Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, micmus napisał:

Taka sytuacja 😞 Bowersy się kurzą, końcówka mocy również  i nie ma na czym słuchać od 3 tygodnii. Trzeba przetrwa - może Żona wpuści na Yamahe 😁

spacer.png

spacer.png

gdyby nie był grudzień, to bym coś dał na przetrzymanie ;) 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

36 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

gdyby nie był grudzień, to bym coś dał na przetrzymanie 😉

Dzięki Michał 🙂

Teraz, micmus napisał:

Dzięki Michał 🙂

ale jakbyś chciał coś sobie wypożyczyć na kilka dni to dzwoń w poniedziałek 😉 Jest okazja żeby potestować. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

7 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ale jakbyś chciał coś sobie wypożyczyć na kilka dni to dzwoń w poniedziałek 😉 Jest okazja żeby potestować. 

Co proponujesz w budżecie 7-10 tys (to już po tych rabatach oczywiście nie katalogowe, mogą być zakurzone z półki) 😁 Z wbudowanym przetwornikiem. Żeby wskoczyć pólke wyżej jak C368 + C268?

Myśle o:

- Rotel Ra1592 mkii

- może jakiś podstawowy Copland

- C399 ale czy to krok w przód względem tandemu C368 i C268 ?? W C399 są inne końcówki słychać to ?

Same Bowersy będę wymieniał jak zakończę sprawę ze wzmacniaczem. Pewnie pójdzie w kierunku 702S3 lub 703S3. 

Edytowane przez micmus
Teraz, micmus napisał:

Co proponujesz w budżecie 7-10 tys (to już po tych rabatach oczywiście nie katalogowe, mogą być zakurzone z półki) 😁 Z wbudowanym przetwornikiem. Żeby wskoczyć pólke wyżej jak C368 + C268?

Myśle o:

- Rotel Ra1592 mkii

- może jakiś podstawowy Copland

- C399 ale czy to krok w przód względem tandemu C368 i C268 ?? W C399 są inne końcówki słychać to ?

Copland 🙂

www.tophifi.pl

15 minut temu, MarkM napisał:

Jeśli przygotujesz wszystko na święta, pozwalając żonie na nic nierobienie, to z całą pewnością wpuści Cię na Yamahę 🙂 

Nieeee to będzie inaczej. Ja jej jak co roku pozwolę wszystko przygotować żeby nie miała czasu na słuchanie audio 😁

I pije kawę w ciszy … i nie smakuje mi … i wcale nie marudzę 😡

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 2.12.2023 o 15:08, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Copland 🙂

Zdecydowanie polecam, Coplandy naprawdę dają radę, Rotel również daje radę ale więcej radości jest jednak z coplanda. Myślę że też ze spokojem da radę z 702 jak szykuje się zmiana.

1 godzinę temu, Mikolaj1212 napisał:

Myślę że też ze spokojem da radę z 702 jak szykuje się zmiana.

Podobno nowa seria S3 jest łatwiejsza w napędzenia. 

Domyślam się, że Copland to jednak półka wyżej w brzmieniu względem Rotel 1592 … muszę posłuchać :-)

Na otarcie łez zamówiłem sobie w Top nowe słuchawki, także od dziś pijam kawę w słuchawkach 😁  

Edytowane przez micmus
W dniu 2.12.2023 o 13:55, micmus napisał:

Taka sytuacja 😞 Bowersy się kurzą, końcówka mocy również  i nie ma na czym słuchać od 3 tygodnii. Trzeba przetrwa - może Żona wpuści na Yamahe 😁

Ukryta Zawartość

spacer.png

A co tam się stało? Czemu nie masz tego nada?

O Michał! Fajny gest z twojej strony! 

Bierz coplanda albo zaryzykuj i kaucja na devialeta 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Pobrałem aktualizacje Bluos i trach - koniec grania. Z tego co wiem od serwisu pechowo musiał być od nowości uszkodzony moduł/kość do  Bluos w samym wzmacniaczu. Problem objawił się przy pierwszej aktualizacji której dokonałem. Poszło lawinowo i uszkodzenie we wzmacniaczu uszkodziło dalej dobrą kartę Bluos 2i. Efektem jest uszkodzony zarówno wzmacniacz C368 jak i sama karta. Z kartą nie ma problemu wymienią od reki ale … do wzmacniacza brak czesci w PL i czekam. Najgorsze, że nie wiadomo czy do Świat problem rozwiążą. 

15 godzin temu, micmus napisał:

O którym Coplandzie myśleliście ? 

do 702 to csa-150: https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/copland-csa-150.html

www.tophifi.pl

21 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

do 702 to csa-150: 

Ukryta Zawartość

No ładnie … to ja jednak wole 703 i CSA 100 😁

Ukryta Zawartość

Hura pijemy ! Do końca tygodnia mój sprzet zostanie odesłany do mnie z serwisu 🙂

Dwa dni nie idę do pracy - będę słuchał sobie 😏

57 minut temu, micmus napisał:

Hura pijemy ! Do końca tygodnia mój sprzet zostanie odesłany do mnie z serwisu 🙂

Czyli jednak coś tam pomogłem 😉

www.tophifi.pl

8 godzin temu, micmus napisał:

Pobrałem aktualizacje Bluos i trach - koniec grania. Z tego co wiem od serwisu pechowo musiał być od nowości uszkodzony moduł/kość do  Bluos w samym wzmacniaczu. Problem objawił się przy pierwszej aktualizacji której dokonałem. Poszło lawinowo i uszkodzenie we wzmacniaczu uszkodziło dalej dobrą kartę Bluos 2i. Efektem jest uszkodzony zarówno wzmacniacz C368 jak i sama karta. Z kartą nie ma problemu wymienią od reki ale … do wzmacniacza brak czesci w PL i czekam. Najgorsze, że nie wiadomo czy do Świat problem rozwiążą. 

Kumam. Słyszałem już o tym problemie wcześniej.

No to koniecznie musisz coś wziąć aby przeczekać okres świąteczny jednak przy muzyce.

Godzinę temu, micmus napisał:

Czyli nici z coplanda i devialeta? 😛

12 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Czyli jednak coś tam pomogłem 😉

Na to wyglada 🙂

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Czyli nici z coplanda i devialeta? 😛

Będzie ale później - nie muszę się spieszyć do Świąt 😉 W takim przypadku raczej najpierw kupię większe Bowersy, a w drugim rzucie zmienie wzmacniacz. Przypominam, że ja z tej NAD’owskien Elektrowni Atomowej (wersja zmostkowana) jestem bardzo zadowolony 🙂

9 minut temu, micmus napisał:

Na to wyglada 🙂

Będzie ale później - nie muszę się spieszyć do Świąt 😉 W takim przypadku raczej najpierw kupię większe Bowersy, a w drugim rzucie zmienie wzmacniacz. Przypominam, że ja z tej NAD’owskien Elektrowni Atomowej (wersja zmostkowana) jestem bardzo zadowolony 🙂

Zrób aktualizacje 😛 zaraz po tym jak dostaniesz i bierz devialeta. 😛

Oczywiście się teraz nabijam mam nadzieję że nie bierzesz tego do siebie. Trzymam kciuki żeby teraz wszystko było okej

41 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Zrób aktualizacje 😛 zaraz po tym jak dostaniesz i bierz devialeta. 😛

Oczywiście się teraz nabijam mam nadzieję że nie bierzesz tego do siebie. Trzymam kciuki żeby teraz wszystko było okej

Ale ja taki właśnie miałem plan przejrzałeś mnie 😄 ciiii bo Topy usłyszą 😁

Tez mam nadzieje, że będzie OK 🙂 

15 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

O Michał! Fajny gest z twojej strony! 

Bierz coplanda albo zaryzykuj i kaucja na devialeta 🙂

Ostatnio słuchałem Devialeta z Sonus Faber Olympica V i gramofonem clearaudio concept okablowanie Transparent (nie pamiętam jaki model), ale dla mnie totalne nieporozumienie, jeden z gorzej grających zestawów jaki słuchałem w takiej kategorii cenowej. Podmieniliśmy Devialeta na Accu E270, które zagrało dużo lepiej w tym zestawieniu, ale szału tez nie było. Cały czas zastanawiam co było nie tak w tym zestawieniu. Devialet miał bardzo słabą kontrolę na basie, Sonusy dudniły a nie grały, akustyka była słaba w pomieszczeniu, ale nigdy tak się nie rozczarowałem tej klasy sprzętem.

A mnie osobiście nie podobają się po prostu takie naleśniki - jakoś tak by mnie nie cieszył ten sprzet psychicznie. 
Wole wybierać  z grona: Accuphase, Mcintosh, Luxman, Pass itp itd 😉

Co kto lubi, a ja wiem czego nie lubie to chyba połowa sukcesu heh

Nie znam tych marsjańskich spodków i wierze, że innym mogą się podobać - tylko nie mi. Poza tym laptopa już mam po co mi kolejny 😁

Edytowane przez micmus
13 godzin temu, micmus napisał:

Ale ja taki właśnie miałem plan przejrzałeś mnie 😄 ciiii bo Topy usłyszą 😁

Tez mam nadzieje, że będzie OK 🙂 

Akurat Michał jest spoko z Topa 🙂

7 godzin temu, RobG1974 napisał:

Ostatnio słuchałem Devialeta z Sonus Faber Olympica V i gramofonem clearaudio concept okablowanie Transparent (nie pamiętam jaki model), ale dla mnie totalne nieporozumienie, jeden z gorzej grających zestawów jaki słuchałem w takiej kategorii cenowej. Podmieniliśmy Devialeta na Accu E270, które zagrało dużo lepiej w tym zestawieniu, ale szału tez nie było. Cały czas zastanawiam co było nie tak w tym zestawieniu. Devialet miał bardzo słabą kontrolę na basie, Sonusy dudniły a nie grały, akustyka była słaba w pomieszczeniu, ale nigdy tak się nie rozczarowałem tej klasy sprzętem.

To był przykład bo towar musiał być z top hi-fi.

Padło na coplanda i devialeta.

A gdzie tego słuchałeś?

Wydaje mi się że z wyższym modelem accu byłoby już okej. Te sonusy lubią się także z karanem, audio research czy dzielonym primare.

Słuchałem w Wawie, u człowieka, który chciał sprzedać Sonusy, ale przy takiej prezentacji to zupełnie nie zachęcało do zakupu. Accu był kolegi i gra bardzo dobrze. Złego słowa nie mogę powiedzieć, np z SF Sonneto 2 słuchaliśmy bardzo fajnie wypadł. U mnie z trianglami Delta i Daipasonami tez fajnie grał, choć mój Muzishare x7 bardziej mi się podobał.

Ale ja lubię lampowe granie.

Świat uratowany - będzie wieczorem muzyka 🙂 Dotarł i musi się już tylko ugrzać.

spacer.png

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, micmus napisał:

Świat uratowany - będzie wieczorem muzyka 🙂 Dotarł i musi się już tylko ugrzać.

spacer.png

cieszę się, że udało się ogarnąć temat  ;) 

www.tophifi.pl

Jak to gra - poezja. Bowersy to jednak są wymiatacze 🙂 Nie wiem czy to z powodu odwyku od muzyki, lepszego wytłumienia salony czy też nowe oprogramowanie coś zmieniło w Bluos, ale ten dźwięk dziś to magia. Mega muzykalnie się zrobiło.

Muszę również pochwalić serwis: wzmacniacz wrócił z wymienioną kartą na nową zapakowany jakbym kupił nowy wzmacniacz pakowany przez producenta. Czyściutki, bez odcisków palców a tym bardziej bez żadnych zadrapań. Co najważniejsze sprawny. Koszty wysyłek w obie strony poniósł serwis. Jestem zadowolony z przebiegu reklamacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
  • Pokaż nowe odpowiedzi