Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

====================

Ten film mógłby być punktem wyjściowym do dyskusji -co sie dzieje z naszym światem i z kinem .

Ale myśle że to przerosłoby towarzystwo na tym forum

==========================

• 3 tygodnie później...

tytuł - Grease 

rok -1978 

Gatunek- Muzyczny , rozrywkowy 

Tematyka - Złote lata amerykanskiej młodzieży ........

Moja ocena -10/10 

Gdzie jest film ? -  tu   Grease - HD (1978) online - ekino-tv.pl

foty z filmu

spacer.png

spacer.png

Grease - Greased Lightning [ With Lyrics ] - YouTube

======================

pierwszy film Niemiecki który ja uznaje i prezentuje jako pierwszy .

Tytuł -Gwiezdne Jaja: Zemsta Świrów 

Klasyfikacja -komedia

Rok powstania -2004

Kraj produkcji - Niemcy 

Ocena - 10/10

wprowadzewnie w film , sami niemcy zaobserwowali idiotyzmy zachodzacych zmian.

dali upust w formie filmu sf .

z filmu -

AAA  do tego fimu jest genialy dabbing  polski ,jak wole filmy z napisami albo z lektorem tak tu jest wyjatek  ,cos genialnego .

Polecam ten film dla odstresowania ,no cuż Mi Niemieckie poczucie humoru w tej wersji bardzo pasuje .

W dniu 1.02.2023 o 20:58, MarcinStereo napisał:

Pisać po Polsku w ruskiej szkole uczyli? 

Po polsku ładniej wygląda. Jak kiedyś zgłosiłem ten niegramatyczny bełkot do administracji, za szkalowanie języka polskiego, to dostałem ostrzeżenie. Niektórzy są pod szczególną ochroną i byle jak, byle piszą. 

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, Kapstan_Biasu napisał:

Po polsku ładniej wygląda. Jak kiedyś zgłosiłem ten niegramatyczny bełkot do administracji, za szkalowanie języka polskiego, to dostałem ostrzeżenie. Niektórzy są pod szczególną ochroną i byle jak, byle piszą. 

Tutaj kłania się netykieta punkt 12 o ile mnie pamięć nie myli.

Witam tych dwoje moich miłośników w moim temacie tym razem nie muzycznym a filmowym .

Witam dwoje userów co mają około 2 lat stażu na forum .

A rozpychają sie jakby mieli z 10 lat stażu .albo wiecej .

Tak mi sie skojarzyło że szczyt tworzenia przez Ruskich swoich agentów na portalach w europie to jakies dwa lata temu .To przypadek? Być może .

Panowie wyrażnie sa niezadowoleni że Ja tu istnieje i żądają od administracji aby mnie wywalić ,usunąć .

Jak to sie fajnie wpisuje w kontekst .Usunąć osobe bardzo ostro wypowiadającą sie o Rosji .A powodem są moje wypowiedzi ,podobno nie gramatyczne .Tu zwracam uwage ze moje wypowiedzi sa pro gramatyczne a niesa jedynie pro ortograficzne ale ci panowie tego nie rozróżniają .

Ale witam ich w moim temacie pomimo że nic z filmu tu nie dali .Może dadzą .

Witam w moim temacie pana Kapstan_Biasu i pana MarcinStereo . Jest mi miło was poznać .

Ale film jest tu ciekawszy od tych panów .

tytuł=Dziwne dni

Tematyka - kryminał .

Moja ocena -9/10

Wprowadzenie - film amerykanski z roku 1995 ,bardzo dobra obsada aktorska .niezły scenariusz .w sumie materiał na fajny film i tak wyszło .

Film mało znany .

Film dzieje sie w swiecie nieco przesunietym w latach w przyszłość ale to nie sf .

Jest to klasyczny film policyjno-sensacyjny w wydaniu kina amerykanskiego.

gdzie jest film- Dziwne dni - HD / Strange Days (1995) online - ekino-tv.pl

Życze dobrego kina .

Ostatnio obejrzany film .

Tytuł - Enola Holmes 2

Kraj produkcji -USA ,Netflix 

Rok produkcji -2022

Gatunek - rozrywkowy .

Moja ocena -solidne 6/10 

Wprowadzenie- Nie wybitny ale też nie odstraszający w niczym .Lekki film rozrywkowy nawiązujący do seri o 

Sherlocku Holmesie . Dość dobra gra aktorska ale bez wyżyn .Po prostu miły, lekki  średni film.

Gdzie jest - Enola Holmes 2 - HD (2022) online - ekino-tv.pl

====================================

Tytuł - Delicatessen

Kraj produkcji -Francja 

Rok produkcji -1991

Gatunek-groteska 

Moja ocena -7/10

Wprowadzenie - film napewno nawiązujący do okresu 2 wojny światowej i sytuacji kiedy sprzedawano-serwowano ludzkie mieso .

Sam słyszałem od osób starszych że np. w Polsce po wojnie gdzie wybito zwierzęta gospodarcze były miejsca gdzie serwowano mięso ,miejscowi obchodzili te miejsca z daleka .

Ciemne kwestie przeszłości ....

Sam film jest utrzymany w stylu kina miedzy wojennego albo pierwszych filmów powojennych .

Gdzie jest film? Tu jest-Delicatessen (1991) online - ekino-tv.pl

Przestałem wklejać bezpośrednie linki ponieważ film jest dostępny tam bez problemu i szkoda mi sie gimnastykować aby dostarczyć tu link bezposredni .

A foty czy inne wideo to daje nie do wszystkich filmów oraz jaki mam humor ,no sorki.

Co do filmu -Delicatessen  , dodam że napewno nie jest to film familijny .Jest to film dla osób które wiedzą że ludzie to nie baranki boże .

• 2 tygodnie później...

Ostatnio oglądnołem film stosunkowo nowy ale taki jak klasyk z lat 90tych .

Tytuł- Bez pamięci

Kraj produkcji -USA 

Rok produkcji -2022

Gatunek- kryminał ,sensacyjny

Moja ocena -9/10

Wprowadzenie - Mocno wiekowy morderca na zlecenia dostaje kolejne zlecenie ....Pojawia sie w nim sprzeciw w wykonaniu do konca tego zlecenia i zwraca sie przeciw zleceniodawcy ......

Dobrze zrobiony film amerykanski utrzymany w starych klimatach .dobra obsada ,dobry scenariusz ,wszystko tu gra na poziomie .

Tu jest do zobaczenia - Bez pamięci - HD / Memory (2022) online - ekino-tv.pl

Edytowane przez atmeg

Tytuł - dom 1000 trupów 

Kraj produkcji- USA

Rok produkcji - 2003

Gatunek- horror , groteska 

Moja ocena - 9/10 

Wprowadzenie - Jest to Film który łaczy w sobie horror z pewnymi starymi klimatami filmowymi z dawnych produkcji USA  .Tu nie chodzi o straszenie widza tu chodzi głównie o klimat filmowy .Bardzo dobrze zagrany , scenariusz też nie kuleje nigdzie ,scenografia fantastycznie dobra .

Gdzie jest film- ano tu jest -Dom 1000 trupów (2003) House of 1000 Corpses 720p - CDA

spacer.png

spacer.png

spacer.png

• 3 tygodnie później...

Wczoraj atmeg patrzył  John Wick 3...

Kraj produkcji -USA

Rok produkcji - 2019

Gatunek- ganianlne i seryjne zabijanie czyli klasyka współczesnego kina sensacyjnego ...Ilość trupów prawdopodobnie przewyższa filmy o Rambo przy czym seria Rambo to klasyka przy tym czymś.

Moja ocena - nawet głowna rola Keanu Reeves nie ratuje tego filmu .Jest to produkcja dla tak zwanych "nowych widzów " nie znajdzie sie tu nawet ułamków starego dobrego kina akcji  ,ocena  5/10 .

Refleksja -aktor o wiekszych możliwościach aż tak olewa ? Keanu Reeves powinien rozejżeć sie za dobrym scenariuszem ,jeszcze nie jest stracony dla kina .

Fot nie bedzie .

Gdzie jest film -John Wick 3 / John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019) cały film online - Zerknij.TV

• 2 tygodnie później...

Tytuł - Tomiris

Rok produkcji - 2019 

Kraj produkcji - Kazachstan 

Gatunek - Historyczny 

Wprowadzenie w film- Opowieść o istniejącej w histori postaci  kobiety-wodza ludów Azjatyckich z terenów znad Morza Kaspijskiego z okresu około 500 lat przed naszą erą o imieniu Tomirys. Opisuje w sposób fabularny   historie Jej życia i  wojnie z wielką Persją ,Cyrusem Drugim

Fakty na których opiera sie filmowa opowieść zostały spisane przez Perskich kronikarzy.

Kawał dobrego kina historycznego z Kazachstanu

Moja ocena -    7/10

Film jest jako free na CDA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg

Tytuł - JEŹDŹCY SPRAWIEDLIWOŚCI

Rok produkcji- 2021

kRAJ - Dania 

Gatunek- Sensacyjny , socjologiczny , psychologiczny

Wprowadzenie - Dochodzi do wypadku w metrze miejskim ,wykolejenia wagonów ,ginie sporo osób .Kilku niezwykłych ludzi widzi w tym nie tylko wypadek i ..... wyszukują pewne zależności , wpadają  na trop bandyckiej grupy .

Film bardzo złożony socjologicznie ,bardzo ciekawy.

Porusza bowiem wiele aspektów przemocy i jej wpływu na ludzi .

Świetnie zrobiony ,dobra obsada ,dobre aktorstwo w połączeniu z nietuzinkowym scenariuszem 

Moja ocena  -    8/10

Jest jako free na CDA

spacer.png

Edytowane przez atmeg
  • 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
W dniu 26.05.2023 o 13:10, Meloman napisał:

Cieszę się, że zaprzestałeś swoich recenzji.

Ciesze sie ze jesteś zainteresowany tym co Ja pisze ,i jesteś . To miłe .

Ostatnio zaserwowałem sobie trylogie te starą Gwiezdnych Wojen .

Jestem ich wielkim fanem ,walczyłem w latach 80 tych pod kinem o bilety .......

Film zestarzał sie już sporo ,już nie oglądałem tego na jednym wdechu .

Owszem pozostało wiele scen które nadal z ciekawością i uwagą obejrzałem ale już 60% nic we mnie nie wzbudzało ,czyli obojętność . 

Ale nadal znalazłem sceny które podkręcały moją uwage i zaspakajały zmysły 

Zaczne od czesci 4  ,Cały poczatek filmu do momentu kiedy Bohater odkrywa ze jego rodzine zamordowano ....nadal ta cześć filmu trzyma sie dobrze .....Nadal działa ten klimat wizyty w knajpie pełnej  kosmitów .Potem jest już gorzej .

Były chwile ze nawet przewinołem jakieś sceny .

A przewijałem ponieważ oglądałem ten film po raz 30 ty .I tylko dla tego .

Edytowane przez atmeg

Teraz obejrzałem  cześci powstałe potem czyli 1 ,2 i 3  i stwierdzam iż jednak trzymają poziom .

Jedynie w czym ustępują pierwszym odcinkom GW to kultowość aktorów .Podstawowi aktorzy z pierwszej sagi zostali wielkimi aktorami ,nagrali wiele filmów gdzie świetnie sie sprawdzili w rolach natomiast w drugiej czesci czy 1,2 i 3  już zabrakło tej magii aktorskiej .

==============================

Wypada wyjaśnić ....To nie jest temat w którym określa sie wartości filmów .....

To jest temat o filmach które Ja obejrzałem ostatnio też nie o wszystkich .I tu są zawarte Moje uwagi ,odczucia jako oglądacza Filmów .

Inni mogą mieć inne odczucia i Ja nie aspiruje do tego aby to zmieniać, to jak widzą jakiś film swoimi oczami .

A dokładniej jak inne umysły reagują na dany film oraz to co Ja pisze .

Edytowane przez atmeg

Mam nadzieje że jesteś moim ukrytym fanem ...............

========================

Filmy owszem, ponad wszystko ,to w tym temacie  .

Bez zadnych naleciałoŚci ,idoli ,polityki i tego co wypada dziś.....

===========================

To nie jest miejsce gdzie coś sie reklamuje czy wpływa na umysły innych ......

To jest moje osobiste Filmowe gdniazdo .

Nie robie tego dla plusików  ,robie to dla kina .

Uwagi typu ze powinienem skończyć odbijam zwierciadlem emisji .Co do mnie wysłałeś to otrzymasz .

Złoto dla zuchwałych ......

Sorki ale w dupe strzeliłeś sobie  ......Popraw sie .

==========================================================

Film wyjątkowy ,klasyk napewno ....

Od Atmega  dla was  ,Tytuł "Złoto dla zuchwałych " 

Genialny film łączący realia wojny z 3 Rzeszą z elementami sensacji i komedii ale  to dzieki wspaniałym aktorom .

Moja ocena  !0/10 .

Tak więc u mnie tytuł "ZŁoto dla zuchwałych " 

wspaniałe aktorstwo wielu gwiazd kina ,niezły scenariusz ,najwyższa ocena u Atmega filmowa 

10/10

wielu luddzi chce mnie tu atakowac ale ma problem ponieważ ja ich lubie .....

Edytowane przez atmeg
  • 5 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...

Ja to tylko jednominutówki oglądam

Np. terapię szokową.

Ukryta Zawartość

Ariana Grande i Jennette McCurdy z jakiegoś serialu tv

W dniu 22.11.2023 o 20:32, atmeg napisał:

Lincha

Nie znam

W dniu 17.06.2023 o 22:49, atmeg napisał:

Jedynie w czym ustępują pierwszym odcinkom GW to kultowość aktorów .Podstawowi aktorzy z pierwszej sagi zostali wielkimi aktorami ,nagrali wiele filmów gdzie świetnie sie sprawdzili w rolach natomiast w drugiej czesci czy 1,2 i 3  już zabrakło tej magii aktorskiej .

Dygresja:

Carrie Fisher to córka Debbie Reynolds 

Rozrywkowa i akurat się nawinęła

|

Dla mnie ma sens obecnie jedynie ta część o nazwie Empire Strikes Back.

Kompletna, choć wtedy producent wiedział że dokręci resztę po sukcesie całej franczyzy Star Wars i Imperium kontratakuje jest jedynie epizodem za to najbardziej udanym kompletnie.

W dniu 21.06.2023 o 15:31, atmeg napisał:

wspaniałe aktorstwo wielu gwiazd kina ,

Najpierwsza to była Florence Williams, potem Lilian Gish, potem Mary Pickford,... 

No i tez Chaplin itd. 

(W temacie kultu gwiazd kina)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.12.2023 o 23:45, xetras napisał:

Ja to tylko jednominutówki oglądam

Np. terapię szokową.

Ukryta Zawartość

Ariana Grande i Jennette McCurdy z jakiegoś serialu tv

Nie znam

Dygresja:

Carrie Fisher to córka Debbie Reynolds 

Rozrywkowa i akurat się nawinęła

|

Dla mnie ma sens obecnie jedynie ta część o nazwie Empire Strikes Back.

Kompletna, choć wtedy producent wiedział że dokręci resztę po sukcesie całej franczyzy Star Wars i Imperium kontratakuje jest jedynie epizodem za to najbardziej udanym kompletnie.

Najpierwsza to była Florence Williams, potem Lilian Gish, potem Mary Pickford,... 

No i tez Chaplin itd. 

(W temacie kultu gwiazd kina)

OK >Fajnie że wpadłeś na minutke .

-------------------

Jakiś czas temu coś mnie sie w moich bebechach kreciło .Podobno to w brzuchu jest centrum naszych sił życiowych ,tej tajemnej energi ......

Tak, w zwiazku z serialem Twin Peaks  .To zostało obudzone przez nową adaptacje filmową Diuny i głosy różnych recenzentów z portali że ta Nowa Diuna filmowa jest czymś lepszym filmowo niż stara Diuna  Lyncha ....

Obejrzałem to i ..... no nie jest lepsza .To było dla mnie impulsem aby jeszcze raz ale tym razem dokładnie zapoznać sie 

z Twin Peaks  .

Znałem ten serial z dawnych lat ale przyznam ze niedokładnie ,bardzo wyrywkowo oglądałem go przed laty .Miałem w pamięci pewne obrazy aktorów i scen ale poza tym że chodziło tam o rozwikłanie tajemnicy morderstwa przez agenta FBI 

granego przez charakterystycznego aktora to niewiele pamietałem poza samym tajemniczym klimatem tego serialu .

No i obejrzałem cały serial ,wszystkie jego części ..... 

Jestem w szoku jak Ukrainiec co uciekł do Polski ,,,dokładnie tak .

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi