Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. szukam jak w temacie budżetowych kolumn do muzyki i oglądania filmów. Będą umieszczone w salonie o powierzchni niecałych 40m2, do tego potrzebny jest mi wzmacniacz. Na teraz nie wiem czy będę chciał w przyszłości rozbudowywać zestaw o głośniki przestrzenne czy tylko o subwoofer - to zależy od efektów, gdyż dźwięk przestrzenny nie jest dla mnie priorytetem. Szukałem na forum opinii użytkowników którzy posiadają/słyszeli te kolumny. Muzyka jaka będzie na nich słuchana to przeważnie dance i pop, preferuję dobrze podkreślony bas. Nie jestem jakoś bardzo mocno napalony akurat na kolumny Teufel Theater 500, jednak chciał bym za zestaw wzmacniacz + kolumny zamknąć się w kwocie 5000 pln, jednak co do wzmacniacza wymogiem jest posiadanie bluetooth. Czekam na podpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/160802-opinie-kolumny-teufel-theater-500/

Kup sobie Sabaj a30a i jakieś jasno grające kolumny, będziesz miał BT i przetwornik do podłączenia tv po optyku i wyjście na sub. Nigdy nie słuchałem teufel theater. Jedynie z Teufela słuchałem THX4 i całkiem dobrze ten zestaw wypadł, jako set 5.1 do kina.

Z mojej strony zaproponowałbym Ci jednak trochę inną konfigurację. Spójrz na kolumny Polk Audio XT70 i połącz je ze wzmacniaczem Magnat MA700. To połączenie, które zapewni Ci dużo dynamiki, basu, energii i szybkości. Przy trochę wyższym budżecie można spojrzeć na kolumny Klipsch.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

20 minut temu, Q21 napisał:

Z mojej strony zaproponowałbym Ci jednak trochę inną konfigurację. Spójrz na kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  i połącz je ze wzmacniaczem 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . To połączenie, które zapewni Ci dużo dynamiki, basu, energii i szybkości. Przy trochę wyższym budżecie można spojrzeć na kolumny Klipsch.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Dziękuję za szybką odpowiedź. Ja jaka była by na różnica między polk audio a klipsch, jaki był by to model do tej powierzchni, czy za tą różnice warto dopłacić i dlaczego? (Duża różnica w dźwięku- jeśli tak to jaka, łatwość późniejszej rozbudowy o np. sub, inne?), no i jeżeli pójdziemy w Klipsch to czy nie będzie warto dopłacić do Klipsch 800f. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek Waga

Klipsch to trochę bardziej koncertowe granie, bardziej swobodne, efektowne. Przy niecałych 40m2 warto byłoby rozważyć model R-800F, to kolumny które bardzo swobodnie z dużym zapasem mocy nagłośniłyby pomieszczenie. To rozwiązanie na pewno najlepsze.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.