Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do +- 7000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Swoje brzmienie to tak grząski temat, że ho ho. 
O ile sygnatura brzmienia zawarta w testach czy opisach w interneciku coś tam może podpowiedzieć, o tyle wpięcie owego wzmacniacza do swojego systemu może przynieść rozczarowanie.

Ten sam wzmacniacz u sąsiada, szwagra czy u kochanka żony, może zagrać zupełnie inaczej… 

ehh to całe audio. Jak żyć!?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

W dniu 13.01.2023 o 16:33, Piotr Sonido napisał:

Ja słuchałem ich obu i to obok siebie ale teraz jeżeli miałbym ci wskazać dokładne różnice to pewnie miałbym problem z wymienieniem wszystkich.

Moim zdaniem seria 2000 gra mocniej, delikatnie cieplej, głębszą sceną.

A 2100 masz za ile?

2100 okolice 7500zl 

No to 4500 vs 7500 ,  wybór raczej na as1100, chyba że masz kasę i parcie na ten drugi

Jako nowe różnica cen była ok 1500 zl o ile pamiętam, potem może 2000.

25 minut temu, costa brava napisał:

No to 4500 (…)

Ciężko dzisiaj za tyle dostać as1100. Cenowy szał pal.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

No to faktycznie różnica w cenie spora.

Wynikająca bardziej z faktu iż wyższy model był rzadziej sprzedawany więc i na rynek wtórny trafiło go mniej. 

Moim zdaniem różnica trochę zbyt duża.

No chyba że jeszcze opcja wieku obydwu tych urządzeń.

6 godzin temu, Tajitsu napisał:

Ciężko dzisiaj za tyle dostać as1100. Cenowy szał pal.

Niestety taki czas głupi 🤣

6 godzin temu, costa brava napisał:

No to 4500 vs 7500 ,  wybór raczej na as1100, chyba że masz kasę i parcie na ten drugi

Jako nowe różnica cen była ok 1500 zl o ile pamiętam, potem może 2000.

Dlatego właśnie sprawdzę chyba tę 1100 i ewetnualnie odsprzedam jak nie podejdzie 

Edytowane przez Kaktus33
21 godzin temu, Tajitsu napisał:

Tylko broń Boże nie wypożyczaj za kaucją! Jeden wątek wystarczy 😏

Tylko akurat cały czas problem jest z jednym sklepem. Niestety to także nie jeden wątek. 😕

Ja jednak uważam że wypożyczać warto. 

Rozkręciłem to na szerszą skalę i po wielu latach nadal uważam to za dobry pomysł 

Tylko z głową 

Piotrek 

22 godziny temu, Tajitsu napisał:

Tylko broń Boże nie wypożyczaj za kaucją! Jeden wątek wystarczy 😏

A jak inaczej można wypożyczyć ? Czemu nie kaucja ? 

W dniu 16.01.2023 o 17:03, Kaktus33 napisał:

A jak inaczej można wypożyczyć ? Czemu nie kaucja ? 

Nie o to koledze chodzilo. Wypożyczaj, wypożyczaj. Warto.

Tylko dogadają się gdzie i jak. Warunki wcześniej. 

16 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Nie o to koledze chodzilo. Wypożyczaj, wypożyczaj. Warto.

Tylko dogadają się gdzie i jak. Warunki wcześniej. 

Rozumiem, choć trochę mnie to zdziwiło, bo nie wiem jak inaczej można by dostać sprzęt do testów w domu 🤭

7 godzin temu, Kaktus33 napisał:

Rozumiem, choć trochę mnie to zdziwiło, bo nie wiem jak inaczej można by dostać sprzęt do testów w domu 🤭

Jak mówię nie o to chodziło. Temat był na głównej stronie.

Ale oczywiście go wygląda tak że wpłacasz kaucję i testujesz.

Zadbaj po prostu aby sprawdzić sprzęt dokładnie jak do ciebie przyjdzie 

Piotrek 

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jak mówię nie o to chodziło. Temat był na głównej stronie.

Ale oczywiście go wygląda tak że wpłacasz kaucję i testujesz.

Zadbaj po prostu aby sprawdzić sprzęt dokładnie jak do ciebie przyjdzie 

Piotrek 

Rozumiem, dzięki za wskazówki 

Panowie a co myślicie o takim Moon Ace  ? jakie on ma brzemienie ? zagra w miarę spoko na cichej głośności ? Fajnie, ze jest all in one a jakbym trochę dołożył to może bym wyrwał używkę. 

Czy nie będzie miał zbyt mało mocy ? Dodam, ze nie słucham głośno. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 godziny temu, krakers33 napisał:

Czy nie będzie miał zbyt mało mocy ?

Jak dla mnie zdecydowanie mało 50 W. 

Wiem że sama moc to nie wszystko ale lepiej żeby było jej za dużo jak za mało😉

A z czym chcesz go połączyć? 

4 godziny temu, Kw202 napisał:

Jak dla mnie zdecydowanie mało 50 W. 

Wiem że sama moc to nie wszystko ale lepiej żeby było jej za dużo jak za mało😉

A z czym chcesz go połączyć? 

Ap Classic 8 aktualnie. 

7 godzin temu, krakers33 napisał:

Panowie a co myślicie o takim Moon Ace  ? jakie on ma brzemienie ? zagra w miarę spoko na cichej głośności ? Fajnie, ze jest all in one a jakbym trochę dołożył to może bym wyrwał używkę. 

Czy nie będzie miał zbyt mało mocy ? Dodam, ze nie słucham głośno. 

A nie wolisz posłuchać NAD M10v2? 

Powiem Ci, że ACE nie wspominam jakoś szczególnie. Wydaję mi się, że zintegrowany NEO 220 brzmiał lepiej o ACE...

10 godzin temu, Tonnii99 napisał:

A nie wolisz posłuchać NAD M10v2? 

Powiem Ci, że ACE nie wspominam jakoś szczególnie. Wydaję mi się, że zintegrowany NEO 220 brzmiał lepiej o ACE...

Miał moj znajomy tego nada, porównywał go z moim vincentem, to zjadł go na śniadanie 3 razy 🙈 wiec stwierdziłem, ze napewno to nie moje brzmienie. Chcialem Go posłuchać i niego, ale moment go sprzedał. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
10 godzin temu, quatross napisał:

Tyle mocy wystarczy. Pytanie jak ten MOON gra?

Najdalej po tygodniu stwierdzi że to za mało. 

Później będzie kombinować z kolumnami. 

1 godzinę temu, Kaktus33 napisał:

Miał moj znajomy tego nada, porównywał go z moim vincentem, to zjadł go na śniadanie 3 razy 🙈 wiec stwierdziłem, ze napewno to nie moje brzmienie. Chcialem Go posłuchać i niego, ale moment go sprzedał. 

Klasa d? 

1 godzinę temu, Kaktus33 napisał:

Miał moj znajomy tego nada, porównywał go z moim vincentem, to zjadł go na śniadanie 3 razy 🙈

Myślę że podobna sytuacja będzie z moon'em. 

57 minut temu, Kw202 napisał:

Najdalej po tygodniu stwierdzi że to za mało. 

Później będzie kombinować z kolumnami. 

Klasa d? 

Myślę że podobna sytuacja będzie z moon'em. 

tak nad m 10 to klasa d, porównywał go bezpośrednio z vincentem sv237mk i sprzedal od razu, tego nada. 

Nad o Vincent to jednak inna grupa produktowa, tam all in one tutaj sam goły wzmak, m10 raczej myśle rozpatrywana jest do małych pomieszczeń z monitorami. Vincent gra super i ciężko będzie w tym budżecie go zmienić na coś innego równie dociążonego myśle ze Roksan caspian 2 to dobra droga jak chodzi o dźwięk 

właśnie mam zamiar odsłuchać caspiana m2, m6si. myślałem tez nad atoli in 300, rownież będę miał okazje posłuchać i mam do nabycia takowy używany za kwotę w okolicach 8000. Tylko zupełnie nie wiem czego mam się spodziewać. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Mikolaj1212 napisał:

m10 raczej myśle rozpatrywana jest do małych pomieszczeń z monitorami

Ale, ale, ale monitory często potrzebują więcej prądu od kolumn podłogowych😉

1 godzinę temu, krakers33 napisał:

właśnie mam zamiar odsłuchać caspiana m2, m6si. myślałem tez nad atoli in 300, rownież będę miał okazje posłuchać i mam do nabycia takowy używany za kwotę w okolicach 8000. Tylko zupełnie nie wiem czego mam się spodziewać. 

Przede wszystkim powinieneś się zastanowić czy dasz radę na dłuższą metę słuchać d klasy. 

Efekt Wow szybko mija a ty zostaniesz ze wzmakiem który cię męczy. 

Atoll wygląda na całkiem przyzwoity sprzęt, osobiście nim bym się zainteresował. 

Jeśli masz możliwość jego odsłuchu, grzechem było by tego nie zrobić. 

1 godzinę temu, krakers33 napisał:

34 minuty temu, Kw202 napisał:

Przede wszystkim powinieneś się zastanowić czy dasz radę na dłuższą metę słuchać d klasy. 

Efekt Wow szybko mija a ty zostaniesz ze wzmakiem który cię męczy. 

Bardzo dziwna teoria. Słuchałem kilku wzmacniaczy w klasie D i grały lepiej od klasy AB. Klasa D jest teraz dla koneserów naturalnego brzmienia bez podkreślania jakiejkolwiek  części pasma co jest charakterystyczne dla wielu wzmacniaczy w klasie AB. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Mikolaj1212 napisał:

m10 raczej myśle rozpatrywana jest do małych pomieszczeń z monitorami.

Niby dlaczego ?  2 x 154 W/8 Ω, 2 x 295 W/4 Ω to za mało by napędzić podłogówki ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, Piopio napisał:

Bardzo dziwna teoria. Słuchałem kilku wzmacniaczy w klasie D i grały lepiej od klasy AB. Klasa D jest teraz dla koneserów naturalnego brzmienia bez podkreślania jakiejkolwiek  części pasma co jest charakterystyczne dla wielu wzmacniaczy w klasie AB. 

Widzisz ja mam zgoła odwrotne odczucia co do klasy d. 

Wolę jednak słuchać dla przyjemności a nie dla  koneserowania suchych dźwięków. 

Całkiem nie tak dawno słuchałem rose RS520 i koleś po miesiącu też wystawił go na sprzedaż. 

• Pokaż nowe odpowiedzi