Skocz do zawartości
IGNORED

Co do Altusów 200??Yamaha czy pioneer??

jarek_1987

Rekomendowane odpowiedzi

oste czy nieostre, zależy kto jaki ma punkt odniesienia, pozatym do wzmaka można podłączyć korektor (ma wielu przeciwników, choć ja sobie chwale ten wynalazek) i problem jako tako się rozwiąże.

Taki hojrak jesteś że oceniasz wiedzę innych na podstawie tego czy zgadzają się z tobą czy nie. Przyjedź wkońcu do mnie zrobimy parę testów a później opiszemy na forum twoją wiedzę która sprowadza się według mnie do przeczytania okładki książki pod tytułem "prawdziwi audiofile".

Wzmachol, ja sluchalem i Altusow i Elements 2 i Cervin Vega (choc nie tego modelu z aukcji, jednak firma ma okreslona filozofie brzmienia, wiec podejrzewam duuze podobienistwa :) ).

gdzie wiec do cholery widzisz, ze biore moje opinie z gazetek ???

Jesli ktos nie wierzy ze 99% kolumn jest lepsza pod kazdym wzgledem (moze za wyjatkiem makrodynamiki na basie) od Altusow, to tylko jego strata :).

I na czym mialyby te twoje testy polegac wzmacholu? Bedziesz przepinal na przemian kody z altonami i kazal zgadywac co gra zza firanki? ;)

Ja chyba juz wiem na czym polega ten twoj problem - ty wcale nie jestes gluchy - ty po prostu jeszcze nigdy nie slyszales zadnego innego systemu hifi poza swoim. Nie majac zadnego punktu odniesienia (poza kwiecistymi recenzjami w pisemkach, ktore najwyrazniej pilnie studiujesz) faktycznie trudno nabyc jakiegokolwiek pojecia o dobrym dzwieku. Ale nic straconego - po prostu wybierz sie do porzadnego salonu hifi i posluchaj jakiegos niedrogiego, ale dobrze zestawionego systemu. Skoro tak lubisz zaklady to stawiam funty przeciw orzechom, ze po powrocie do domu nie bedziesz w stanie spojrzec w lustro i powiedziec: "to gralo przeciez zupelnie tak samo jak moje"...

Panowie albo przyjmujecie zakład i sprawdzamy kto jest lepszy w zagadnieniu kolumn albo zacznijcie swoje rady pisywać do wydawców książek dla dzieci. W teori z gazetą w ręku za klawiaturą komputera gdy nikt nie widzi nie słyszy i nie może zweryfikować wiedzy w praktyce to każdy jest mądry.

wzmachol, ja przyjmuje Twoje wyzwanie, jesli tylko jestes z Krakowa - NO PROBLEM. Z a kazdym razem - a nie w 3 razach na 10 - wskaze Ci Altusy.M moze nie za kotara, ale z opaska na oczach - prosciej latwiej,pewniej :).

Wiec jak ???

Alez wzmacholu, o co ty mnie posadzasz? I z opaska i uczciwie - wierz mi czsem przez opaske nie da sie podgladac, ja przynajmnije potrafie ja tak komus zainstalowac. Al do tego moze byc czapak, kominiarka, co tylko sobie zyczysz, byle szy byly niezakryte i nie bylo zadnych przeszkod miedzy nimi a glosnikami typu kotara.

Ty chcesz zebysmy rozpoznali kazde kolumny jakie beda grac? Chyba zwariowales na potege !! Ja stawiam kazde pieniadze ze zawsze odroznie Altusy od 99% innych kolumn, bo chyba mowimy o rzeczach mozliwych, a nie jakichs twoich fantazjach.

I co teraz napiszesz, ze znowu chce cie oszukac, uparlem sie na Altusy, bo nie znam wszystkich kolum i konfiguracji sprzetowych na swiecie. Nie rob z siebie juz dluzej wariata. Jak mieszkasz w Krakowie, bierzemy innych chetnych, zalatwiamy Altusy i idziemy sluchac. Nawet w nastepnym tygodniu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wzmachol jestes ignorantem - naucz sie szanowac innych i ich wiedze...

10 lat spedzilem w radiu jako dziennikarz prezenter i realizator dzwieku- zetknalem sie z roznym sprzetem: profesjonalnym i audiofilskim plus 17 lat za konsoleta w dyskotece bo djem nigdy nie przestalem byc - podejrzewam ze to niewiele wiecej jak ty masz wg kalendarza- kolorowych czasopism nie czytam bo nie lubie sponsorowanych artykulow wole sam ocenic na sluch co mi sie podoba a co nie

i drobna refleksja na koniec: z dwoma forumowiczami niegdys niemilosiernie sie scieralem: z zyziem i z darkulem ale oni potrafili utzrymac poziom dyskusji - nikt z nich nie sypal inwektyw z rekawa tak jak ty...

ps pamietaj ze inni forumowicze maja jeszcze wieksze dosw ode mnie wiec nie wiesz z kim rozmawiasz... NIE OCENIAJ JAK KOGOS NIE ZNASZ!!!

Po pierwsze jestem z Bydgoszczy. Po drugie pracuję obecnie z byłym dyrektorem bydgoskiej eltry i pracownikiem działu jakości w zakładach eltry. Po trzecie jestem automatykiem przemysłowym i na jakości i sposobie działania podzespołów elektronicznych i elektrycznych oraz metodą i miejscem ich produkcji mogę sporo powiedzieć. Po czwarte mam swoje zdanie i nie zmieniam go tylko dlatego że większość myśli inaczej bo taka jest akurat moda.

Wielu rzeczy nie wiem i nie ukrywam tego i mówię o tym otwarcie i nie wstydzę się o to pytać. Mam jednak swój słuch i szlak mnie trafia jak ktoś mówi że coś jest gówniane tylko dlatego że akurat mu się nie podoba a tak na prawdę gdyby miał odróżnić coś czego nie widzi to by się mylił tyle razy ile by razy słuchał

=> wzmachol

Nie obraź się, ale musisz mieć zwichrowany słuch....albo nigdy nie słuchałeś normalnych kolumn....To co wydobywa się z Altusów to jazgot i nie ma to nic wspólnego z naturalnym dźwiękiem.....One grają źle w kategoriach obiektywnych....zza kotary bez trudu wskazałby je głuchawy dziadek i to niezależnie od tego z jakim wzmakiem i źródłem by grały....bo ograniczałyby system nawet za 100.000 złociszy....

Z tym najazdem na Altusy już przesadzacie, zwróćcie uwagę na ich cenę, używane 140W, kosztują na allegro 400zł, za te pieniądze trudno znaleźć coś rozsądniejszego. Wprawdzie te kolumny to nie JBL, ale nieprzesadzajmy, da się na nich posłuchać.

To z kim się pracuje ma duże znaczenie. Gdybyście rozmawiali z ludżmi o których piszę to byście np. wiedzieli że nasze głośniki masowo brali japończycy, anglicy, austryjacy, niemcy a następnie firmowali je swoimi nazwami i odsprzedawali dalej albo wkładali w swoje skrzynki.

Mało tego głośniki nasze które np. u nas były opisane jako np.40W po kupieniu przez zagraniczną firmę nagle robiły się 50W. Dlaczego? Bo wiedzieli że one spokojnie takie obciążenie wytrzymają bo polacy szajsu nie robią.

To, ze ''nasze głośniki masowo brali japończycy, anglicy, austryjacy, niemcy'' to je odrazu nobilituje?? Zalezy jakie firmy je braly i do jakich celow choc to i tak nieswiadczy nic o kolumnach Altus.

''Mało tego głośniki nasze które np. u nas były opisane jako np.40W po kupieniu przez zagraniczną firmę nagle robiły się 50W. Dlaczego? Bo wiedzieli że one spokojnie takie obciążenie wytrzymają bo polacy szajsu nie robią.''

To swiadczy tylko, ze glsoniki spelnialy normy DIN itd a nie ze graja dobrze.

->Harvi

W zasadzie masz rację , ale pod warunkiem , że padają nowe , sensowne argumenty , niestety wzmachol pisze wciąż to samo , z tym że coraz mniej zrozumiale-chyba sam już się zaczyna gubić w swoich argumentach :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.