Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, gry też. 

1 godzinę temu, MarkM napisał:

Chyba, że jest to TV z tzw. "grającym ekranem" w technologii Sony  Acoustic Surface Audio+

Dobrej sceny na pewno nie zastąpi. :P

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Zalosne to sa Twoje wypowiedzi. To jest kazdego indywidualna sprawa jak i co ma w domu zrobione a Ty wpie....asz sie w gumowcach na salony i zwracasz uwage gospodarzowi co zrobil zle. Tak sie wlasnie zachowuja ludzie ktorzy kury szczac wyprowadzaja.

Pociągnę jeszcze temat. Chłop już drugi raz wbił się tutaj z PRETENSJAMI, że micmus dobrze się bawi w swojej akustyce. Co on ma pod czapką? W sumie nie chcę wiedzieć, ale moim zdaniem to nie jest dobry człowiek. xD

.

Miałbym bekę, jakby micmus zrobił pomiary i okazałoby się,  że ma lepsze spl od większości, bo akurat mu się przyfarciło z proporcjami pomieszczenia i ustawieniem. Ludzie z ograniczoną wiedzą o akustyce nie biorą tego pod uwagę. xD

Ale pewnie pogłos ma wyjebany, bo dywanu nie ma i TV zawiesił! Rotfl xD

Edytowane przez J4Z

.

3 minuty temu, J4Z napisał:

przyfarciło

Jest to prawdopodobne, ale wielce rzadkie. Znam takie pomieszczenie, niemal puste, bez dywanu, a akustyka jest niemal perfekcyjna. Niemniej jednak prawdopodobieństwo, że się uda jest minimalne, ale nie neguję, że u kolegi może grać ok.

"Tynk pożera dźwięk" 747

55 minut temu, Ajothe napisał:

Filmy bez dobrego audio bardzo dużo tracą 🙂

Za to sąsiedzi zyskują jeśli mieszka się w bloku 😀 

Dobra dobra niech sobie gadają - ja się rozwijam dalej oni całe życie będą tylko gadać 😄 Ja nie narzekam 😏

To mam przeprosić micmusa, że w jego temacie o kolumnach i wzmacniaczu wstawiłem TV 😂 To moja bajka i moje zabawki - TV był częścią tej układanki i cieszy na całego.

Fajna sprawa z tymi koncertami w dobrej jakości 👌

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W dniu 24.11.2024 o 16:41, Piotr Sonido napisał:

@micmus i tak kończy się ten temat...

Ale w jakim sensie ?

6 godzin temu, MarkM napisał:

W ciula, to Ty dałeś się zrobić nabywając cała tę graciarnię, którą masz w stopce, i jeszcze tym badziewiem się chwalisz 🙂 

Niech pokaże fotkę jak to u niego fajnie działa akustycznie - nie widzę problemu może wstawić w moim temacie. Pokaż pokaż. 

W dniu 23.11.2024 o 14:56, J4Z napisał:

O Ty micmusie jeden, ja obstawiałem wzmacniacz od tego gościa z zagranicznym nazwiskiem. xD

Z Daniel Hertz rozmawiam ostatnio częściej niż ze sprzedawcami fotowoltaniki haha 

IMG_1729.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
5 godzin temu, Ajothe napisał:

Szukałem odkurzacza Bowers&Wilkins, ale nie ma...🤔

Jak to nie ma, a to gips?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z Daniel Hertz rozmawiam ostatnio częściej niż ze sprzedawcami

Ukryta Zawartość

Ne wiedzialem ze Daniel Hertz tak dobrze mowi i pisze po Polsku

Ukryta Zawartość

Pewnie w końcu posłucham tego Hertza z ciekawości. Boję się tylko ciśnienia po wizycie jak nie będę chciał kupić. No ale ma być niby bez zobowiązań. 

Godzinę temu, micmus napisał:

Ale w jakim sensie ?

No bałaganu który nastąpił na poprzedniej stronie. 

Uważam że powinieneś zamknąć już ten temat jeżeli kwestia kolumn i wzmacniacza jest wybrana I zamknięta na jakiś czas A jeżeli przyjdzie ci do głowy wymiana kolejnego elementu to po prostu załóż inny temat. 

Powiem ci że byłem tu wczoraj i jak teraz zaglądam to już ciężko mi jest nadrobić od mojego ostatniego postu 😕

Średnio się to czyta.

Kolejny temat nazwij "dylematy micmus" będzie ciekawiej

W tym temacie raczej nastąpi jeszcze dużo zmian: teraz przyszła pora na akustykę, adaptację sufitu, pomiary Umik, korekcja akustyki Dirac i cały czas mam ochotę na 803 jki, które tak czy inaczej się pojawią. Cały czas mam w myślach ten dźwięk 803 jej z Pass w Top - zjawiskowo to brzmiało 🙂

No i jeszcze lampy do Unisona dotrą do mnie za około 2 tyg. Zabawy będę miał od groma 🙂

Jak temat będzie Was za mocno „kłuł” w oczy i będzie się robił tu taki bajzel to go usunę - nic na siłę. 

Pomyślę, a na początek posprzątam …

Tylko no właśnie to z pass.

Z unisonemctak nie zagra.

Uważam , a wiem jak bardzo jesteś zafokusowany na bowersa że powinieneś sprawdzić jescze audiivectory serie R, wyższe modele PMC, proac serie K.

Moim zdaniem to w tym wątku by się działo więcej jakby było coś więcej niż bowersy:)

Ale spoko rozumiem też mam takiego znajomego co jest na tym punkcie zakręcony. 

Chodź posłuchamy tego i tego! Nie, on chce temu już.

🙂

I nie uważam żeby to było złe 

Jeśli to prawda co piszą w tym artykule to nie wiem czy wybór Bowersów to będzie dobra decyzja... 🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Na koniec ceny spadną, będą wyprzedaże. Jak dobrze pójdzie, używek mocno pójdą do góry, jak już nie będzie produkcji. Zależy jak bardzo audiofile cenią Bowersy... xD

A ja powiem tak: 

16691077235b7c826196456_13336542934.jpg

Się czkawką odbiją im wszystkim te podwyżki x2.

Zły okres wybrałem na moje szarże. Jak miałem kasę, akurat wszytko było drogie. No trudno...

W ogóle co oni pierdzielą w tym newsie. Jaki ostatni bastion klasycznego słuchania? Jakie odcinanie się od słuchawek? Aż mi się nie chce czytać. :P

W Polskim internecie nie znalazłem na szybko newsa o podobnych domniemaniach, aby B&W miał tak duże problemy - dziwne.

Edytowane przez J4Z

.

Ten artykuł to jakieś bzdury pisane przez dyletanta. W ogóle to sprawia wrażenie jakby pisała go sztuczna inteligencja. Nie zdziwiłbym się... Bowers ma kłopoty? Nie było wcześniej żadnych informacji na temat. 

"Tynk pożera dźwięk" 747

W spoilerze miał być tylko obraz. Forum nie ogarnia spoilerów. 

Się czkawką odbiją im wszystkim te podwyżki x2.

Zły okres wybrałem na moje szarże. Jak miałem kasę, akurat wszytko było drogie. No trudno...

W ogóle co oni pierdzielą w tym newsie. Jaki ostatni bastion klasycznego słuchania? Jakie odcinanie się od słuchawek? Aż mi się nie chce czytać. :P

W Polskim internecie nie znalazłem na szybko newsa o podobnych domniemaniach, aby B&W miał tak duże problemy - dziwne.

.

Jako posiadacz Bowersów, których nie zamierzam zmieniać, taka wiadomość powoduje we mnie jedynie smutek i nie ma praktycznie żadnego znaczenia. Nie wydaje mi się, aby firma z tradycjami i olbrzymim zapleczem zniknęła z rynku, najwyżej wykupią ją Chińczycy jak to miało miejsce z Volvo. Jakość chińskiego Volvo absolutnie się nie obniżyła, a wręcz przeciwnie. A więc Bowersowcy głowa do góry, a wszelkiej maści krytykanci nie cieszcie się na zapas 🙂 

Myślę,  że na codzień ludzie mają większe problemy niż to czy Bowers się utrzyma 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

13 minut temu, dedal75 napisał:

Myślę,  że na codzień ludzie mają większe problemy niż to czy Bowers się utrzyma 😉

O tak, dla nas wszystkich największym problemem jest aby coraz lepiej grało 😂

Fałszywe informacje wynikające z braku zrozumienia raportu spółki. Massimo (właściciel holdingu, do którego należy BW) całkowicie zaprzecza wszelkim ruchom w kierunku zamknięcia BW, chcą tworzyć nowe produkty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 2.12.2024 o 10:11, MarkM napisał:

Jako posiadacz Bowersów, których nie zamierzam zmieniać, taka wiadomość powoduje we mnie jedynie smutek i nie ma praktycznie żadnego znaczenia. Nie wydaje mi się, aby firma z tradycjami i olbrzymim zapleczem zniknęła z rynku, najwyżej wykupią ją Chińczycy jak to miało miejsce z Volvo. Jakość chińskiego Volvo absolutnie się nie obniżyła, a wręcz przeciwnie. A więc Bowersowcy głowa do góry, a wszelkiej maści krytykanci nie cieszcie się na zapas 🙂 

Zły przykład, bo dlaczego B&W miałoby być jak Volvo, a nie jak SAAB? 😉

Napisałem o tym nawet temat ale bardziej pod kątem Denona. 

Marki zostaną przejęte przez innego właściciela i tyle. 

Z tym że jakiś główny inżynier odszedł z Denona. Więc pewnie produkty nieco się zmienia i tyle.

Marantz w topowym modelu wszedł w klasie D można? Pewnie 🙂

Co do bowersa bym się nie bał. Ten czy tamten będzie trzymał nad tym piecze. Obojętne. 

Zobaczymy w przyszłym roku już niedługo. 

3 godziny temu, MagneticFields napisał:

Zły przykład, bo dlaczego B&W miałoby być jak Volvo, a nie jak SAAB? 😉

Jakoś mało mnie to interesuje. Dla mnie może ich przejąć  Musk z SpaceX lub nawet Bezos z Amazona 🙂 

• Pokaż nowe odpowiedzi