Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do rocka metalu i muzyki elektronicznej .

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje zestawu stereo amplituner + kolumny podłogowe do muzyki metalowej rocka i elektroniki . Najlepiej aby było złącze USB czytające pliki hi-res . Czy możecie coś doradzić.

Z amplitunerów dostępnych obecnie będziesz miał niewielki wybór między Denonem DRA-800H a Onkyo TX-8250 i 8270 z HDMI obie marki oferują USB z odtwarzaniem FLAC, WAV, DSD, WMA, MP3. Do wybranych amplitunerów proponowałbym ci kolumny takie jak Polk Audio Reserve R500, Pylon Audio Diamond 25, a z tańszych Dali Oberon 7, czy  Monitor Audio Bronze 500. Oczywiście w kolumnach można znaleźć inne rozwiązania i warto przed podjęciem decyzji udać się do naszego salonu na odsłuch i porównanie, na które serdecznie zapraszamy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ok rozumie dziękuje za odpowiedz ale jeśli można pociągnę dalej temat obecnie mam Marantz 1509 oraz Monitor Audio Bronze 6 . Nie chcę inwestować w kino domowe tylko w zestaw stereofoniczny (może być sam wzmacniacz ale posiadający USB z hi-res )i chcę dokonać zmiany na coś lepiej brzmiącego nadającego się pod hard rocka metal oraz muzykę elektroniczną .

Edytowane przez prezzo

Chcę zamienić obecny zestaw na coś lepszego. Z zestawu kina domowego na zestaw stereo .

Edytowane przez prezzo

JBL 4305P

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

1 godzinę temu, prezzo napisał:

Ok ale interesuje mnie wzmacniacz + kolumny

Wzmacniacz jest wbudowany.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ok tylko nie widzę zwykłego portu USB
Bo pma 1700 nie ma zwykłego USB. Ma USB A takie same jak w drukarkach, w ten port podpinasz np laptopa i puszczasz muzykę. Nie ma możliwości podpięcia pendrive'a bezpośrednio we wzmacniacz.

Monitor audio Silver 300, magnat signature 707 + Vincent albo magnat mr780 

Kef r7, fyne f502 te są duże ale dźwiękowo nie za duże do tego pomieszczenia + cxa61

Jego revolution 7, acoustic Energy ae 320

Piotrek