Skocz do zawartości
IGNORED

FILOZOFIA udanego zaqupu

Qupa

Rekomendowane odpowiedzi

Udany zaqup:

Teoria pierwsza:

Gdyby nagle wszyscy ludzie ogluchli firma X sprzedawalby tyle samo sprzetu co przed ogluchnieciem wszystkich.

Teoria druga:

Wiekszosc decyzji o zakupie sprzetu HI-END zwiazana jest ze wszystkim z wyjatkiem... dzwieku.

Teoria ostatnia:

Wiekszosc ludzi nie zauwaza i bedzie sie zarzekac kiedy zostanie powiedziana teoria ostatnia, ze to ich nie dotyczy. A teoria ta brzmi:

Oni sa zbyt madrzy, zbyt prznikliwi i dosc wyrafinowani, by nie dac sie nabrac na wszystkie te modne slowka, od jakich roi sie w magazynach o Hi-END i Hi-Fi. Potrafia godzinami mowic o godzinami prowadzonych odsluchach porownawczych, ktorych dokonali przed zakupem sprzetu. Powiedza tez: 'Ta druga teoria jest smieszna!'. I co? Patrz teoria pierwsza.

https://www.audiostereo.pl/topic/16244-filozofia-udanego-zaqupu/

profundo, wężu

ale to po części prawda (chociaż w prasie to hi-endu nie uwidzisz prawie) w końcu są audiofile i ćwoki - lubię te słowo

Qupa co do udanego zakupu to jeśli kupujesz sprzęt tani musisz zachowywać się jak półdebil i wychwalać zdolności sprzedawcy (wtedy jest szansa, że sprzedawca się zlituje i sprzeda ci porządną rzecz) a jeśli kupujesz sprzęt drogi musisz się zachowywać w taki sposób aby sprzedawca się wobec ciebie zachowywał jak półdebil

też się rymneło

ale Qupa (nick no mógł być lepszy) bądź co bądź opisał to co jest po części zgodne z prawdą

jar1 powiedz lepiej dlaczego nie zgadzasz się z pierwszym wpisem a nie negami rzucasz

robix ma trochę racji ty Qupa dywersji tu nie wprowadzaj (prawde żeś napisał) ale g..... i tak będzie się dalej sprzedawało a to za sprawą odpowiedniego targetu

audiofil idealny - półdebil z wyczytanym i wywiazdkowanym zdaniem idący na zakupy

• Redaktorzy

No to nam qupę (Qupin? Arsene Qupin?) zrobił... że ho ho... Niestety, tekst zbyt przypomina moje felietony przed zredagowaniem, w zw. z czym poproszę prozą, bo zrozumiałem tak z połowę. My tu dorośli wszyscy, prawdy się nie boim. "Niech się boją nasi wrogowie!" (Strugaccy). A więc jak to tam szło?

Qupa nie kupa prawda została powiedziana co do felietonu nie wszystko się da przeliczyć na kasę (felieton strona A4 no może 300-500 zł) ale tak ogólnie wszyscy się dobrze bawią (no może prawie wszyscy) aż czuć bryzę gdyńskiego skweru@?

• Redaktorzy

Następny strumień świadomości, Qupin jest jak widać zaraźliwy. A tak serio, to jego punkty są szalenie atrakcyjne, dopóki nie pomyślimy o sobie samych. To jasne, że WSZYSCY kupują oczami, nie słuchają przed zakupem, i się nie znają. Ale JA??? Nie, JA jestem inny... Dlatego rozczula mnie, może niesłusznie, entuzjazm niektórych dla tego prostego wyznania qupskiej wiary, które w rzeczywstości ich samych poniża. Sama FILOZOFIA jest tu prosta - zło (piekło, głupota, interesowność, itp.) to inni. To zdaje się Beckett już wymyślił, ale w tym celu nie nadawał sobie skatologicznego pseudonimu. Podsumowując - troll. A że zasadą forum jest niekarmienie trolli, rezygnuję z daszych wpisów w tym wątku.

Troche metne te teorie ale cos w nich jest. Ostatnio zauwazylem reklame diamentowych (!) kopulek B&W. Podobno gra odlotowo i tylko w serii nautilus (chwilowo oczywiscie). No i magia tego magicznego polaczenia: 'diamentowe kopulki' dziala. Mysle, ze wielu ludzi bedzie tak owladnietych magia slow: nautilus, diament, czesciowo i kopulka (w koncu kojarzy sie kopulacja), ze bedzie zarzekac sie odsluchujac, ze teraz to dopiero jest dzwiek!

Swoja droga takie same wypieki na polikach pewnie mieli jak czytali pierwszy raz o nautilusie. Kosmiczne technologie, tylko my i wahadlowce uzywaja takich materialow, itd.

pzdrw

soso

Wlasnie przeczytalem dokladnie jozwe maryne (zdecydowalby sie w koncu jaka ma plec, ale to na marginesie) i musze przyznac, ze ma racje.

Co zas do karmienia trolla czy jak mu tam. No dobra, nabralem sie. I co? Dla mnie temat sam w sobie jest na rzeczy. Przypomnialy mi sie teraz testy w ciemno w pewnym polskim pisemku. Panowie eksperci (nie napisze 'eksperci' bo tak nie uwazam) wybierali czesto-gesto najtansze i najpospolitsze produkty jako te najlepsze a juz nagminna bylo kompletna rozbieznosc stanowisk. To nie jest smieszne. To nie jest zalosne. To jest moze wlasnie prawda o rynku fifi. Kto wie? Nakarmilem znowu trolla? Cholera jasna!

ozdrw

soso

soso - nakarmiłeś trolla i umocniłeś gręgosłup Lukar Audio Forum (nie napiszę kogo bo każdy wie o kogo chodzi aczkolwiek jest to osoba miła i nie można jej nic zarzucić) czyli w pewnym sensie też nakarmiłeś trolla Ha, Ha

Jaki Pan Taki Kram

soso nakarmiłeś trolla i 1/4 trolla czyli około 1 i 1/4 trolla

zachmurzyło sie poprostu

nic osobistego

Ale tak naprawde co to jest udany zakup, że nie zmienisz klocka przez ile rok, dwa lata?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.