Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do systemu

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.03.2023 o 12:27, soundintruder napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wrzuciłem aukcję i na zdjęciu 7 jest coax...

Po wtóre odnoszę wrażenie, że po COAX jakość byłaby znacznie lepsza niż po optyku.

Nie wiem czy w moim systemie odnalazłby się tak jak w Twoim to raz, dwa czy różnica między ChM2, a wskazany przez Ciebie egzemplarzem byłaby aż tak duża by obecnie dopłacać ponad 3k...

Hmmm to jakieś gniazdo współosiowe? 

Przecież tam wchodzi Jack 3.5 tak?

Prawdę mówiąc nigdy nie zwróciłem na to uwagi.

W dniu 25.03.2023 o 12:36, krolewicz napisał:

Daj sobie spokoj z daciem, bluesound gra przyzwoicie, kupno mojo albo jakiegoś toppinga nic nie wniesie, tylko kasę wydasz, nie w dacu bym upatrywał słabości zestawu 

ja bym pomyślał o lepszym wzmacniaczu, szukasz daca za 2k i chcesz to podłączyć do wzmacniacza wartego gora tysiaka, dużo lepiej dźwiękowo wyjdziesz jak poszukasz używanego wzmaka za ~3k, inaczej to będzie dreptanie w miejscu

Wniesie wniesie.

Przecież chłopaki z q 21 dają możliwość wypożyczenia tego sprzętu na odległość więc w czym problem.

12 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Szczerze to też uważam że "ta" kasa co planujesz wydać da większy efekt w lepszym wzmaku. Podzielam zdanie @krolewicz .
Jeśli coś miałbym poradzic to osobiście bardzo dobrze znam Musical Fidelity. Jako minimu to M5si ale jeśli dasz radę używkę M6si to będzie super . Wzmak na lata i bardzo wydajny prądowo ale jednak kasa nawet za używkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No to tak inna sprawa jak kolega bardzo jest przywiązany do swojego obecnego wzmacniacza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli Cantony nie maja natury do wyostrzeń i podbarwionego środka to smsl może być strzałem w 10. Jeżeli jeszcze zapodasz mu dobry kabel zasilający i USB a-b to będziesz bardzo zadowolony. Jest to świetna propozycja w tej cenie, u mnie kolejnym krokiem będzie SU-10 ale tu jeszcze trzeba poczekać na obniżkę ceny bo aktualnie poza moim budżetem😞 

7 minut temu, mozo21 napisał:

dobry kabel zasilający i USB a-b

Nie kabel a izolację galwaniczną USB. Kable USB nie mają wpływu na brzmienie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Kable USB nie mają wpływu na brzmienie. 

Piopio mam inne doświadczenia w tej materii. Tylko proszę nie próbuj mnie przekonywać że jest inaczej. 

W dniu 1.04.2023 o 08:42, miętowy napisał:

Stabilniej przesyłają dane? Wyjaśnij. 

Moim zdaniem rodzaj zastosowanego przewodnika w postaci miedzi czy miedzi srebrzonej wpływa na sposób prezencji muzyki. Wspomnę również o ekranowaniu które diametralnie wpływa na przekaz tak szumnie tu opisywanych 0 i 1 które wg. wielu są przekazywane w taki sam sposób. Dla mnie przewody które dostałem wraz z urządzeniami są dobre do drukarki jednak nie sprawdzają się w przekazywaniu 0 i 1 w sygnale dźwiękowym. Każda składowa systemu wpływa na ostateczną prezentację muzyki, kable czy przewody również. Jeżeli nie słyszysz różnicy to jesteś wygrany o worek złotówek. 

Jakiej muzyki przesyłanie? Kablem USB?

T

Muzykę dostajesz z głośnika poprzez układ scalony przetwarzający sygnał cyfrowy na analogowy.

A jak ciągałeś mp3 od kolegów za młodu to miedziany pendrajw dałby szok muzyczny z pobranych danych?

Jedna baba widziała Maryję w ziemniakach, jak nie widzisz tego to jesteś wygrany o tony ziemniaków. 

Jednak ona widziała. Widziała i koniec.

W dniu 31.03.2023 o 18:58, mozo21 napisał:

Jeżeli Cantony nie maja natury do wyostrzeń i podbarwionego środka to smsl może być strzałem w 10.

Mają.

W tym jest właśnie tutaj problem

59 minut temu, miętowy napisał:

mojo i s.m.s.l nadal

No właśnie, czyżby tylko dwa egzemplarze spełniały niezbyt wygórowane parametry/wymagania?

• Pokaż nowe odpowiedzi