hybrydą to też będzie mój dźwięk 😉 Jak dobrze być zadowolonym z audio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
28 minut temu, micmus napisał:

Jeśli ktoś jest zdania, że Bowersy nie mają barwy lub muzykalności to zapraszam posłuchać w połączeniu z Unisonem na lampach.

Nie da się naprawić fabrycznie przejaskrawionego brzmienia. B&W poniżej serii 800 są jasne i krzykliwe. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Noooo to ja w takim razie takie lubię. Słuchałeś na spokojnie 700 setek np. w Topie ?

Edytowane przez micmus
27 minut temu, micmus napisał:

Noooo to ja w takim razie takie lubię. Słuchałeś na spokojnie 700 setek np. w Topie ?

Kwestia upodobań to inna bajka. 

Słuchałem 702 na AS. Tego brzmienia nie da się naprawić. Sorry. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Spoko szanuję różne gusta z audio jak inni szanują wybory innych. 

Myślę jednak że kwestia upodobań. 

Edytowane przez micmus

Nie naprawisz forumowiczów. Aż ręce zacierają na każdą przepychankę. Jakoś lżej im się wtedy żyje 😂

A ja sobie zmieniam dalej moje klocki i swoje myślę  🙂

Czasem trochę jak w podstawówce bo Michał miał inny piórnik a ja nie mam. To przecież ten piórnik jest do dupy 😁

Czy naprawdę myślicie, że kupuję specjalnie kiepsko brzmiące kolumny. Dla mnie to najlepsze z przesłuchanych w tym budżecie. 

BW to też nie moja bajka, ale rozumiem dlaczego może się podobać, podobnie Yamaha 🙂

5 minut temu, micmus napisał:

Czy naprawdę myślicie, że kupuję specjalnie kiepsko brzmiące kolumny. Dla mnie to najlepsze z przesłuchanych w tym budżecie

No i to jest najważniejsze, tego się człowiek uczy, sam nawet bywam zaskakiwany przez znajomy jak mamy różne gusta. 

13 minut temu, micmus napisał:

Czy naprawdę myślicie, że kupuję specjalnie kiepsko brzmiące kolumny. Dla mnie to najlepsze z przesłuchanych w tym budżecie. 

Masz taki gust a nie inny. Ale to Ty wszystkim wmawiasz jak dobrze Twój zestaw brzmi ... to już 74 strona ...

Edytowane przez Piopio

Kto chce to czyta kto nie chce nie musi tu wchodzić. A dość często słyszę, że to jeden z ciekawszych tematów na forum także nie mam za co przepraszać 😉

No jakby dla mnie nie brzmiał nie wybrałbym właśnie tego. Dlatego to mój temat przecież w innych na siłę nie wciskam forumowiczom tych kolumn. 

Pozwolę sobie wkleić treść wiadomości jednego z forumowiczów. Nicka nie podaje bo mógłby sobie nie życzyć. 

Cześć Micmus,

Widzę, że kopiesz się z końmi, a yak naprawdę z kucami, a nawet kucykami. Prawda jest taka, że znaczna część forumowiczów i gości może pomarzyć o sprzęcie i pomieszczeniu, którym dysponujesz. Gul im skacze na samą myśl, że wskakujesz niedługo w serię "800". Jak pamiętasz, pisałem o moich wrażeniach z 803D (D2). Znajomy kupił je z drugiej ręki od jakiegoś Fina, który nie potrafił ich okiełznać. To było jedno z najlepszych brzmień jakie słyszałem w swojej karierze.

Pamiętaj, że ci którzy kiepsko oceniają szkołę grania  Bowers&Wilkins najczęściej nie potrafili okiełznać wzmocnienia. A potem takie opinie się czyta na forach. 

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w przeganianiu forumowych kucyków. 😉

6 minut temu, micmus napisał:

Gul im skacze na samą myśl, że wskakujesz niedługo w serię "800".

Raczej ten gość zazdrości innym sprzętu. Ocenia innych po sobie ... 😉 W dodatku pogardza innymi. Cytowanie takiego toksyka nie jest dobrym pomysłem ... 

Edytowane przez Piopio

Ja tam nie zauważyłem żeby się czepiał innych.

Jak uzna, że nie chce być cytowany to usunę cytat. 

Edytowane przez micmus
1 minutę temu, micmus napisał:

Ja tam nie zauważyłem żeby się czepiał innych. 

Zazdrość to niekoniecznie czepianie się. 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Zazdrość to niekoniecznie czepianie się. 

Ale tak na poważnie to w czym problem bo ja cały czas nie rozumiem do czego zmierzamy ? 😉

Problem, że wybrałem Bowersy, że mam swoje temat, że podoba mi się taki dźwięk ? 

13 minut temu, Piopio napisał:

Raczej ten gość zazdrości innym sprzętu. Ocenia innych po sobie ... 😉

Ale on ma lepsze audio niż Ty i ja. To czego zazdrości ? 

2 godziny temu, Piopio napisał:

Nie da się naprawić fabrycznie przejaskrawionego brzmienia. B&W poniżej serii 800 są jasne i krzykliwe. 

Bzdura na resorach, zależy do czego podepniesz.
Wyobraź sobie, że można je podpiąć do czegoś innego niż Sabaj. 😄

1 minutę temu, MagneticFields napisał:

Bzdura na resorach, zależy do czego podepniesz.

B&W są strojone po jasnej stronie mocy. I nic tego nie zmieni. 

45 minut temu, micmus napisał:

Ale on ma lepsze audio niż Ty i ja. To czego zazdrości ? 

Może w życiu zazdrości innych rzeczy. W każdym razie ton jego wypowiedzi jest wielce toksyczny.

46 minut temu, micmus napisał:

Problem, że wybrałem Bowersy, że mam swoje temat, że podoba mi się taki dźwięk ? 

Czy ja Cię atakuję ? Wyraziłem tylko swoją opinię na temat kolumn, którą podziela wiele osób. Przykro mi, że dotyka Cię to osobiście. 

Godzinę temu, Piopio napisał:

Masz taki gust a nie inny. Ale to Ty wszystkim wmawiasz jak dobrze Twój zestaw brzmi ... to już 74 strona ...

W takim razie rozumiem, że przez 74 strony męczysz wątek, żeby w końcu przeczytać, że B&W to jednak nie to... a tu ciągle brak oczekiwanego efektu, bo autor tematu niezmiennie zadowolony.

Też właśnie zapytałem wprost Piopio o co chodzi i w czym problem bo nadal nie rozumiem ? 

Twierdzi, że nie zazdrość to czekam na rozwiązanie zagadki. 

No a jak kiedyś np. porzucę Bowersa i kupię Wilson Audio Sabrina X (podoba mi sie ten dźwięk !) to pewnie założę temat o nich i zapewnię nie po to żeby je skrytykować bo po co miałbym je wybierać jakby mi nie pasowały 😉

7 minut temu, micmus napisał:

Też właśnie zapytałem wprost Piopio o co chodzi i w czym problem bo nadal nie rozumiem ? 

Jesteś strasznie drażliwy. Zalecam więcej dystansu ... 

Raczej uczulony na wmawianie mi, że wiesz lepiej co powinienem wybrać jak to mi ma się podobać. 

Haha no proszę Cię chcesz to wpadaj na kawę i chętnie pogadam na miejscu. Ale nie siejmy jadem. No gdzie ten dystans 😉

12 minut temu, micmus napisał:

Raczej uczulony na wmawianie mi, że wiesz lepiej co powinienem wybrać jak to mi ma się podobać. 

Gdzie ja Ci coś wmawiam ? Wyraziłem tylko opinię o kolumnach. Nadinterpretowujesz mocno moje wypowiedzi. To jest właśnie brak dystansu. 

4 godziny temu, Piopio napisał:

Nie moge sie zgodzic z ta opinia. Starsze konstrukcje tego producenta moze i mialy uwypuklona wyzsza srednice, ale od serii CM duzo sie zmienilo w brzmieniu w tym zakresie. Mozna nawet powiedziec (osluchani z Bowersami od dawna moga to potwierdzic), ze w nowszych konstrukcjach, poczawszy od serii CM wyzszy zakres srednicy jest dosyc mocno wycofane na tle poprzednikow. Gora pasma tez zostala utemperowana. Nie mowie ze jest jej malo, ale jest delikatniejsza, nadal jest duzo detalu, ale latwo przyswajalnego.

Ale ze jest krzykliwe? No nie wiem. 

W dniu 27.10.2024 o 13:45, Piotr Sonido napisał:

No dokładnie tak myślałem także dzięki za potwierdzenie tylko 

takie czasy 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

4 godziny temu, Piopio napisał:

Jesteś strasznie drażliwy. Zalecam więcej dystansu ... 

Wiesz co ale właśnie dystansu to powinniśmy się uczyć od @micmusa.

Jest zupelnie odwrotnie niż napisales bo to @micmus jest na luzie, a ty sie ciagle spinasz.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Accuphase E-4000 Polecam sprawdzić. Ostatnio się nim bawiłem wygląda pięknie a mam słabość do sprzętu wzorowanego trochę na sprzęt sprzed epoki. Do tego piękne granie, bardzo angażujące w a jeszcze jedna piosenka sporo ciepła miodu trochę takiej nuty lampowej ale bez lampy. Myślę że z Bowersem mogło by dać świetny efekt 

To kto ma luz, a kto nie? 

Bowersy też myślę że potrafią zagrać. 

...jak się je dsp potraktuje. :D

.

Nie moge sie zgodzic z ta opinia. Starsze konstrukcje tego producenta moze i mialy uwypuklona wyzsza srednice, ale od serii CM duzo sie zmienilo w brzmieniu w tym zakresie. Mozna nawet powiedziec (osluchani z Bowersami od dawna moga to potwierdzic), ze w nowszych konstrukcjach, poczawszy od serii CM wyzszy zakres srednicy jest dosyc mocno wycofane na tle poprzednikow. Gora pasma tez zostala utemperowana. Nie mowie ze jest jej malo, ale jest delikatniejsza, nadal jest duzo detalu, ale latwo przyswajalnego.

Nie moge sie zgodzic z ta opinia

Jakiekolwiek testy/pomiary czytasz wszedzie pisza, ze to wlasnie te nowsze serie 700 i 800 maja podbity wyzszy zakres srednicy i wysokich tonow

Ukryta Zawartość

IMG_5270.thumb.jpg.c8de549ea9fcf88ae599164e9fbcbd4f.jpg

BTW.

804 stoja u mnie od ponad 30 lat i brzmia zdecydowanie inaczej niz te nowe. Wole stare.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi