Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz ze streamingiem do 20 tysięcy

Rekomendowane odpowiedzi

6 minutes ago, Piopio said:

Rozwiniesz temat ? Gdzie można o tym poczytać ? Bo Ty niestety nie jesteś wiarygodny. 

Zafiksowałeś się na hejtowaniu Devialeta ... dziwne jak na osobę z takim technicznym podejściem do tematu audio. Moim zdaniem Devialet oferuje więcej niż jakakolwiek konkurencja. 

Dalej nie rozumiesz. Devialet to jedynie przykład pewnego mechanizmu, ktory wbrew powszechnemu mniemaniu wcale nie przyczynia się do postępu, skupiając się nie na istocie rzeczy, tylko na pobocznych procesach związanych glównie z finansami i mareketingiem. To ma wbrew pozorom głębokie konsekwencje.

4 minutes ago, Piopio said:

Ależ właśnie Devialet dobrze działa i gra !

Ale to nie ma nic do rzeczy.

Patrz na mój poprzedni wpis. a raczej na to co napisałem nad cytowanym przez ciebie zdaniem.

Edytowane przez bum1234
Teraz, bum1234 napisał:

Stworzenie żle grającego urządzenia w dobie współczesnej technologii jest rzeczą trudną, więc producenci po to, by się wyróżnić muszą stosować metody, które nijak się mają do jakości dźwięku prezentowanej przez ich urządzenia.

I w tym sedno sprawy.

Czy uważasz, że np. podany przeze mnie przyklad Sonus Fabera albo też Marka Levinsona, Krella i innych marek przejętych przez inne organizmy rynkowe o niczym nie świadczy? Co mają te znaczki wspólnego z produktami, na których widniały pierwotnie?

Devialet to przykład takiego znaczka, który od początku był tworzony z myślą opanowania pewnego segmentu rynku, a nie z potrzeby stworzenia dobrze działającego urządzenia.

O produktach ww. producentów nie mam bladego pojęcia… Co de facto w obliczu dyskusji o wzmacniaczach Devialeta nie ma żadnego znaczenia. Ja i pewnie inni użytkownicy chcielibyśmy się dowiedzieć co jest z rzeczonymi wzmacniaczami nie tak. Póki co są tylko pomówienia rzucane w stronę najbardziej cenionych firm w branży audio.

5 minut temu, bum1234 napisał:

Dalej nie rozumiesz.

Czy ktoś rozumie o co chodzi koledze @bum1234 ?

Każdy producent produkuje dla zysku. Naprawdę nie widzę różnicy pomiędzy Devialetem a innymi producentami. 

8 minut temu, bum1234 napisał:

Devialet to jedynie przykład pewnego mechanizmu, ktory wbrew powszechnemu mniemaniu wcale nie przyczynia się do postępu

Jaki inny wzmacniacz ma funkcjonalność i jakość brzmienia Devialeta ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie chcecie panowie zrozumieć problemu, trudno. Nie mam zamiaru dłużej tłumaczyć rzeczy oczywistych, ktore zresztą wcale nie są charakterystyczne dla branży audio. Wszyscy na tym tracą, ale nie wszyscy, jak widać chcą to dostrzec. Trudno.

Marketing jest, jak widać znakomitą metodą prania mózgu.

13 minut temu, bum1234 napisał:

Nie chcecie panowie zrozumieć problemu, trudno. Nie mam zamiaru dłużej tłumaczyć rzeczy oczywistych, ktore zresztą wcale nie są charakterystyczne dla branży audio. Wszyscy na tym tracą, ale nie wszyscy, jak widać chcą to dostrzec. Trudno.

Marketing jest, jak widać znakomitą metodą prania mózgu.

Rzeczy oczywiste ? Nie dałeś ŻADNEGO argumentu przemawiającego za Twoją tezą. Powtarzasz slogany bez żadnego merytorycznego uzasadnienia. Czekamy na błyskotliwą analizę zjawiska o którym piszesz na przykładzie Devialeta. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jakiego problemu? Podejdź do tematu w podstawowy sposób: idź posłuchaj i porównaj jakiś model do czegoś tak funkcjonalnego od konkurencji. Mnie np w Devialet zadziwia praktycznie w każdym modelu jakość i kontrola basu i uważam, że te "wagi" są pod tym względem wybitne. 

Co do marketingu; co to za różnica, każdy producent wymyśla jakieś swoje "patenty" żeby zabłysnąć. Ja oceniam sprzęt jak gra, a nie jakie wodolejstwo o nim piszą. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ale czy te oceny są naprawdę szczere?

Szczerze mówiąc wątpię.

Zresztą nie o to mi chodzi. 

Przeraża mnie to kupczenie znaczkami firmowymi, podszywanie się pod czyjąś tożsamość, dążenie do oryginalności za wszelką cenę ...

Zdaję sobie sprawę, że w obecnych czasach większość tego nie rozumie, ale nie oznacza to , że należy przestać mowić, mimo tego, że jest to wołanie na puszczy ....

Ktoś to wołanie usłyszy i dzięki temu przetrwamy.

temat dotyczy każdej tak na prawdę branży. Jak to mówią: "kartka przyjmie wszystko". 

Dziś nie potrzeba dobrego produktu; wystarczy dobry marketing i... kilku celebrytów? 😛

Jednak w tej branży można przed zakupem produkt sprawdzić i samemu ocenić, porównać z tym co oferuje konkurencja. To jest fair, a nie wszędzie tak się da. 

Zawsze mówię: "przyjdź, podłączymy, posłuchasz i sam wydasz werdykt"

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

AVM

Nie jest tak funkcjonalny i zaawasnowany. To zwykły all-in-ona jakich pełno. 

W dniu 28.01.2023 o 14:53, Piopio napisał:

Nie jest tak funkcjonalny i zaawasnowany. To zwykły all-in-ona jakich pełno. 

A czego mu brakuje względem drvialeta?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są jeszcze modele z wbudowanym cd. 

Jeżeli wszystkie all in one takie są to ja jakoś inaczej zapamiętałem na przykład audiolaba. 

Piotrek 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A czego mu brakuje względem drvialeta?

Generalnie słabsza konstrukcja. Klasyczny All-in-one.

Devialet jest dużo bardziej zaawansowany - SAM, konfigurowalny przedwzmacniacz gramofonowy.

Tutaj też jest konfigurowany przedwzmacniacz gramofonowy.

Możliwość konfigurowania wejść.

Dlatego wybacz ale dopytam.

W czym słabsza konstrukcja?

W czym bardziej zaawansowany?

Piotrek 

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tutaj też jest konfigurowany przedwzmacniacz gramofonowy.

Możliwość konfigurowania wejść.

Dlatego wybacz ale dopytam.

W czym słabsza konstrukcja?

W czym bardziej zaawansowany?

Piotrek 

Spójrz na Devialeta i jego funkcje oraz AVM. Przecież od razu widać inny poziom techniczny. 

Zobacz jak można skonfigurować przedwzmacniacz gramofonowy w Devialet a jak w AVM.

SAM - AVM nie ma takiego cuda. 

A nawet sam pilot. 

5 minut temu, Piopio napisał:

Spójrz na Devialeta i jego funkcje oraz AVM. Przecież od razu widać inny poziom techniczny. 

Zobacz jak można skonfigurować przedwzmacniacz gramofonowy w Devialet a jak w AVM.

SAM - AVM nie ma takiego cuda. 

A nawet sam pilot. 

Powiem ci że po raz pierwszy od dłuższego czasu widzę na co byś wymienił swojego sabaja 😛

Mi tam AVM odpowiada ile razy go słucham jeszcze nawet za czasów jego bytności w top HiFi to nigdy przy żadnych nie nie zawiódł.

Polecam ci jego odsłuch.

Piotrek 

24 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Mi tam AVM odpowiada ile razy go słucham jeszcze nawet za czasów jego bytności w top HiFi to nigdy przy żadnych nie nie zawiódł.

Nie twierdzę, że Devialet jest dużo lepszy brzmieniowo od AVM. Jest tylko dużo bardziej bajerancki 😉 

• Pokaż nowe odpowiedzi