Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Piopio napisał:

wsparcie nigdy się nie skończy

HAHAHAHA

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:

HAHAHAHA

Chyba, że Harman(Samsung) zbankrutuje 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, Piopio napisał:

Chyba, że Harman(Samsung) zbankrutuje

Albo straci zainteresowanie/odsprzeda itp... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Teraz, Mikelas76 napisał:

Albo straci zainteresowanie/odsprzeda itp... 

Najlepiej nic nie kupować 😉 Proponuję używać tylko analogowych rzeczy 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

50 minut temu, Marcinus napisał:

Będę drążył... 🙂 

Tobie za pracę płacą raz i już...?

Tak, dokładnie. Raz i już. Jeśli chcę wincyj to muszę przyjść znowu do pracy i znowu mi płacą. Raz.

Podobnie za samochód płacę raz - i już go mam i mogę używać jak długo zechcę.

2 godziny temu, Piopio napisał:

wsparcie nigdy się nie skończy

Kiedyś premier Mikołajczyk powiedział, że Polska NIGDY nie zgodzi się na oddanie Wilna i Lwowa. 

Winston Churchill odpowiedział mu tak: „Nigdy, nigdy... To jest słowo, którego nikomu nie można zabronić wymawiać”. 🙂 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

@il DottoreW apce VitOs, wyświetla bez problemu okładki, sortuje po albumach, obsługuje playlisty itp Mam M1T v2 i jestem zadowolony. Korzystam na nim z Qobuz i mam podłączone 2szt. pendrive 256GB z albumami DSD i resztą swojej muzyki w .flac. Obsługa przez tel i stacjonarnie przez tablet przystosowany tylko do tego. Mam też Node n130 i miałem na testach Node Icon. Wszystko zasilane dobrym ULPS. Obsługa w Node jest lepsza, ale jakoś samego transportu jest sporo gorsza od Silent Angel. 

Transport po USB n130 vs Icon, bardzo podobnie choć miałem wrażenie że w Icon gorzej wypadł. Może to kwestia zasilania, n130 przez ULPS a Icon na stockowym zasilaniu. Generalnie jak tylko transport, to szkoda kasy płacić tylko za wyświetlacz w Icon. Słabej jakości zresztą. A no i w Node jak zajmiesz port usb to już dysku nie podłączysz.

W M1T gram po I2S przez Matrix spidif 2 po z zasilaniem ULPS i gra to naprawdę na wysokim poziomie. Porównywałem M1T vs Node, po usb na tym Matrix na tych samych zasilaczach i mimo wszystko Node grał słyszalnie gorzej. 

Bez Matrix, I2S z M1T vs USB z Node to "przepaść". 

M1T i zasilacze ULPS zamawiałem z ali.

M1T wyszedł po opłatach ok 2k a zasilacz 5v ULPS od LHY Audio ok 400 plus lepszy kabel DC 2.1 ok 60 zł. Jak za ok 2500 zł, jest to świetny zestaw do transportu. Co do awaryjności, chińczyk też daje gwarancję i lepsze wsparcie od tego co dostaję się w PL. Bez problemu można odesłać przez paczkomat i pomagają rozwiązać problem. Ale jak się poczyta zagraniczne fora to raczej problemów nie zgłaszają. Gdzie np o Icon jest dużo wątków że to padają jak muchy. 

Niżej kilka screenów z VitOs

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20250428_230301.thumb.jpg.f343b9b064c8a73a1fcadea502c3c286.jpgScreenshot_20250427_123622_VitOSOrbiter.thumb.jpg.5c981d6538ab5633643bfcb06c7c44f5.jpg

Ten ostatni to albumy z pendrive usb. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, tomski_ napisał:

Mam M1T v2 i jestem zadowolony.

Dziękuję za konkretną wypowiedź z dużą ilością pożytecznych informacji.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, tomski_ napisał:

mam podłączone 2szt. pendrive 256GB

Próbowałem takiej sztuczki z Musical Fidelity mx-Stream. Po podłączeniu dysku 2TB znalazł może 10% zawartości. 😞 

Do niczego ten soft Volumio.

23 minuty temu, il Dottore napisał:

Próbowałem takiej sztuczki z Musical Fidelity mx-Stream. Po podłączeniu dysku 2TB znalazł może 10% zawartości. 😞 

Do niczego ten soft Volumio.

A tu fajnie szybko zindeksowało wszystko. Ciekawe jak z dyskiem ssd 2TB było, ale wydaje mi się bez lipy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi