Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Heh podobno tak, ale i tak stwierdził, że nie wydałby tyle na audio - a ja podałem zapobiegawczo cenę podzielona przez dwa 😁

Jak wpadają znajomi nie związani z audio i chcą coś usłyszeć już nie tłumaczę nie włączam jazzu ani nagrań akustycznych itp.

Włączam coś efektownego, robię głośno i po sprawie. 😉

Pracowałem dziś z domu to sobie potestowałem z ciekawości Dac w Node vs Dac w Nad C368. Opisze wieczorem różnice bo są zauważalne. Wiem, że te wbudowane przetworniki to budżetówka, ale podoba mi się opcja posiadania dwóch różnych przetworników tak na przyszłość. 

Zobaczymy jak będzie brzmiało porównanie Dac Node vs Dac w Unison. 

Edytowane przez micmus

Dac w nad C368 Vs Node N130:

Krótko i na temat z Node brzmi znacznie lepiej. W C368 jest więcej basu (ale poluzowanego) mniej średnicy i więcej wysokich. W Node zdecydowanie większa muzykalność, dźwięk spokojniejszy, ale słychać więcej. Słuchając z Daca w Nad jest głośniej co może początkowo mylić, że gra lepiej. 

Interkonekty, które wykorzystałem do przesłania sygnału analogowego z Node do Nad to jakieś posiadane Audioqest niska półka. 

No to masz jeszcze ogromne pole do manewru. Jeżeli w Twoim Node dac gra podobnie do 2i, to tanio można lepiej. W 2i przyjemne brzmienie ale średnio rozdzielcze i właśnie z poluzowanym basem. No i możesz też wymienić zasilanie. 

Edytowane przez J4Z

.

Spodobał mi się, ale póki co tylko z opisu Musical Fidelity MX-Dac mogę kupić w dobrej cenie. Może kupię.

Bo Noda zostawiam zdecydowanie jako transport bo bardzo mi pasuje jego funkcjonalność. 

Najpierw jednak sobie sprawdzę jak gra dac wbudowany w Unison Due vs Node N130. 

Mogę i wydać z 5 - 6 tys na dac jak usłyszę, że warto i jest mi to potrzebne. Tu już ciekawy wybór się pojawia np. Chord Qutest

Edytowane przez micmus
6 minut temu, micmus napisał:

Mogę i wydać z 5 - 6 tys na dac jak usłyszę, że warto i jest mi to potrzebne. Tu już ciekawy wybór się pojawia np. Chord Qutest

Sprawdź koniecznie R2r, to troche inny świat względem delta-sigma, czy fpga.

Najbardziej mnie cieszy zmiana tych kolumn - ogromna zmiana brzmienia i jeszcze więcej radochy 🙂 Każda zmiana sprzętu towarzyszącego przynosi wyraźne o zdecydowane zmiany w brzmieniu.

A zaraz przyjedzie nowy Unison, później może Dac, a jeszcze lampami mogę się pobawić oj … żyć nie umierać 😀

5 minut temu, Ajothe napisał:

Sprawdź koniecznie R2r, to troche inny świat względem delta-sigma, czy fpga.

Nie znałem tego tworu kompletnie - co to? Rozumiem, że mowa o MUSICIAN AUDIO PEGASUS R2R 

Edytowane przez micmus

O proszę. Ja jestem bardzo ciekawy tego co siedzi w Unison. Czy jest tam bo jest czy też naprawdę warty uwagi. Bo jego wbudowanie tam jest zdecydowanie profesjonalne. 

Edytowane przez micmus
9 minut temu, J4Z napisał:

najtańszym, polecanym R2R

Denafrips Ares II to był. Zapomniałem dodać.

13 minut temu, micmus napisał:

co to? Rozumiem, że mowa o MUSICIAN AUDIO PEGASUS R2R 

Nie nie, to jest układ (rodzaj) kości/daca. Są Delta Sigma, AKM, Sabre, R2R... i to tyle co znam.

Edytowane przez J4Z

.

Dzięki dowiedziałem się czegoś nowego 🙂

A teraz kontynuuje Boz Scagss - Dig. Świetna płyta … jeśli się ma Bowersy 🤣

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ustalmy:)

Czy teraz w związku z większą ilością testowanego przez Ciebie sprzętu wzmacniacz nad 368 traci nieco w oczach? 

W sensie dalej rozumiem To nie jest drogi wzmacniacz i gra całkiem przyzwoicie Ale nie jest to też model idealny dla każdego i do brania w ciemno. Prawda?

27 minut temu, micmus napisał:

Mogę i wydać z 5 - 6 tys na dac jak usłyszę, że warto i jest mi to potrzebne.

Za tyle kupisz używkę Gustard R26 - to DAC R2R. Dla wielu to koniec poszukiwań. 

11 minut temu, J4Z napisał:

Są Delta Sigma, AKM, Sabre, R2R... i to tyle co znam.

AKM i Sabre to Delta Sigma 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, J4Z napisał:

Sabre

Z tym że on nie gra tak bardzo sterylnie albo sama konstrukcja jest tak zrobiona że nie wrzucał bym go z ESS innych urządzeń. 

7 minut temu, Piopio napisał:

AKM i Sabre to Delta Sigma 😉

A Burr-Brown?

Kiedyś jak pisaliście o kościach, odebrałem, że Burr-Brown to delta sigma, a reszta to reszta, jak widać mylnie.

Edytowane przez J4Z

.

19 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ustalmy:)

Czy teraz w związku z większą ilością testowanego przez Ciebie sprzętu wzmacniacz nad 368 traci nieco w oczach? 

W sensie dalej rozumiem To nie jest drogi wzmacniacz i gra całkiem przyzwoicie Ale nie jest to też model idealny dla każdego i do brania w ciemno. Prawda?

Cześć Piotr 

Mając na uwadze, że nowego można kupić za 3500 zł zyskuje 😉

A odpowiadając bardziej na pytanie porównując np. moje Nady do Coplanda Csa100 z Nada staje się Żuczek Gnojaczek względem Brachypelma Hamorii 😏 Tu drugie też mam 😁

Co tu dużo pisać - apetyt rośnie …

Z opiniami o Unisonie jeszcze się wstrzymam aż trochę go u mnie posłucham. 

Wszystko kwestia ceny drożej często jest lepiej (ale nie zawsze). 
Wogole branie jakiegokolwiek sprzętu w ciemno (a zwłaszcza kolumn o wzmacniacza) to dla mnie ryzyko absolutne. W życiu bym nie pomyślał, że ja pójdę w kierunku lampy. Czytając opisu tylko się utwierdzałem, że to nie dla mnie granie. A tu masz 😁

19 minut temu, Piopio napisał:

Za tyle kupisz używkę Gustard R26 - to DAC R2R. Dla wielu to koniec poszukiwań. 

Za to min. lubię to forum. Nie dowiem się stad co mi się spodoba i co mam kupić. Ale dowiem się co posłuchać i co może mi się spodobać. Dzięki ! Sam nie zwróciłbym na niego uwagi. 

Edytowane przez micmus
7 minut temu, micmus napisał:

Wogole branie jakiegokolwiek sprzętu w ciemno (a zwłaszcza kolumn o wzmacniacza) to dla mnie ryzyko absolutne. W życiu bym nie pomyślał, że ja pójdę w kierunku lampy.

E tam, ja non stop biorę w ciemno używki. Posłucham bez presji czasu i sprzedaje. 

.

1 minutę temu, J4Z napisał:

E tam, ja non stop biorę w ciemno używki. Posłucham bez presji czasu i sprzedaje. 

To też jest sposób. Ale dużych podłogówek nie chciałoby mi się tak. Za dużo pakowania, noszenia itp. Elektronika to jeszcze luz. 

6 minut temu, J4Z napisał:

No, na dniach znowu 2x 21kg + opakowanie na czwarte piętro nosić. 😬 Eh xd

A co kupiłeś ?

Edytowane przez micmus

Eee, zapomniałem, że to nie paleta jak ostatnio, że kurier postawi mi pod klatką i cześć. Teraz będzie szło w dwóch paczkach i co najwyżej to on może mnie poprosić o pomoc. 😎 

3 minuty temu, micmus napisał:

A co kupiłeś ?

Telefunken TL 800

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

44 minuty temu, J4Z napisał:

A Burr-Brown?

Zależy jaka kość np. PCM1704 to R2R. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, micmus napisał:

Dzięki dowiedziałem się czegoś nowego 🙂

A teraz kontynuuje Boz Scagss - Dig. Świetna płyta … jeśli się ma Bowersy 🤣

Ukryta Zawartość

W tej brązowej wersji naprawdę to wygląda ładnie! Jeszcze podstawa mogłaby być w tym samym wykończeniu.

Ukryta Zawartość

47 minut temu, Tonnii99 napisał:

W tej brązowej wersji naprawdę to wygląda ładnie! Jeszcze podstawa mogłaby być w tym samym wykończeniu.

Mnie cały efekt psuły świecące się srebrne nóżki między kolumna, a podstawą. Dlatego przerobiłem je tak jak widać na czarne. 

Dziś to płynie złoty audiofilski prąd z gniazdek - czasem jest taki dobry dzień na słuchanie 🙂

Ukryta Zawartość

IMG_6336.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zrób sobie zworki z czystego srebrnego drutu. Wychodzi taniej niż najtańsze gotowe zworki z kabla. 

• Pokaż nowe odpowiedzi